HomeZaterdagDerde klassePingeldoos Mohammed Achahbar redt punt voor GOL Sport

Pingeldoos Mohammed Achahbar redt punt voor GOL Sport

-

Derde klasse (zondag)- GOL Sport is na een vlotte start halverwege de competitie in een duikvlucht beland richting gevarenzone. Zondagmiddag werden tegen het eveneens zwalkende Van Nispen in een uiterst povere wedstrijd de punten broederlijk gedeeld (2-2).

Pingeldoos Achahbar, door tweede trainer Anuar Hamdi (Maatoug in de ziekenboeg, red.)) toegeschreeuwd om sneller te spelen, was met zijn twee treffers de grote man bij de thuisclub.
De grillige buitenspeler was met zijn rushes vaak een plaag voor de Zilkenaren, maar zag tevens zijn dribbels te vaak mislukken. Zijn gelijkmaker door een kopbal in de slotsecondes van de eerste helft , na een uitstekende vrije trap van de goed spelende Rivelinho de Vlugt, was fraai.

De ploeg van trainer Hamdi werd na 25 minuten op achterstand gezet door Zilkenaar Randy de Jong die de eerste de beste aanval van de bezoekers knap afrondde: 0-1.
Tot aan de openingstreffer hadden de Leidenaren het beste van het spel, zonder echt te overtuigen.
Na de treffer kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd, maar kon de ploeg uit de Zilk geen moment de hoge klassering waarmaken.
Vlak voor de gelijkmaker van Achahbar had Adil Moutaoussut zijn ploeg al de gelijkmaker moeten schenken, nadat Achahbar met een steekpass Moutaoussut alleen voor doelman Andy Otte bracht. De levensgrote kans werd niet verzilverd.

Na rust kwamen de gasten beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg.
GOL Sport-doelman Oguzhan Yazici moest al snel reddend optreden na een snoeiharde vrije trap van
Dominique van de Burg. Het spelpeil zakte mede door de vrij harde wind zienderogen, het lukte beide ploegen maar zelden om een speler van dezelfde kleur te bereiken .
Een als voorzet bedoelde trap van Achahbar vloog in de 60e minuut rakelings naast de verbouwereerde Otte. De lichtvoetige speler bleef een plaag voor de bezoekers.
Het gaandeweg lichte veldoverwicht van de gasten leverde in de 65e minuut na slecht verdedigen de niet onverdiende 1-2 voorsprong op. De gelijkmaker van alweer Achahbar leverde in de 70e minuut de 2-2 op, nadat hij de Zilkse doelman Otte verraste met een lepe boogbal en bepaalde zo de al met al de terechte 2-2 op het scorebord.

GOL Sport wenst iedereen veel voetbalplezier staat de lezen bij de ingang naar het sportpark. Dat deze leuze niet door elke speler wordt gedeeld kwam vooraf aan de voorbereiding tegen Van Nispen
pijnlijk aan het licht. Donderdag de trainingsavond; vier spelers aanwezig waaronder een A-junior in de kleedkamer.
,,Gaan we wel of niet trainen, misschien kunnen we wel met Leidsche Boys meetrainen”, opperde de pissige Nick van der Reijden. ,,Dinsdag wordt er ook al niet meer getraind.”

Tweede trainer Hamdi, die te kennen gaf om volgend seizoen de hoofdmacht van GOL Sport onder zijn hoede te hebben, complimenteerde na afloop zijn ploeg voor de inzet en het karakter die zijn ploeg uiteindelijk het ene punt bezorgde . ,,We waren in de eerste helft veel beter dan de gasten. We kregen zeker vier of vijf mogelijkheden op een doelpunt. Als Achahbar wat slimmer zou spelen zou dat de ploeg beter ten goede komen en zeker ook zichzelf. Hij moet veel meer rendement uit zijn acties halen.”

Vleugelverdediger Murat Bayrak was met het ene punt niet tevreden. ,,We hadden zeker gezien de eerste helft moeten winnen. Als je zeventig procent balbezit hebt moet je dat beter uit kunnen spelen, bovendien speelde de wind overigens een grote rol in deze matige wedstrijd, het was zeker geen beste wedstrijd van ons maar ook van Nispen bakte er niks van.”
Bayrak zwaaide Hamdi veel lof toe. ,,Hij heeft de zaak prima aangepakt en de zaak op scherp gezet.”

Basisopstelling GOL Sport: Oguzhan Yazici, Murat Bayrak, Onur Ortak, Rivelinho de Vlught, Kubilay Isik, Said Ajar, Mohamed Achahbar, Cihan Karaca, Adil Moutaoussut, Nick van der Reijden, Batuhan Narin.