Derde klasse A (zaterdag)- Er ontbrak amper wat aan de tweestrijd tussen DoCoS en Koudekerk. Een zuurpruim had misschien graag meer doelpunten gezien en wat dat betreft (1-1) viel dat wat tegen. Bovenal boeide de topper in 3A van begin tot eind, waarbij beide ploegen ogenschijnlijk lieten zien klaar te zijn om een aanzienlijke rol te kunnen gaan vervullen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Roy van den Berg nam Koudekerk aan de hand, Joshua Overvliet kwam ook al tot een ruime voldoende
Roy van den Berg nam Koudekerk aan de hand, Joshua Overvliet kwam ook al tot een ruime voldoende

Dikwijls vallen papieren toppers niet mee, omdat de angst voor het verliezen zwaarder weegt dan de wil om te winnen. Aan de Haagse Schouwweg was dat volstrekt anders. Met het einde van de eerste periode in zicht werd er tot de laatste tel gebikkeld om drie punten te kunnen bijschrijven. In die missie slaagden beiden uiteindelijk niet, maar de twee andere gegadigden voor de eerste prijs wonnen eveneens niet. Daardoor heeft Koudekerk nog een kans om de eerste prijs op te halen en te profiteren van het feit dat concurrenten BSC’68 en CVC Reeuwijk elkaar over twee weken treffen.

Het binnenloodsen van een van de prijzen staat op de wensenlijst van zowel DoCoS als Koudekerk, maar er gloort bij zowel Nico van der Salm als Alex Redel hoop om at the end de hoofdprijs te pakken. Op basis van de ontmoeting zaterdagmiddag is dat allerminst ondenkbaar dat die titel inderdaad terecht komt bij een van de twee ploegen.

Doelman Michael Kneulman moest vol aan de bak, net als collega Mitchel van Abswoude
Doelman Michael Kneulman moest vol aan de bak, net als collega Mitchel van Abswoude

DoCoS sputterde in de aanloop naar deze krachtmeting, maar verspeelde niet al teveel punten. De reden van het feit dat DoCoS nog op toeren moest komen was simpel en transparant. Van der Salm miste elke week minimaal een handvol spelers door blessures en schorsingen, maar geleidelijk aan worden de keuzes groter voor de oefenmeester. Koudekerk had tot nu toe twee mindere dagen en liep daarin averij op.

Nadat de teams elkaar al diverse keren hadden getest, leek Christian Vergunst de 0-1 binnen te werken, maar de leidsman werkte niet mee. ,,De scheidsrechter dacht ‘iets’ gezien te hebben en daarom werd die goal geannuleerd”, fronste Redel de wenkbrauwen. Toch kwamen de gasten even later, op dat moment terecht, op voorsprong. Uitblinker Roy van den Berg, bij veel Koudekerkse aanvallen betrokken, vond Akke Pennin die voortreffelijk tegendraads inknikte.

Spits Chris van Empel vocht heerlijke duels uit met de Koudekerkse verdediging
Spits Chris van Empel vocht heerlijke duels uit met de Koudekerkse verdediging

De Leidenaren herstelden het evenwicht in de tweede helft. In een fase van twintig minuten stichtten invaller Rico Bouwmans (driemaal), Wim de Bolster, Chris van Empel en de ook al zeer sterk spelende Melvin van Gent gevaar. Koudekerk wankelde, hoewel een fraaie omhaal van Bryan van Delft ook zomaar de 0-2 had kunnen betekenen.

De 1-1 kwam er toch via Van Gent, die daarvoor Nils Slingerland mocht bedanken. In het laatste kwartier was er nog meer vuurwerk dan in de voorgaande vijf periodes van die duur, waarbij zowel Docos als Koudekerk vol voor de winst gingen. Tommy Henzing kreeg de allergrootste kans, maar trof de paal en kon DoCoS ook niet aan de winst helpen.

Nils Slingerland had de assist in huis voor de 1-1, Yvar de Groot was verder wel geduchte tegenstander als rechtsback.
Nils Slingerland had de assist in huis voor de 1-1, Yvar de Groot was verder wel geduchte tegenstander als rechtsback.

Een nederlaag voor zowel de huidige nummer drie als vier zou ook ronduit zuur zijn geweest. Niet alleen was er volop strijd geweest, maar er werd ook gevoetbald met een idee. De twee ploegen verdienden een groot compliment en een beloning moet er op den duur dit seizoen in kunnen zitten. Of dat nu via de titel of de nacompetitie is.

DoCoS-Koudekerk 1-1 (0-1). 40. Pennin 0-1, 77. Van Gent 1-1. Scheidsrechter: Van der Maat. Toeschouwers: 150.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Gonlag, Maaskant, Overvliet, De Bolster (70.Klein), Van Gent, Van der Pot (46.Bouwmans), Ravensbergen, Van Empel, Slingerland (84.Henzing).

Koudekerk: Kneulman, De Groot (67.Ruben van den Berg), Vergunst, Blijleven, Roosenbrand, Slottje, Roy van den Berg, Van Heerdt, Van Delft, Pennin, Van Velzen.

Invaller Tom Henzing had de 2-1 op zijn schoen
Invaller Tom Henzing had de 2-1 op zijn schoen

Beluister hier de vraaggesprekken na afloop met de beide trainers. Ook te beluisteren via onze app!

Bron: LD/HK