dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRemco Visser wijst Oegstgeest de weg voor behoud in derde klasse

Remco Visser wijst Oegstgeest de weg voor behoud in derde klasse

-

Nacompetitie- Afgelopen zaterdag was de spanning voelbaar op Sportpark de Voscuijl. In de tweede ontmoeting met VVSB moest handhaving in de derde klasse A bewerkstelligd worden. De ploeg van trainer Jerry Ubink had een geringe marge in diens voordeel na de winst vorige week (1-2) op de ploeg uit Noordwijkerhout. Het kon dus nog alle kanten op. Zelfs verlenging en daarop eventueel volgende penalty’s behoorden nog tot de mogelijkheden. Zover kwam het niet. Veteraan Remco Visser nam Oegstgeest bij de hand. De matchwinner scoorde tweemaal en daarmee werd degradatie naar de kelder van het amateurvoetbal afgewend. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00110

Oegstgeest kwam voortvarend uit de startblokken. Al in het begin van de wedstrijd werd VVSB doelman Frank Immerzeel op de proef gesteld. Na een goed opgezette aanval krulde Thijmen Kruider de bal naar de bovenhoek. Met een fraaie reflex voorkwam Immerzeel dat zijn ploeg al vroeg op achterstand kwam. Kort hierop was het VVSB dat de score opende. Na een aanval over rechts werd de bal teruggelegd op Koen van de Poel. Met een droog schot net buiten de zestien verschalkte hij Oegstgeest doelman Kevin Sip.

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00109

De spanning bij de geel-roden nam toe maar desondanks werd met verzorgd voetbal het doel van VVSB veelvuldig gezocht en konden de Noordwijkerhouters zich louter beperken tot verdedigen. Zo kon Remco Visser zijn ploeggenoot Bob den Hollander, die helemaal vrij stond, net niet bereiken in het vijandelijke strafschopgebied. Dezelfde Den Hollander had daarna een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Zijn inzet werd in de verre hoek gekeerd door Immerzeel. In de tegenstoot was VVSB nog gevaarlijk. Na een goeie rush van aanvaller Rolf van de Raadt was de Oegstgeester goalie nog tijd op tijd uit zijn doel om de bal op te pikken.

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00108

Vervolgens waren het de Voscuijlbewoners die ruimschoots bovenop kwamen te liggen. Linksbuiten Kruider had tweemaal kunnen scoren, maar verzuimde dit door niet de goede hoek te kiezen. Op slag van rust gaf dezelfde Kruider een fraaie assist op de belegen maar nog altijd sluwe Visser, die op lepe manier de bal in de verre hoek plaatste en zo de stand gelijk trok.

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00107

Na rust ging Oegstgeest door waar het gebleven was. De aanval zoeken en proberen de score te vergroten. Zo stuurde Visser ploeggenoot Patrick Kalkema met een splijtende pass weg. Kalkema had vrije doortocht, maar werd onterecht teruggefloten voor buitenspel. VVSB dat loerde op de counter kwam er tot twee keer toe goed uit via Van der Raadt. De verdediging en Sip brachten tot opluchting van het thuispubliek redding. Kort hierop raakte dezelfde Van de Raadt de paal na moeizaam uitverdedigen van de thuisploeg.

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00106

In dezelfde minuut verdedigde VVSB’er Jorn van de Heide niet goed uit. Sterker nog, hij legde de bal panklaar voor de ingelopen Visser. Net als vorige week wist Visser wel raad met dit presentje en schoot zijn ploeg op een meer dan verdiende voorsprong.

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00105

Met werkvoetbal probeerde de ploeg uit Noordwijkerhout nog langszij te komen. Oegstgeest liet zich niet gek maken en verdedigde compact en kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Zelf creëerde de thuisploeg nog een aantal goede kansen. Den Hollander, Mario Gianfiglio en Ruben Reus vonden de goed keepende Immerzeel op hun pad. Het laatste deel van de wedstrijd werd gedecideerd door Oegstgeest uitgespeeld en zo kon er een klein feestje gebouwd worden na het laatste fluitsignaal. Handhaving was een feit en VVSB mag volgend seizoen weer proberen om de stap naar de derde klasse te maken. De Noordwijkerhouters zouden in die klasse zeker niet misstaan gezien het vertoonde veldspel. Lof voor de geelhemden die in het tweeluik hebben aangetoond dat na een mislukte competitie het vizier uiteindelijk toch op scherp kwam te staan.

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00101

Matchwinner Remco Visser na afloop van de wedstrijd:,,We begonnen de wedstrijd beter dan vorige week. We waren geconcentreerder en wisten dat we een voorsprong van een doelpunt op zak hadden. Toch kregen we weer een tegengoal te verwerken en wisten dat het lastig zou worden. Voor hetzelfde geld viel er nog een goal van hun zijde en moesten wij een doelpunt goedmaken om er minimaal een verlenging uit te slepen. Zover kwam het gelukkig niet. De gelijkmaker net voor rust gaf dan toch weer lucht en vertrouwen in een goede afloop.”

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00102

Visser vervolgt:,,In de rust hadden we absoluut het idee dat we de betere ploeg waren in tegenstelling tot vorige week. Toen was het een gelijk opgaande wedstrijd. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd omdat ik voor de tweede keer in een week tijd een cadeautje gepresenteerd kreeg. Hun laatste man werd ontzettend boos op zijn linksback en vergat hierdoor dat ik kwam inlopen. Als aanvaller moet je die dan afmaken en gelukkig gebeurde dat ook en schoot ik ons in veilige haven.”

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00100

Visser wilde niet spreken van een groot feest: ,,Tuurlijk zullen we wel een biertje drinken. Maar van feestgedruis is bij mij geen sprake. Uiteindelijk is het seizoen teleurstellend verlopen. We hebben het vege lijf weten te redden via de nacompetitie. Voor een club als Oegstgeest zou het een catastrofe geweest zijn als we waren gedegradeerd. Gelukkig is dat niet gebeurd en kunnen we opgelucht ademhalen. Een seizoen voor ons om snel te vergeten.”

Mediaterplaatse_oegstgeest_tegen_vvsb_23052015_Leiden_Image00099

Opstelling Oegstgeest: Kevin Sip, Maurice Gilliams, Mark Tetteroo, Eric Schaddé van Dooren, Guido Leugering, Mario Gianfiglio, Remco Visser (Terry Polet), Ruben Reus, Patrick Kalkema, Bob den Hollander, Thijmen Kruider (Steven Gijselman).