Derde klasse A (zondag)- Lange tijd wist FC Rijnland niet meer wat verliezen was. De beloning bleef niet uit. De Leidenaren promoveerden naar de derde klasse. Daar is de ploeg van Paul Pikaar nu twee wedstrijden onderweg en heeft de ploeg nog geen punt. Voor Robert Dros geen enkele reden om alarm te slaan. ,,We hebben zowel tegen Teylingen als nu tegen Graaf Willem II VAC tal van kansen gehad en speelden ook verre van beroerd. Het scoren gaat ons echter nog niet makkelijk af en daardoor staan we tweemaal met lege handen. Eerlijk, we hadden ook drie, vier of zelfs zes punten kunnen hebben.”
Vorige week kwam titelkandidaat Teylingen de punten min of meer stelen. Het gevoel was toch vooral hoopgevend, want de Sassenheimers hadden de tong wel op de schoenen hangen. In de uitbeurt bij Graaf Willem II VAC moest de thuisploeg ook diep gaan om de punten in de zak te kunnen steken. De verdediger: ,,Eigenlijk hebben we hetzelfde gevoel overgehouden aan deze pot als vorige week. Er zat meer in, maar we vergeten onszelf te kietelen. Ik denk dat we op zich wel twee ploegen hebben gehad die hoog gaan eindigen. Het is dus geen schande. We zijn in beide duels verre van weggespeeld. Maar ja, je moet ze er wel in schieten. Zo simpel is dat nu eenmaal.”
Dros erkende dat de start van zijn ploeg niet al te best was in Wassenaar. Desalniettemin had de 1-0 nooit mogen vallen volgens de speler die vorig seizoen bewust een stapje had terug gedaan vanwege zijn drukke privéleven. ,,De scheidsrechter gaf een strafschop en dat sloeg nergens op. Jan de Groot zou hands hebben gemaakt, maar de afdruk van de bal stond letterlijk in zijn gezicht. En er ging ook nog eens een overtreding aan de penalty vooraf van Graaf Willem. Dat de man in het zwart fout zat, bleek wel gedurende de wedstrijd. Hij vertoonde regelmatig compensatiegedrag in zijn beslissingen. Overigens naar beide ploegen toe. Het blijft jammer dat je na de 1-0 wel achter de feiten aanloopt.”
Toch bleef FC Rijnland geloven in betere tijden en er kwamen ook zeker kansen om de gelijkmaker af te laten drukken. De thuisploeg was niet beter en de Leidenaren drongen aan. Dit ook nadat de 2-0 binnenviel na de rust. ,,Hun spits verraste door de bal terug te leggen in de kaats. Daardoor stond er eentje vrij op links, die kon afdrukken. Met 2-0 werd het natuurlijk weer lastiger, maar nog steeds kon het voor ons.”
FC Rijnland kreeg daarna twee strafschoppen. Dros vond dat er zeker een cadeautje bij zat. Spits Boudewijn Kamphues pakte de eerste niet uit, later bracht hij de spanning vanaf de stip wel terug. Er resteerde de bezoekers nog enige tijd, maar de thuisploeg bleef moeizaam overeind.
Dros baalde van de tweede nederlaag, maar ziet het als een kwestie van tijd dat zijn ploeg zich gaat opwerken op de ranglijst. ,,Volgende week krijgen we Meerburg op bezoek. Ook dat is weer een lastige tegenstander en het zou erg vervelend zijn als we na drie potten nog steeds op nul staan. Maar ik zie het tij eerlijk gezegd snel keren. Vorig jaar scoorden we op zich ook niet altijd even makkelijk en dus zal de productie omhoog moeten. Want het ligt niet aan ons spel. Het is hoopvol dat we in elk geval genoeg kansen krijgen. Je hebt pas een probleem als je zelf niet voor het doel weet te komen. Daarnaast komt Danny Kromwijk eraan. Hij viel nu al in. Dat is een snelle speler waar we zeker profijt van gaan hebben. Wat ik zeg; FC Rijnland komt echt wel bovendrijven.”
Basisopstelling FC Rijnland: Van der Pluym, Groot, Mink, Van Leeuwen, Dros, Koelink, Smeele, Pompe, Kluivers, De Rooij, Kamphues.