Vorig seizoen was Meerburg met een vijfde plaats een subtopper. Tegen kampioen Hillegom was geen kruid gewassen en ook niet voor Teylingen –ex tweedeklasser- dat op een straatlengte van 25 punten achter de Hillegommers tweede werd. In Teylingen ziet Ron de Roode, die voor het tweede seizoen de Hazerswoude-Rijndijkers onder zijn hoede heeft, als één van de belangrijkste titelkandidaten. ,,Misschien doet MMO ook weer mee. Zij eindigen meetal ook wel hoog ook al zijn er daar een paar spelers vertrokken”, weet de Leidse oefenmeester uit ervaring. ,,Maar misschien zitten er nog wel verrassingen tussen. Dat is al vaker gebleken.”

Ervaring heeft De Roode inmiddels wel. Vroeger bij LFC als hoofdtrainer, jeugdtrainer bij de A1 van UVS en tot tweemaal toe stond hij aan het roer van het vlaggenschip van Stompwijk ’92. De Roode wil in zijn tweede seizoen bij Meerburg zijn doelstelling nastreven. ,,Je wilt als trainer altijd het hoogste bereiken en ik hoop dat we mee kunnen doen om het kampioenschap. Het blijft voor een trainer altijd een uitdaging.” De Roode zag Thijs van Wetten vertrekken en ook het eigen talent Levi Paulides verliet de Rijndijk om even verderop bij Alphense Boys zijn geluk te gaan beproeven. Daar tegenover staat de komst van Niek de Groot uit eigen jeugd, Sietze Loos van SJZ, Tavin van der Hulst (Leidsche Boys) en Chris Bovenlander van WIK. Met de grotendeels bestaande selectie van vorig seizoen en de paar mutaties zal de ex-speler van onder meer ADO Den Haag dus aan de bak moeten.

Meerburg bivakkeerde tijdens een zomertrainingskamp in Loon op Zand. ,,De sfeer was erg prettig in een positieve groep die ook voor de prijzen wil gaan”, heeft hij tot zijn tevredenheid geconstateerd. ,,Bovendien hebben we een fantastische staf die alles goed voor de jongens regelt”, complimenteert hij hen. In de oefenperiode lukte het de witzwarten tweedeklasser RCL een gelijkspel af te snoepen, maar op het recent verspeelde SJZ-toernooi werd na winst op Stompwijk op pijnlijke wijze verloren van de gastheer. Een nederlaag tegen de buurman ligt altijd gevoelig.

Revanche krijgt Meerburg overigens wel snel. SJZ zet in het tweede speelweekeinde al koers vanuit het dorp naar de Rijndijk. Ongetwijfeld leeft dat treffen nu al bij de Meerburgers, maar eerst dient een ander varkentje te worden gewassen. UDO is namelijk de eerste opponent in Oegstgeest op 6 september. Doordat deze klasse 15 clubs herbergt, ASC degradeerde niet naar de vierde klasse door een beslissing van de KNVB, staan er niet minder dan achtentwintig wedstrijden op het programma. Na veel vijven en zessen werd het aanvankelijke schema omgegooid en werd er niet gisteren al begonnen aan de competitie. Opvallend is dat de eerste en tweede speelronde volgens het schema nu pas op respectievelijk 22 november en 25 oktober worden gespeeld.

Meerburg

Gekomen: Chris Bovenlander (WICK), Tavin van der Hulst (Leidsche Boys, zo), Sietse Loos (SJZ), Niek de Groot (eigen jeugd).
Vertrokken: Levi Paulides (Alphense Boys), Thijs van Wetten (Valken’68)