Derde klasse A (zaterdag)-Een Leidse derby in de strijd om degradatie. Zaterdagmiddag ontving Roodenburg rode lantaarndrager LSVV op Sportpark Noord. De ploeg van trainers Patrick Heijmans en Henk Buijn staan slechts één positie boven de flamboyante studentenploeg en had een overwinning nodig om CVC Reeuwijk in het vizier te houden. De Reeuwijkers zijn de naaste concurrent van de ploeg uit Leiden Noord ten aanzien van directe degradatie uit de derde klasse. LSVV waant zich al in de vierde klasse en had zelfs het degradatiespook als supporter meegenomen. Saillant detail was dat de trainers van beide ploegen in de basiself van de ploegen stonden. Voor de Roodenburgers stond Heijmans in de basis en bij de studenten Freek Jansen.

Media Terplaatse_Roodenburg_tegen_Lsvv_04042015_Image00107

Koud na het begin van de wedstrijd nam LSVV al de leiding. Middels een scrimmage kwam de bal bij LSVV-aanvaller Neal Petersen, die half liggend op de grond de bal achter Roodenburg sluitpost Mike Armitage wist te werken. Hierna golfde het spel op en neer waarbij gezegd moet worden dat LSVV beter bij de les was en eigenlijk alle directe duels won, met name op het middenveld. De ploeg uit Leiden Noord had hier de nodige problemen mee.

Media Terplaatse_Roodenburg_tegen_Lsvv_04042015_Image00116

Jansen zag een vrije trap gekeerd worden door Armitage. Ook zag LSVV’er Alen Stjepanovic een schot smoren in de zwart-blauwe verdediging. Juist nu de studenten een licht veldoverwicht kregen, kwam Roodenburg langszij. Jeroen van Hooidonk, die vrijgespeeld was op het middenveld, zag LSVV goalie Maarten Metz-terug na een langdurige schorsing- te ver voor zijn doel staan. Vanaf een meter of vijfentwintig plaatste hij met een meer dan bekeken schot de bal in het vijandige net.
Het restant van de eerste helft was meer dan rommelig. De arbiter van dienst deze middag eiste de hoofdrol voor zich op in het restant van de eerste helft door onnodig met gele kaarten te strooien tot ergernis van beide ploegen.

Media Terplaatse_Roodenburg_tegen_Lsvv_04042015_Image00110

Zoals al vaker dit huidige seizoen kwam Roodenburg getergd uit de kleedkamer. Echter LSVV kreeg de betere mogelijkheden. Na een dubbele wissel kreeg invaller Michiel Ebbing een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Ternauwernood kon Benny Rhioues de bal nog tot corner verwerken. Roodenburg probeerde zich onder de druk uit te voetballen en dit leverde een handvol kleine kansen op via Chafik Ochan en Abdel Boukihidous.

Media Terplaatse_Roodenburg_tegen_Lsvv_04042015_Image00108

Halverwege het tweede bedrijf kwamen de studenten dan toch voor uit een buitenspeldoelpunt. Invaller Shander de Vries werd weggestuurd (zeker een meter of drie buitenspel) en bediende mede invaller Miechiel Ebbing die hard binnenschoot. Na deze goal ging Roodenburg alles op alles spelen. Heijmans werd gesitueerd in de spits en achterin moest één op één de verlichting brengen. Dit bleek te werken. Kort voor het verstrijken van de speeltijd werd Ochan gevloerd door LSVV-keeper Metz. Een penalty werd toegekend aan de Roodenburgers. Oog in oog met Metz miste Van Hooidonk.

Media Terplaatse_Roodenburg_tegen_Lsvv_04042015_Image00099

 

De ploeg uit Leiden-Noord bleef echter druk houden op de defensie van de studenten. Met pompen of verzuipen voetbal kwam Roodenburg dan toch langszij. Een afgevallen bal belandde voor de voeten van Daniel Fleuren. Met een fraaie curvebal wist hij de gelijkmaker aan te tekenen. Roodenburg bleef de druk erop houden, maar een goed acterende LSVV verdediging liet zich niet meer van de wijs brengen en zo eindigde het duel onbeslist.
Gezien de winst van CVC Reeuwijk bij Zwammerdam (0-2) wordt het nu wel een heel lastig verhaal voor Roodenburg. Tweede paasdag is het een must om drie punten binnen te slepen voor Heijmans/Buijn en de zijnen.

Media Terplaatse_Roodenburg_tegen_Lsvv_04042015_Image00100

Roodenburg hoofdtrainer (voor deze gelegenheid) Henk Buijn over het verloop van de wedstrijd: ,,We begonnen te slap aan de duels. De afvallende ballen waren voor LSVV. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we ook besproken dat we elk duel moesten winnen. Tegen een ploeg als LSVV moet dat ook. Zij gaan voor elke meter, misschien juist omdat zij laatste staan en toch de eer willen redden. Halverwege de eerste helft zag ik al dat we een hele moeilijke wedstrijd zouden krijgen. Dat bleek ook. We gingen met een gelijke stand de rust in.

Media Terplaatse_Roodenburg_tegen_Lsvv_04042015_Image00103

Buijn vervolgt: ,,De tweede helft hadden we de intentie om vroeg druk te zetten en zo LSVV naar achteren te dringen. Helaas gebeurde dat niet. LSVV speelde slim en daar hadden we echt moeite mee. Komen we nog achter door een 100% buitenspeldoelpunt en dan maak je je nog meer zorgen. Uiteindelijk scoort Fleuren nog de gelijkmaker en denk ik dat een gelijkspel een terechte uitslag is. We hebben vandaag wel twee A-junioren ingebracht die het meer dan verdienstelijk deden. Daar putten we hoop uit!”

LSVV-verdediger Peter van Diggele met zijn blik op de wedstrijd: ,,We startten de wedstrijd perfect. Amper twee minuten spelen en we staan voor door een attente Neal. Daarna hadden we het redelijk onder controle alhoewel we er moeilijk uit kwamen. Vanuit dode spelmomenten werden we toch redelijk vaak gevaarlijk en Roodenburg wist zich daar moeilijk raad mee. Toch kwamen ze op gelijke hoogte na een schitterende goal. Dat is dan jammer voor ons maar wij kunnen vrijuit spelen omdat we toch al weten dat we gaan degraderen. In de tweede helft kwamen we weer voor, of het buitenspel was weet ik niet. Uiteindelijk maken zij weer gelijk en denk ik dat gezien de krachtsverhoudingen dit uiteindelijk een terechte uitslag is. We hebben vandaag in ieder geval laten zien dat we best aardig kunnen ballen.”

Media Terplaatse_Roodenburg_tegen_Lsvv_04042015_Image00111

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Mike Smit (Younes Oulmoudem), Daniel Fleuren, Patrick Heijmans, Benny Rhious, Jeroen van Hooidonk, Sipan Khalid (Souhail Mkdami), Michael van Kooperen, Mohammed Bouchnafa (Gloire Kalangu), Abdel Boukhidous, Chafik Ochan

Opstelling LSVV: Maarten Metz, Flippo Demian, Wouter Huisman, Peter van Diggele, Michel Meere, Alen Stjepanovic, Ernst van Ruiten, Gerben Groenendijk (Shander de Vries), Neal Petersen, Freek Jansen (Joppe Gloerich), Nils de Groot (Miechiel Ebbing)

Foto’s: met dank aan Wilco Devilee