In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal staat het in degradatienood verkerende Roodenburg een belangrijk paasweekend te wachten. De blauwzwarten werken een dubbelprogramma af. Het team van trainer Patrick Heijmans ontvangt achtereenvolgens hekkensluiter LSVV’70 en middenmoter WDS. ,,Als we die allebei winnen is er voorlopig niks aan de hand”, meent topscorer Sipan Khalid.

voorbeschouwing derde klasse

Na zeven nederlagen op rij leek Roodenburg een paar weken geleden het lek boven te hebben. Bij CVC Reeuwijk zegevierden de Leidenaars met 1-3, gevolgd door een 0-0 remise tegen Zwammerdam. Afgelopen weekend ging het echter tegen Oegstgeest weer mis. ,,We wisten dat het een lastige ploeg was en dat ze een aantal spelers misten (onder meer Bob den Hollander en Roy Dijkstra, red.). We begonnen ook goed, maar we kregen een penalty tegen en kwamen zo met 1-0 achter. En later verdedigden we verkeerd uit. We probeerden het achterin voetballend op te lossen en dat kan nu eenmaal niet altijd. Soms moet je gewoon de spitsen aanspelen en dan maar zien. Zo werd het 2-0. Nadat we met een extra spits waren gaan spelen, scoorden zij met een counter 3-0 en gingen bij ons de koppies omlaag. Al werd het nog wel 3-1”, blikt Khalid terug.

roodenburg-UVS_0170_040315

De behendige aanvaller, bij wie de teller dit seizoen op tien treffers staat, heeft ondanks het verlies het vertrouwen in een goede afloop niet verloren. ,,Alle spelers zijn nog positief gestemd. Belangrijk is dat we zaterdag eerst van LSVV winnen. Dat moet gewoon. Ze staan dan wel laatste, maar we moeten ze niet gaan onderschatten. Het zou mooi zijn als we met goed voetbal ruim winnen. Zoiets geeft je een extra boost. Maar goed, een kleine overwinning is ook genoeg. En als we dan ook nog WDS kloppen, staan we in elk geval niet meer op een plek die tot directe degradatie leidt. Dat is op dit moment het belangrijkst. Daarna moeten we zien hoe ver we nog kunnen komen. We zullen er hoe dan ook tot aan de laatste wedstrijd toe voor knokken. ”

Hoe het seizoen voor Roodenburg ook afloopt, Khalid zal er de komende jaargang zijn kunsten niet meer vertonen. ,,Voorschoten ’97 heeft mij benaderd voor het zaterdagteam. Ik heb er een goed gesprek gehad met de nieuwe trainer en de technisch coördinator. Ik hoop dat ze zich in de eerste klasse kunnen handhaven en die kans is best groot. Paul van der Zwaan is er sinds kort trainer en sindsdien hebben ze al drie keer gewonnen. En ik wil graag hogerop. Ik ben pas 21. Je moet trachten invulling te geven aan je ambities. Aan de andere kant vind ik het ook wel jammer, want ik heb het bij Roodenburg erg naar mijn zin. We hebben een hele leuke groep. Het zou mooi zijn als we ons in de derde klasse kunnen handhaven en ik met opgeheven hoofd kan vertrekken.”

Roodenburg verloor op 13 september met 2-0 bij WDS in Driebruggen. Twee weken later eindigde de Leidse derby tussen LSVV’70 en Roodenburg onbeslist (2-2). De ploeg uit Leiden-Noord kwam zelfs met 2-0 achter. Voor de liefhebber nog eens het verslag van destijds: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2014/zaterdag/2en3deklasse/patrick-heijmans-rburg-alsof-er-stroom-op-de-bal-stond