Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam heeft in de eerste ontmoeting van een dubbelprogramma, komende maandag is de ploeg van Rob de Lange gastheer van BSC’68, nagelaten een plekje winst te pakken op de ladder. Op eigen veld werd met 0-2 verloren van CVC Reeuwijk, dat daarmee het gat met nummer dertien, Roodenburg, kon vergroten naar zeven punten.

150404_31_VVZ_CVC_0_2 (Kopie)

Het was niet best. Elftalleider Rien van Harselaar kan er nog steeds niet over uit en weet nog steeds niet hoe hij het moet verwoorden. ,, Ondanks ons slechte hobbeldebobbel veld begonnen we goed tegen die mannen uit Reeuwijk. In ieder geval heel wat beter dan hoe het verleden week ging. Daar hadden we van geleerd en we hadden ons dan ook voorgenomen er een mooie Pasen van te maken. Te beginnen vandaag en dan ook maandag nog een keer tegen BSC ’68. Het is er helaas vandaag niet van gekomen. Eigenlijk waren we tot aan de 71e minuut heer en meester op het veld. Maar doelpunten, ho maar. Twee maal troffen we de lat en nog een keer kwam de bal tegen de paal.”

De ruststand was nog 0-0 tussen de beide kemphanen. In de tweede helft hadden de bezoekers zich beter ingesteld op de Zwammerdamse speelwijze. Maar tot aan die 71e minuut vielen er nog steeds geen doelpunten en bleven de gastheren het beste van het spel houden. Toen was er een aanval van de Reeuwijkers, waarbij keeper Wouter van Valen ver zijn doel uit moest komen. Buiten het strafschopgebied zocht de gewiekste aanvaller uit Reeuwijk het been van keeper Van Valen op en struikelde daarbij dankbaar over dat uitgestoken keepersbeen. Hoewel dit beslist geen bewuste overtreding was, kon de scheidsrechter daarop niet anders doen dan de rode kaart voor Van Valen trekken en de bezoekers net buiten dat strafschopgebied een vrije trap toe te kennen.

150404_36_VVZ_CVC_0_2 (Kopie)

Maar eerst moest men nog op zoek naar een keeper. Gelukkig was ‘good-old Remco Tuinenburg’ nog aanwezig en kon hij de voor hem zo vertrouwde plek tussen de palen innemen. De na deze wissel nog te nemen vrije trap schampte de opgestelde muur, waarop de bal van richting veranderde en zelfs Tuinenburg kansloos liet staan. De teleurstelling over deze niet verwachte achterstand was dan ook groot en de frustraties bij de thuisclub borrelden omhoog. Enkele spelers zaten er doorheen en ook ten opzichte van elkaar ging het niet altijd goed. Het resultaat was dan ook nog twee opgelopen gele kaarten en tot overmaat van ramp viel tien minuten later ook nog eens de 0-2.

150404_23_VVZ_VVK_3-2 (Kopie)

Zoals Van Harselaar opmerkte: ,,Dan zie je een eeuwenoude voetbalwet keihard in werking treden en dat is als je zelf weigert te scoren, de tegenpartij dat wel doet. De sfeer in de kleedkamer na afloop was dan ook om te snijden en zelden was men na afloop zo stil. Maandag moeten we alles dan maar rechttrekken tegen BSC en er aldus nog een mooie Pasen van maken.” Dat zal maandag niet makkelijk zijn zonder de vanwege de toegekende rode kaart geschorste keeper en de consequenties van die andere gele kaarten. Het eerste duel werd overigens wel gewonnen door de mannen van De Lange (0-2).

Basisopstelling Zwammerdam: Van Valen, Van Asselt, Noorlander, Van Dorp, Peters, Kremer, Henkes, Schmand, Bons, Van Riessen, Bergshoeff.

150404_21_VVZ_VVK_3-2 (Kopie)

Foto’s: met dank aan Jaap Peters