Derde klasse A (zaterdag)- Na de nipte zege bij Lugdunum van vorige week versloeg Kagia dit keer Hazerswoudse Boys met de minimale marge. Mark Zonneveld kroonde zich tot matchwinnaar. De Lisserbroekers kregen daarnaast deze week nog meer goed nieuws te horen. De ploeg van Manfred van den Bosch mag er vanuit gaan dat handhaving het maximaal haalbare zal zijn en dan is het seizoen tevens al geslaagd. De spoeling lijkt dun bij de trainer en de zijnen.

Hoewel de kleuren aan de bomen het jaargetijde juist weergaven, kon iedereen genieten van het zachtige weer en de zwermen ganzen die regelmatig overtrokken. Voor het overige was het karigheid troef in de eerste helft aan de Sportparklaan. De thuisploeg liet nog wel van zich horen in de beginfase, maar voor het overgrote deel ontbrak het aan raffinement. Bij de Lisserbroekers was dat niet anders voor de pauze. Twee uitstekende verdedigende acties van Stan van Meurs van de gastheer en Kevin Robelus aan de andere kant voorkwamen bijna zekere treffers. Dat was het dan ook wel.

P1020415 (Small)

Na de rust viel er meer te beleven, waarbij Dirk Jan Ligtenberg onbedoeld zorgde voor de inleiding. De sterke aanvaller ging wat al te stevig te werk op de benen van Pim Schoonwater en kon linea recta inrukken. Zichtbaar aangedaan moest hij toezien dat Kagia in de problemen was geraakt.

Dat bleek echter juist niet het geval. Zonneveld kreeg pal na de rode kaart een uitgelezen kans op de 0-1, maar vond Joren van Dijk op zijn pad. Een kwartier later prikte Zonneveld wel zijn vijfde treffer van het seizoen binnen, op aangeven van Rens Lamboo. Dat was in een fase waarin de bezoekers geen enkele moeite hadden om de Boys van zich af te houden. De zwartwitten ontbeerden creativiteit en bleven volharden in ongeduldigheid. ,,Dat niet alleen, maar we bleven ook zoeken naar de ruimte achter hun defensie die er niet lag. Daar ben ik wel teleurgesteld in. We kunnen niet blijven roepen dat we een jeugdig team hebben. Ze moeten het zo zoetjes aan ook zelf snappen”, sprak Van den Bosch verbitterd.

P1020425 (Small)

In de slotfase bleef Kagia de beste papieren houden voor doelpunten. Zo kopte Aron Driessen op de lat, zag Lamboo een solo net niet bekroond worden en was invaller Ruben Hoekstra bijna succesvol. Daar stond tegenover dat Rens Louwers nog wel een keer stuitte op Melle Luinstra. Dat alles was te pover voor de promovendus, waar Koen Plaisier kort voor tijd ook de rode kaart kreeg voorgehouden, om aanspraak te mogen maken op een gelijkspel.

Anton Wijsman, trainer bij de oranjehemden: ,,Met een man meer had ik het anders gedaan, maar dat is niet mijn probleem. Ik bedank ze er wel voor in elk geval. Al met al was het niet groots, maar we hebben wel verdiend gewonnen. Daarnaast mogen we het verloren duel tegen Floreant inhalen, omdat zij een onrechtmatige speler hebben opgesteld tegen ons. Stel dat we die pot nu wel winnen dan staan we er nog beter voor dan nu dus ik ben een tevreden trainer.”

Hazerswoudse Boys-Kagia 0-1 (0-0). 69. Zonneveld 0-1. Scheidsrechter: Gommans. Toeschouwers: 200.

Hazerswoudse Boys: Van Dijk, Van Meurs (60. Martens), Moerland, Van Leeuwen, Plaisier, Kastelein, Schoonwater (66.Timmermans), Louwers, De Ruiter, Meijer, Windhorst.

Kagia: Luinstra, Timmermans, Driessen, Robelus, Mahli, Imanse, Van der Schinkel (86. R.Sluymer), T. Sluymer (18.B.Zonneveld), M. Zonneveld, Lamboo (89.Hoekstra), Ligtenberg.

Hierbij tevens drie podcasts over de wedstrijd. Aan het woord Joren van Dijk (doelman Hazerswoudse Boys, Manfred van den Bosch (trainer Hazerswoudse Boys) en collega-trainer Anton Wijsman van Kagia.

Bron: LD/HK