UDO wacht nog altijd op de eerste overwinning van deze voetbaljaargang. Op bezoek bij Stompwijk ’92 waren de Oegstgeestenaren er wel heel dichtbij: 3-3, en dat na een 3-1 achterstand. Het zorgde voor een tweeslachtig gevoel bij Erik van Manen. ,,We hebben opnieuw twee punten verloren, maar stapten toch ook met een positief gevoel van het veld. Het jonge UDO timmert aan de weg.’’

Op sportpark Meerhorst zag Van Manen zijn spelers prima beginnen aan de zevende wedstrijd van het seizoen. Binnen vijf minuten kregen Jeffrey den Elzen en Glenn Rietveld ‘dotten’ op de 0-1. ,,Maar ze wisten die buitenkansjes niet te benutten en dan lijkt een zware middag zonder goals van UDO opnieuw het scenario te worden.’’

In de zevende minuut is het echter alsnog raak. Den Elzen jaagt Stompwijk-doelman Jordi Bennis na een terugspeelbal af en die raakt dusdanig in paniek dat hij de bal pardoes hard tegen de storende spits aanschiet. Die ziet uit zijn ooghoek nog net hoe de bal zomaar het doel in caramboleert: 0-1.

Gesteund door de ‘lucky’ goal hoopt UDO, dat op de ranglijst alleen nog Bernardus onder zich weet, snel zaken te doen en via Patrick Vergeer, Harm-Jaap Boerma en opnieuw Den Elzen zijn de geelzwarten dicht bij de Vorentscheidung. Nu is het echter Bennis die zijn elftal met prima keeperswerk juist op de been houdt. Van Manen: ,,We misten op die momenten de échte scherpte. Dan reageerden we net te laat op een rebound, waardoor Stompwijk kon opruimen.’’

Stompwijk-UDO (Small)

De thuisploeg beperkte zich vooral tot pogingen uit de tweede lijn, maar was daar in de twintigste minuut wel succesvol mee. Het was John Onderwater die er – in tegenstelling tot de UDO-spelers in vergelijkbare situaties eerder in de wedstrijd – als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken, nadat een afstandschot op de lat boven Michael Nijnatten uiteen was gespat: 1-1.

Daarmee is de koek – voor wat betreft het eerste bedrijf – nog niet op, want waar de bezoekers aanzetten, is het Stompwijk dat vlak voor rust opnieuw toeslaat. Uit een vrije trap mag Martijn Droog ongehinderd de 2-1 binnenwerken.

Ondanks die tegenslag begon UDO vol goede moed aan de tweede helft. De eerste 45 minuten hadden daar immers voldoende aanleiding toe gegeven. Niettemin is het Stompwijk dat het duel via Nick Ammerlaan lijkt te beslissen, ook al omdat de verder prima leidinggevende scheidsrechter een Stompwijkse handsbal die daaraan vooraf ging over het hoofd zag.

Gek genoeg liet UDO zich door die (ogenschijnlijke genade)klap niet uit het veld slaan. Uit een fraaie steekpass van Rietveld brengt Boerma de spanning terug en met nog tien minuten op de klok gaat het opzoek naar meer. Dat doet het met de pas 16-jarige debutant Joost Verschuuren, A-junior nog, binnen de lijnen. Het is echter een andere invaller die het punt voor de Voscuylbewoners veiligstelt. Ozcan Bayram, na de thee de vervanger van Timo Lichtenbeld, krult een vrije trap heerlijk achter de aan de grond genagelde Bennis en zet UDO op de meer dan verdiende 3-3, die Stompwijk vervolgens met hangen en wurgen over de streep weet te trekken. Van Manen: ,,Dat hun trainer vond dat ze goed weg waren gekomen en er ook met 3-7 van af hadden gekund, was veelzeggend. Na de 3-1 dacht iedereen dat het over was, maar we toonden veerkracht. Knap van zo’n piepjonge ploeg. Mooi dat we uiteindelijk toch nog loon naar werken kregen. We hadden misschien meer verdiend, maar als we dit vol weten te houden, heb ik er alle vertrouwen in dat dat snel komt.’’

Nog niet komende zondag in ieder geval, want dan is de nummer veertien (met 3 uit 7) de ploeg in de vijftien clubs tellende derde klasse A die een keer een weekendje vrij heeft.

Opstelling UDO: Nijnatten; Van der Spek (80. Verschuuren), Den Hollander, Bakker, Lichtenbeld (46. Bayram); Vergeer, Koeckhoven, Habraken, Boerma (75. Boerma); Den Elzen, Rietveld.

Foto: lichtenbeldfoto.nl