Derde klasse A (zondag)- Twee hoofdrolspelers vestigden de aandacht op zich tijdens UDO-Alphen: Kevin Duthler, aanvoerder en smaakmaker bij de Alphenaren, en scheidsrechter Guergouri, die weigerde gehoor te geven aan het verzoek van UDO om het duel vanwege het barre weer halverwege definitief te staken.

Geen vuiltje aan de lucht was er gedurende de eerste helft. Letterlijk, boven De Voscuyl, en figuurlijk voor de bezoekers, die daarin een comfortabele voorsprong opbouwden. Na de vroege 0-1 van Dennis Boer beet UDO weliswaar nog wat van zich af, maar verder dan een van richting veranderde vrije trap op de paal kwam het niet. Nog voor rust besliste Duthler het treffen feitelijk al. Eerst benutte de linksbuiten een strafschop, vervolgens volleyde hij een verre uittrap heerlijk binnen.

Daarmee leek de wedstrijd figuurlijk maar ook letterlijk gespeeld. Op het moment dat beide ploegen zich opwarmden aan een kop thee, legde een flinke hagelbui een witte deken over het kunstgrasveld, waar al naar uitgeweken was. Waar scheidsrechter Guergouri en Alphen ‘gewoon’ verder wilden spelen, weigerde UDO dat aanvankelijk. ,,Niet alleen zijn de lijnen niet zichtbaar, de veiligheid van de spelers is in het geding’’, claimde trainer Erik van Manen.

Guergouri wilde er niet aan. ‘Onder protest’ betrad UDO, na een rust van driekwartier, alsnog het veld. Vanuit de bestuurskamer klonk ondertussen dat de club dat ‘onverantwoorde besluit’ zal aanvechten. Al bekende Van Manen na afloop dat een staking zijn ploeg ook niet slecht uitkwam. ,,Als er in de rust gestaakt wordt, bepaalt de bond of de wedstrijd uit- of overgespeeld wordt. Dat laatste was uiteraard in ons voordeel geweest. Maar ook nu vind ik het nog steeds een foute beslissing. Dat het goed afloopt, doet daar niets aan af.’’

UDO-avv Alphen 22-11 (Small)

Daarmee doelde de Noordwijkerhouter op het feit dat er, ondanks enkele glijpartijen, niemand geblesseerd raakte. Flinke schade liep de hekkensluiter wel op qua doelsaldo. De positieve spelopvatting viel absoluut te prijzen, maar had als neveneffect dat Alphen gretig kon profiteren van de gigantische ruimte voorin. Vooral Duthler (25) was met zijn snelheid en balvaardigheid een plaag en bekroonde zijn prima optreden met zijn veertiende (schitterende boogbal in de kruising) en vijftiende (prachtige lob) van het seizoen. ,,Als het zo doorgaat, haal ik de dertig wel’’, sprak de uitblinker, die twee jaar terug nog bij Bodegraven in een vriendenteam speelde. ,,Ik speelde in de jeugd bij Alphense Boys, maar daarna kregen ‘andere verleidingen’ in het weekend de voorkeur. Via een collega kwam ik bij Alphen terecht. Het gaat wel aardig ja. Een stap hogerop? Wie weet. Dan moet het eigenlijk wel nu gebeuren. Maar het is geen must. Ik heb het prima naar mijn zin hier.’’

UDO: Nijnatten, Van der Spek, Van Buul, N. Bakker, Neuteboom (46. Gras), Nieuwenburg, Koeckhoven, Boerma (76. Franken), Den Elzen, Habraken, M. Bakker (46. Rietveld).

Alphen: Bruines, Bolhandia, Vuijst, Nieumeijer, Boere, Hogeweg (46. Moors), Boer (78. Alla), De Vries, Van Leeuwen (73. El Gherbi), El Bouny, Duthler.

UDO – Alphen 2-8. 3. Boer 0-1, 37. Duthler 0-2, 41. Duthler 0-3, 48. Van Leeuwen 0-4, 56. Koeckhoven 1-4, 63. De Vries 1-5, 65. Duthler 1-6, 71. Den Elzen 2-6, 81. Duthler 2-7, 88. De Vries 2-8.

Scheidsrechter: Guergouri. Toeschouwers: 40.

Bron: LD/RT

Foto: lichtenbeldfoto.nl