Nu de feestdagen achter de rug zijn, was het voor de selectie van V.V. Oegstgeest zaak opnieuw fit te geraken. Na een teleurstellende verlopen eerste seizoenshelft, is het voor V.V. Oegstgeest van belang de competitie met een positief gevoel te hervatten. Onder perfecte omstandigheden, op het weer na, werd er toegewerkt naar de tweede seizoenshelft.

Vlak nabij Arnhem bevond zich het Golden Tullip Hotel, te Doorwerth waar de selectie van V.V. Oegstgeest gedurende het weekend zou verblijven. In het hotel waren alle faciliteiten aanwezig om fanatiek aan de slag te gaan met het herstellen van de conditie. Of hier voldoende gebruik van is gemaakt, wordt in het midden gelaten. Na wat gekeuvel in de lobby van het hotel, kon er worden gedineerd en daarna werd er onder het genot van een drankje uitgevochten wie het beste kon tafeltennissen of darten. Kortom de accommodatie bevatte dé ingrediënten voor de basis van goede sportprestaties.

Die goede sportprestatie kwam er voor V.V. Oegstgeest de volgende dag tegen 2e klasser DRL uit Rotterdam. Ondanks het feit dat de voorbereiding van V.V. Oegstgeest ietwat minder ‘serieus’ was verlopen dankzij nachtelijke activiteiten in de pub van het hotel. Lieten de spelers toch blijken te beschikken over een prima mentaliteit, iets wat de eerste seizoenshelft nog wel eens werd gemist. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2, maar het veldspel van V.V. Oegstgeest was sinds lange tijd weer goed te noemen.

Gedurende het trainingsweekend is er met elk selectielid een gesprek geweest om ervoor te zorgen dat iedereen zijn mening en ideeën kon ventileren voor de tweede seizoenshelft. Tijdens de gesprekken werden ook de speelwijze en de filosofie van de technische staf nog eens extra benadrukt. Het resultaat van de gesprekken was meteen zichtbaar in de oefenwedstrijd met DRL. De tegenstander werd eensgezind bestreden en er werd goed voetbal geëtaleerd. Het is misschien wat voorbarig om te stellen dat dit het begin moet zijn van een frisse start voor het hervatten van de competitie, maar het begin is er.

Op trainingskamp

Het weekend stond vanzelfsprekend niet alleen in het teken van sportieve ontwikkeling. Ook werd er gewerkt aan teambuilding en saamhorigheid binnen de selectie, zoals het hoort op weekenden als deze. Dat sportiviteit en gezelligheid bij V.V. Oegstgeest voorop gaan, werd door de selectie nog eens uitgedragen in het centrum van Arnhem. Met behulp van wat ‘spa geel’ bleef het, naar verluidt, nog lang gezellig in de stad.

De volgende ochtend werd duidelijk dat het voor een aantal selectieleden misschien iets te gezellig was de avond ervoor. Elke speler had veel moeite zich op tijd te melden voor het ontbijt. Omdat het, volgens de conditietrainer, onverantwoord was om de vooraf voorgestelde uitlooptraining te gaan afwerken, werd er besloten om een boswandeling te maken. Hierdoor kreeg menigeen gelukkig weer een beetje kleur in het gezicht.

Na de lunch en wat afsluitende woorden van de technische staf werd er voor het hotel nog een groepsfoto gemaakt. Hierna keerde iedereen huiswaarts na een zeer geslaagd weekend. De speciale dank gaat uit naar Creativ-Eventz, voor het organiseren van een zorgeloos trainingsweekend. Op 24 januari mag V.V. Oegstgeest tegen B.G.C. Floreant bewijzen of het daadwerkelijk wat opgeschoten is tijdens het weekend. De selectie is in ieder geval vol vertrouwen om de tweede seizoenshelft goede resultaten neer te zetten.