Districtsbeker- Het is de zondagtak van Voorschoten’97 niet gelukt om de halve finale van de districtsbeker te bereiken. In Rotterdam ging de ploeg van Mo Bougrine met 2-1 onderuit bij Maense.

Voorschoten’97 bewees zichzelf een slechte dienst, zo meende Jordy van der Wijngaard. ,,Teleurstellend resultaat? Dat is zwak uitgedrukt. Dit was volslagen slecht. We moeten ons diep schamen dat we er tegen zo’n tegenstander uit vliegen.”

De bezoekers dicteerden in het eerste kwartier en met kunst-en vliegwerk bleef de ploeg uit de havenstad overeind. ,,We kregen kans na kans. Na dat eerste kwartier zakten we wat weg, maar daarna namen we het heft weer in handen. Dan blijft het onbegrijpelijk dat we met een 0-1 voorsprong gaan rusten. We hadden de zaak al lang en breed vlot moeten trekken.”

Van der Wijngaard: ,,Schaamte is op zijn plaats"
Van der Wijngaard: ,,Schaamte is op zijn plaats”

Niels van den Berg was de maker van de Voorschotense goal en het leek slechts een voorbode van bekerwinst voor de als enige overgebleven regioclub in categorie 2. Niets was minder waar. Voorschoten’97 startte slap en Maense kon zo in de wedstrijd komen. ,,Ze hadden wel wat technische spelers en ook snelheid in de ploeg, maar we mogen nooit van ze verliezen. Hoe kan zo’n ploeg (spelend in 3C op zaterdag, red.) zo ver zijn gekomen? Na de 1-1, binnen een kwartier na rust, verloren we echter de controle. We kregen nog wel kansen op zich, maar we vielen als team uit elkaar. De 2-1 in de slotfase kwam wel ten onrechte tot stand overigens. Ze kopten naast uit een corner, maar ze kregen weer een hoekschop. Van daaruit scoorden ze. Maar goed, we kunnen dit verlies enkel onszelf verwijten. We hebben de lijn doorgetrokken van de competitie. Al weken zijn we beter dan tegenstanders, maar we laten keer op keer de kansen liggen. Het schiet zo niet op. Sterker nog, het plezier ebt zo weg. We zullen echt met elkaar in gesprek moeten. In de competitie hebben we een goede reeks gehad, maar vervolgens blijft er weken niets van over. Enkel een sterke eindsprint kan dit seizoen nog redden.”