Derde klasse A (zaterdag)-Terwijl Koudekerk-spelers – met doelman Mitchell Goudkuil als stralend middelpunt – elkaar in de armen vallen, kan Roodenburg-aanvoerder Erwin Verkuijlen bij zijn aftocht zijn tranen nauwelijks in bedwang houden.

Die taferelen zeiden alles over de verhoudingen op het veld tussen de nieuwe koploper in 3A, Koudekerk, en de nummer twee van onderen, het geplaagde Roodenburg. Wie niet beter wist, dacht wellicht dat die rolverdeling andersom was. De thuisploeg had gedomineerd, daar waren beide trainers het in de nastoot wel over eens. ,,We waren de gelukkigste vandaag’’, besefte Alex Redel, die met zijn ploeg de koppositie pakte door het verlies van Floreant bij laagvlieger Oegstgeest.

derby days streek

Die stunt betekende bovendien slecht nieuws voor Roodenburg, zeker omdat ook een andere concurrent in de strijd tegen degradatie, Gouda, verder wegliep. Niettemin toonde Patrick Heijmans zich strijdbaar als altijd. ,,We hebben geen gifbeker maar een -emmer die leeg moet. Ik ben zo trots op die gasten. We hebben negentig minuten lang gedomineerd. Het verschil met Koudekerk is dertig punten, maar daar was op het veld niets van terug te zien. We hebben ze afgebluft op strijd, maar ook gewoon goed gevoetbald. Voetbal is niet leuk als je van dertien wedstrijden er maar eentje gewonnen hebt. Maar als we dit iedere week weten op te brengen, kan die ommekeer niet uitblijven.’’

Dat Roodenburg verloor, rekende vooral Sipan Khalid zichzelf aan. ,,Ik moet binnen tien minuten gewoon twee keer scoren, dan verloopt zo’n wedstrijd heel anders’’, zo klonk het schuldbewust.

Waar de één faalt, blinkt een ander uit. Het was Goudkuil die de rechtsbuiten twee keer knap van scoren afhield. ,,Daar kwam wat geluk bij kijken hoor. Bij die eerste situatie dook hij vrij voor me op en als ‘ie de bal goed inschiet, ben ik kansloos. Ik bleef lang wachten en kon met mijn rechterbeen nog net redding brengen. En bij die tweede kwam hij alleen op me af, maar speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor ik de kans kreeg me ervoor te gooien.’’

IMGP0715

Waar Roodenburg, met spelmaker Verkuijlen en de verdedigend ijzersterke Benny Rihoues in een voortrekkersrol, het eerste bedrijf prima voor de dag kwam, stelden de bezoekers vooral teleur. De twee passes van Sidney de Schepper die niet in de voeten van Richard Zijderveld maar over de zijlijn eindigde, stonden symbool voor de slordigheid aan Koudekerkse zijde. Goudkuil: ,,En dan lopen de irritaties op en lullen we elkaar steeds verder uit de wedstrijd. Dat mag niet en daar hebben we het in de rust over gehad. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt.’’

Daarin brak een rommelgoal van Mike van Velzen uit een corner de ban. Roodenburg zette in het resterende half uur alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar die kwam er niet. Ook al omdat Khalid het vizier nog altijd niet op scherp had staan en Heijmans Abdel Elbaroudi een vrije kopkans  ‘op zijn fontanel’ zag nemen in plaats van met het voorhoofd. Reden temeer voor Redel om zijn zegeningen te tellen. ,, Als je dit soort wedstrijden al wint, komt het kampioenschap écht dichtbij.”

Roodenburg: Armitage; Smit, Van Kooperen, Rihoues, Van Hooidonk; Koelink, Verkuijlen, Ochan (77. Bouchnafa); Khalid, Klein (68. Elhamami), Elbaroudi.

Koudekerk: Goudkuil; Zijderveld, De Schepper (80. Vergunst), Van den Berg, Roosenbrand; De Best, De Groot (46. Pennin), Van Heerdt; Van den Berg (61. Van Leeuwen), Van Velzen, Jansen.

Roodenburg – Koudekerk 0-1 (0-0). 63. Van Velzen 0-1.

Scheidsrechter: Van der Maat. Toeschouwers: 90.

Bron: Leidsch Dagblad/RT