Derde klasse A (zondag)- Door een gelijkspel op bezoek bij WVC in Roelofarendsveen is er zondagmiddag een einde gekomen aan de zegereeks van SJZ, die drie wedstrijden duurde. Desondanks zullen de Zoeterwoudenaren niet lang inzitten met de 2-2 die na afloop van de confrontatie op het scorebord prijkte. De formatie van Rob van den Wijngaard knokte zich knap terug van een 2-0 achterstand en dat zegt veel over het nieuwe elan dat SJZ dit seizoen ten toon spreidt.

Al na twintig minuten leidde gastheer WVC met 2-0 door doelpunten van Roy Weenink en Arne van Klink. ,,Ook toen al hadden we grip op de wedstrijd”, oordeelde Van den Wijngaard na afloop. ,,Alleen hadden we geen antwoord op de lange bal van WVC. Die ommekeer kwam toen de 2-1 viel. Een kopbal van Peter Wansink. Daarna hebben we een uur op hun helft gespeeld.”

Peter Wansink heeft SJZ teruggebracht op 2-1
                                                         Peter Wansink heeft SJZ teruggebracht op 2-1

Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal was het Marc Griffioen die na een mooie aanval de eindstand op 2-2 bepaalde. Terwijl WVC-buurman DOSR in de beladen derby bij ROAC een 2-0 achterstand omboog in een 2-3 zege, bleef een identiek scenario in het voordeel van SJZ op dezelfde middag uit. ,,De kansen daarvoor hadden we wel, en daardoor hou ik toch gemengde gevoelens over aan de wedstrijd”, reageert Van den Wijngaard.

Mo Bougrine verruilde afgelopen zomer de zondagtak van Voorschoten ’97 voor die van WVC.  De 40-jarige trainer bekende na afloop positief verrast te zijn door zijn opponent. ,,Toevallig sprak ik Rob vorige week al, dus ik had al het een en ander vernomen. Maar ik moet zeggen dat ik een SJZ heb gezien dat echt twee á drie klassen beter was dan vorig jaar. Het is een compliment aan Rob dat hij er echt een team van heeft gemaakt.”

Daniel Coret zoekt het duel op
                                                                                Daniel Coret zoekt het duel op

,,Dat is wel grappig dat Mo dat zegt”, vindt Van den Wijngaard. ,,Mo is een echte voetballiefhebber, en wij willen echt voetballen. We spelen inderdaad anders dan vorig jaar. Met andere jongens in een andere samenstelling. Als we blessurevrij blijven, ziet het er goed uit. Het zou alleen raar zijn om dat gelijk te koppelen aan bepaalde doelstellingen na een seizoen als vorig jaar (waarin SJZ zich pas in de slotfase van het seizoen veilig speelde, red.). Volgende week wacht Teylingen en na die wedstrijd hebben we al een reeks lastige wedstrijden gehad, dan hebben we een redelijk beeld van waar we staan.”

De 2-2 van Mark Jan Griffioen in de maak
                                                             De 2-2 van Mark Jan Griffioen in de maak

Opvallend gezicht aan de kant van de Zoeterwoudenaren was zondagmiddag dat van Daan Hoogbruin. De 20-jarige aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap naar de zaterdagtak van Voorschoten ’97, maar besloot in de voorbereiding alweer terug te keren op het groenwitte nest. Toch is de topscorer van vorig seizoen verre van verzekerd van speelminuten, verklaart Van den Wijngaard. ,,Die krijgt niemand zomaar cadeau. Door een x-aantal afwezigen heeft Daan vanmiddag zijn rentree mogen maken. Maar ik heb nog geen flauw idee wat voor rol er voor hem is weggelegd.”

De 2-2 rolt in het verlaten doel van WVC..
                                                                De 2-2 rolt in het verlaten doel van WVC..

Opstelling SJZ: Van Diemen; Hulsbos, De Goede, Bos, V/d Hoeven; P. Wansink, Griffioen (Plooij), Sleijser; Berg, D. Coret (Hoogbruin), Pieterse.

Scoreverloop: 1-0 Weenink, 2-0 Van Klink, 2-1 P. Wansink, 2-2 Griffioen.

Foto’s: met dank aan Peter de Goede