dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVerlies Kagia met een nare bijsmaak

Verlies Kagia met een nare bijsmaak

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het was zaterdagmiddag voor de circa 150 toeschouwers op het sportpark van Kagia vooral genieten van de najaarszon in de eerste 45 minuten. Kagia was wel beter en kreeg wat kansen voor de rust, maar heel hoogstaand was het nog niet. Uiteindelijk ging de ploeg van Kagia trainer Anton Wijsman verrassend met 2-3 onderuit in een wedstrijd die uiteindelijk een hectische slotfase kende. Voor Kagia waren de druiven meer dan zuur. Het woord ‘diefstal’ werd na afloop aan alle kanten gebezigd.

Floreant -trainer Leendert van Steensel, vorig seizoen nog koploper tot aan de winterstop, liet zaterdagmiddag in de eerste helft zien waarom het in de onderste regionen bivakkeert. Dit terwijl de ploeg van Wijsman  de hoge klassering niet altijd kon waarmaken. Na rust was het echter vooral alsnog genieten van de wedstrijd. De gastheren en de bezoekers schotelden de belangstellenden in het tweede bedrijf heerlijke en spannende 45 minuten voor, met een hoog amusementswaarde.

Vooral de slotfase was spannend en hectisch.  De gelijkmaker van Kagia invaller Alain v Kesteren werd door de verder goed leidende arbiter Persoon niet toegekend. Na afloop van de spectaculaire tweede helft werd er hoofdzakelijk gesproken over de 88ste minuut en het onrecht wat Kagia was aangedaan.

Vooral de thuissupporters, maar ook de spelers van de gasten spraken volgens aanvaller Mark Zonneveld van een zuiver doelpunt. Het lederen monster zou zeker een halve meter de doellijn zijn gepasseerd bij een inzet van Van Kesteren, normaliter speler van het tweede elftal, die de gelederen was komen versterken.

De oranjehemden hadden de nederlaag overigens aan zichzelf te wijten, los van de meer dan discutable beslisisng waarbij de grensrechter van de Boskopers gedaan had of zijn neus bloedde en de scheidsrechter niet gezien zou hebben dat de bal ruimschoots over de doellijn was gegaan.

,,We hadden voor rust dodelijker moeten zijn, waardoor we met een ruimere voorsprong hadden kunnen gaan rusten. We wisten dat we het fysiek moeilijk zouden  krijgen na rust”, vertelde de teleurgestelde en ontdane Wijsman na afloop.

Na de openingstreffer halverwege de eerste helft door Tijs van der Schinkel , die Floreant doelman Mitchel Snoek met een omhaal kansloos liet, verzuimde de gastheren om de marge te vergroten. De thuisploeg werd sterker, en kreeg tegen de zwak spelende Boskoopers een aantal kansen. Zonneveld was dichtbij de 2-0. Zijn inzet ging rakelings naast.

Het eerste echte gevaar van de bezoekers kwam pas tien minuten voor rust tot stand. De vrije trap werd door een aanvaller rakelings over gekopt. Het was het enige echte wapenfeit van de ploeg van trainer Van Steensel.

Na rust kwam Floreant opeens als herboren voor de dag en plotseling moest Kagia alle zeilen bijzetten, terwijl er eigenlijk zolang niets aan de hand was geweest. Nadat van Schinkel vlak na rust nog rakelings naast schoot, krulde enkele minuten later Floreant spits Bart Houdijk  de gelijkmaker binnen. Een fraai doelpunt, dat moet gezegd.

De jonge honden van Wijsman raakten van slag en kregen niet veel later de tweede goal om de oren. Frank de Bruijn schoot snoeihard via de onderkant van de lat de 1-2 binnen. De gasten deden het 10 minuten later nog eens dunnetjes over, Bart van Houdijk scoorde de andermaal om in te lijsten 1-3.

De thuisclub herstelde zich daarna knap. Invaller van Kesteren schoot achttien minuten voor tijd de 2-3 binnen en dat was het startsein voor een furieus slotoffensief. De Kagianen gingen op zoek naar de gelijkmaker en  kregen in het laatste kwartier, de blessuretijd meegeteld, tegen de moegestreden Boskoopers legio kansen. Een inzet van Zonneveld kon op de doellijn nog worden gered, terwijl invaller Rob Meulenbroek nog op de lat kopte.

Intussen was trainer/speler en Van Steensel zijn ploeg komen versterken. De ex-prof was een slot op de deur. De bezoekers hadden via  counters de wedstrijd ook al  kunnen beslissen, maar faalden opzichtig. De 3-3 bleef dus uit, ook al omdat Van der Schinkel werd afgevlagd voor vermeend buitenspel.

Mark Zonneveld over de nederlaag: ,,De magere 1-0 met rust heeft ons de das omgedaan. Floreant, dat de tweede helft veel feller startte heeft ons verrast met hun terugkomst in de wedstrijd. Na de 1-3 gingen we eindelijk weer voetballen maar het zat ons deze keer niet mee. Ik ben er van overtuigd dat het dit seizoen goed gaat komen met ons, we raken steeds meer aan elkaar gewend. De eerste vijf is voor ons zeker haalbaar.”

Wijsman erkende dat zijn ploeg het eerder had moeten afmaken, maar voelde zich na afloop ook beroerd over het feit dat zijn ploeg was benadeeld. ,,Verliezen hoort er bij en kan ik best verdragen. Maar we zijn nu bestolen en dat is voor mij wel moeilijk te verkroppen. De scheidsrechter heeft het moeten kunnen zien, want die stond in de zestien bij dat moment dat de bal ruim over de doellijn ging. Jammer dat hij zich gen kerel heeft getoond. Van grensrechters weet je dat ze in dit soort gevallen doorgaans de vlag naar beneden houden. Jammer, jammer en nog eens jammer. Deze pot hebben we onnodig verloren. Laten we het oppakken als zijnde een leermoment. We moeten onszelf eerder belonen en ons beter wapenen tegen de kwaliteiten van andere ploegen. Hopelijk is deze nederlaag een incident.”

26.Van der Schinkel 1-0, 52.Houdijk 1-1, 60.De Bruijn 1-2, 67.Houdijk 1-3, 72. Van Kesteren 2-3.

Basisopstelling Kagia: Sander Goudriaan,  Rob Meulenbroek, Pascal Timmermans,  Aron Driessen,  Ajay Malhi,  Jesper Imanse,  Tijs van der Schinkel,  Timo Sluymer,  Mark Zonneveld,  Rens Lamboo,  Dirk-Jan Ligtenberg.