Op zaterdag staat er in 3A een vrijwel volledige inhaalronde op het programma. Uit die afdeling spelen Zwammerdam en LSVV ’70 echter hun achtste finale in de districtsbeker. Datzelfde geldt op zondag voor Voorschoten ’97, dat De Ster ontvangt.

TWEEDE KLASSE ZATERDAG

Dankzij een doeltreffende vrije trap van Nick van Bemmel in de dying seconds hield RCL toch nog een punt over aan de topper met BVCB, dat nu samen met VDL de ranglijst van 2C aanvoert. RCL is de nummer drie, op vier punten van het tweetal, maar met nog een wedstrijd tegoed. Die haalt de ploeg van Ben Kottenhagen komend weekend, uit bij DWO, in. Thuis wonnen de Leiderdorpers afgetekend met 4-1 van de club uit Zoetermeer, die weliswaar achtste staat (19 uit 13), maar slechts twee verliespunten meer heeft dan RCL (24 uit 14) en die ploeg bij winst dan ook virtueel passeert.

DERDE KLASSE ZATERDAG

Dankzij een late goal van Bart-Jan Neuteboom leek UVS de topper tegen Koudekerk in zijn voordeel te beslissen, maar nog in diezelfde 88ste minuut kwam de thuisploeg alweer langszij: 2-2. Veel schoten de ambitieuze Leidenaars met die puntendeling niet op, want koploper Floreant heeft nu liefst acht verliespunten minder. Winnen van CVC Reeuwijk is zaterdag dan ook een must om de titelaspiraties levend te houden. Op basis van de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd zien Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk ongetwijfeld voldoende aanknopingspunten.

Oegstgeest kan UVS een prima dienst bewijzen door de koploper met lege handen terug naar Boskoop te sturen. Dat zal het elftal van Jerry Ubink echter in eerste instantie voor zichzelf willen doen, want de Voscuylbewoners staan er niet bepaald rooskleurig voor en moeten voorlopig een gaatje laten naar de veilige tiende plaats. En dat terwijl Ubink op voorhand nog de illusie had dat zijn ploeg in staat moest zijn mee te draaien in de top-5. Oegstgeest verloor vroeg in het seizoen overigens met 2-0 bij Floreant.

Op diezelfde dertiende van september ging Docos thuis onderuit tegen SEV: 2-3. Ook voor Nico van der Salm wacht dit weekend de return. De hamvraag is of de Morsbewoners de schotvaardigheid van de Leidschendammers in toom weten te houden. SEV is met 41 doelpunten voor immers de meest productieve ploeg van deze afdeling, met goudhaantje Michael Nolet als meest productieve aanvaller.

Kagia won veruit de meeste duels afgelopen zaterdag. DoCoS verliet Lisserbroek dan ook logisch met een 2-0 nederlaag.
Kagia won veruit de meeste duels afgelopen zaterdag. DoCoS verliet Lisserbroek dan ook logisch met een 2-0 nederlaag.

Ook Kagia en Gouda troffen elkaar in de tweede speelronde en gaan nu op herhaling, dit keer in de Kaasstad. De heenwedstrijd eindigde zoals die begon. De Lisserbroekers wonnen afgelopen weekend eenvoudig van een ongeïnspireerd Docos, door toedoen van Jelle Clemens en Ruud Heuseveldt. Trainer Anton Wijsman is in zijn nopjes met het gegeven dat zijn ploeg niet meer nadrukkelijk naar beneden hoeft te kijken. Een derde uitzege zou zelfs een plek bij de beste vijf kunnen betekenen, terwijl de Lisserbroekers weinig succesvol begonnen aan deze jaargang.

Voor Roodenburg is het zo langzamerhand toch echt twee voor twaalf. De equipe van Patrick Heijmans en assistent Henk Buyn, die na dit seizoen het stokje van eerstgenoemde overneemt, sprokkelde pas zes schamele puntjes bijeen en verkeert dan ook in sportief zwaar weer. De punten dit weekend op Noord houden is dan ook het devies. Voorwaar geen makkelijke opgave, want tegenstander is het sterke Koudekerk, dat door veel kenners nog altijd als voornaamste titelkandidaat wordt beschouwd.

ACHTSTE FINALE DISTRICTSBEKER (CAT. 2)

In competitieverband mag LSVV ’70 dan nog altijd wachten op de eerste seizoenszege, in het bekertoernooi rijgen de Leidse studenten de zeges aaneen. In de poule werd al gewonnen van UDO (2-0) en Stompwijk ’92 (3-2) en in de knock-outfase moesten ook CION (5-1) en de amateurs van Sparta (1-0) eraan geloven. Daarmee breekt coach Freek Jansen met een traditie die onder zijn voorganger, Wim Mugge, was ingezet en waarbij het bekertoernooi eigenlijk nooit serieus werd genomen. Of het sprookje voortduurt zal zaterdag moeten blijken. Zeker lijkt dat LSVV aan WCR een zware kluif krijgt, want de club uit Rhoon strijd volop mee om de titel in 3D en mag dus als een serieuze opponent beschouwd worden. Afgetrapt op het Wim Mugge Sportpark wordt er op het onorthodoxe tijdstip van 17.00 uur. Dit in verband met de thuiswedstrijd van ‘huisgenoot’ Lugdunum tegen Hazerswoudse Boys op het zelfde veld, eerder op de middag.

Ook voor competitiegenoot Zwammerdam lonkt de kwartfinale. Voor een plekje bij de laatste acht dient het elftal van Rob de Lange af te rekenen met DBGC, de huidige nummer drie van 3B. Dat zou een unieke prestatie zijn, want de Oude-Tongenaren zijn dit seizoen – na achttien (!) officiële wedstrijden – nog altijd ongeslagen. In dertien competitieduels werd negen keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld, terwijl alle bekerpotjes ruime winstpartijen opleverden voor de Den Bosco Grijsoord Combinatie. Zo werden in de knock-outfase Ter Werve (7-1) en Perkouw (4-1) nog van de mat gespeeld door de ploeg van John Kleijn. Maar gezegd, Zwammerdam doet het met overwinningen op onder meer Woubrugge, Kickers ’69 en ESTO ook niet slecht dit bekerseizoen.

Van de zondagploegen is Voorschoten ’97 de enige overgebleven ‘cupfighter’. Dat heeft de ploeg te danken aan een feilloze penaltyserie tegen WDS in de tweede ronde, die door Eelke van Dijken beëindigd werd met een heuse Panenka. Voor de derde (tussen)ronde waren de groengelen vrijgeloot. In competitieverband was Voorschoten bezig aan een prima serie, met vijf zeges op rij. Die werd twee weken terug door koploper SV Hillegom echter abrupt een halt toegeroepen. Zondag volgde licht herstel, al was de 0-0 tegen SJZ gezien de kansenverhouding behoorlijk teleurstellend. Tegen De Ster, de tegenstander in de achtste finale, kan Bougrine echter weer een beroep doen op de van een schorsing teruggekeerde Mike Nikic, die de afgelopen wedstrijden het net weer ouderwets makkelijk wist te vinden. De Ster is een Haagse middenmotor uit 3C, die zijn twee knock-outrondes overleefde door de strafschoppen beter te nemen dan respectievelijk Kagia en Nieuwkoop. Voor wie krijgt het bekeravontuur een vervolg? De kwartfinales worden in het weekend van 14 en 15 maart afgewerkt.

Overig programma achtste finale:

Hellevoetsluis – Gouderak

Uitslagen achtste finale (dinsdag 10 februari):

SVS* – SEV 1-1

KMD* – ’s-Gravendeel 2-2

Lekkerkerk – DUNO 0-8

Zoetermeer – Maense* 2-2

* wint na strafschoppen