Het treffen van komende donderdagavond tussen GHC en UVS werd al separaat belicht en gisteravond werd DoCoS tegen Hazerswoudse Boys al gespeeld. Van die wedstrijd (3-0) volgt in de loop van de ochtend een verslag. Alle andere duels worden, zoals wekelijks in de voorbeschouwing, even op een rijtje gezet.

Zaterdag

2C

Waar RCL het seizoen hoopvol aftrapte met een zege op promovendus UVS, werd het in de twee daaropvolgende uitgespeelde wedstrijden teruggeworpen naar een plek in de onderste regionen. Daartussenin werd een duel met VDL bij een 0-3 voorsprong gestaakt. Het is moeilijk te zeggen waar de Racing Club daadwerkelijk staat. Een positief resultaat op bezoek bij LYRA komende zaterdag is gewenst om niet vroegtijdig af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen. De gastheer op 3 oktober won even vaak als dat het verloor tot op heden en behaalde zodoende zes punten uit vier wedstrijden. RCL heeft nog getracht het duel te verplaatsen overigens, maar zonder succes. Het laatste onderlinge treffen in De Lier eindigde in een 2-5 triomf voor de Leiderdorpers. Dat was op 2 mei van dit jaar. Jonas FArih, Tommy Sinteur en Nick Scheurwater (3) waren toen trefzeker.

3A

Promovendus Lugdunum verbaasde vriend en vijand in de eerste twee competitiewedstrijden, maar staat inmiddels weer met beide benen op de grond. Na zeges op DoCoS (2-3) en Floreant (7-1) volgde afgelopen weekend een ruime nederlaag bij titelkandidaat Koudekerk: 5-2. Zo slecht als de uitslag doet vermoeden kwamen de Kikkers nog niet eens voor de dag, maar zelfoverschatting deed Lugdunum na een 1-1 ruststand de das om. Komende donderdagavond moet blijken of de ploeg van Henk de Cler ook met tegenslagen om kan gaan, als WDS de gang naar de Kikkerpolder maakt. Net als vorig jaar lijkt een plek in de middenmoot voorbestemd voor de gasten uit Driebruggen, die zes punten overhield aan de eerste vier wedstrijden. Het duel tussen Lugdunum en WDS vindt vanwege 3 oktober twee dagen eerder plaats, om 20:15 uur.

Kagia verloor net als in de voorgaande zomers weer de nodige vaste krachten. Wederom slaagde de Lisserbroekers erin de uittocht uitstekend op te vangen. Altijd staan er wel weer nieuwe spelers op bij de oranje dorpsvereniging. Zo manifesteert voormalig tweede elftalspeler Mark Zonneveld het aardig op zijn heupen tijdens de competitiestart. Ook afgelopen week was de spits belangrijk met een assist op Rens Lamboo tijdens het bezoek aan DoCoS. Diezelfde Lamboo zorgde in extremis met zijn tweede treffer van de middag voor de uiteindelijke 2-2. Het betekende het eerste puntenverlies voor de ploeg van Anton Wijsman, dat eerder Oegstgeest (4-1) en Rohda (2-1) aan de zegekar bond. Voor eigen publiek treedt Kagia zaterdag aan tegen het teleurstellende Floreant. De Boskopers wachten nog altijd op de eerste zege, nadat het vorig seizoen nog lang meedeed om de titel en uiteindelijk tijdens de nacompetitie het onderspit delfde tegen het Haagse DUNO.

Tot ongenoegen van het gros van de selectie van VV Oegstgeest, vindt zaterdag de confrontatie met Koudekerk plaats op Sportpark de Voscuyl. Het bestuur van de bezoekers had maling aan de wens van Oegstgeest om het duel wegens Leidens ontzet te verzetten en hoopt te profiteren van een gebrek aan scherpte bij de feestgangers onder de selectie van Jerry Ubink. Trainer Alex Redel had overigens wel vrede gehad met verplaatsing van het treffen. Net als vorig seizoen lijkt Oegstgeest maar moeilijk een vuist te kunnen maken. Gevoetbald wordt er bij vlagen aardig, maar zakelijke resultaten neerzetten doen de Oegstgeestenaren zelden. Tot op heden sprokkelde de Voscuylbewoners slechts twee punten bijeen. Tegen Koudekerk zal het niet makkelijk worden de eerste driepunter uit het vuur te slepen. Vorig seizoen kwamen de geelhemden nog wel op voorsprong door een goal van de inmiddels lager spelende Roy Dijkstra, maar verloor het uiteindelijk wel: 1-3.

Ook Zwammerdam wacht nog altijd op haar eerste zege. Terwijl de ploeg van Rob de Lange zich afgelopen seizoen profileerde als sterke middenmoter, lijkt Damme in het prille seizoen nog zoekende naar vastigheden. Komende zaterdag komt het uit de tweede klasse gedegradeerde DWO op bezoek aan de Spoorlaan in Zwammerdam. Een lastig in te schalen ploeg, daar de Zoetermeerders wisselvallig presteerden tot noch toe. Afgelopen weekend was WDS met 3-2 te sterk voor Zwammerdam, nadat het na een halfuur al 3-0 stond.

Zondag

2C

Voorschoten ’97 promoveerde via de nacompetitie naar de tweede klasse, maar heeft het daar tot nog toe lastiger dan het gehoopt had. Na één punt uit drie wedstrijden was de equipe van Laurens van der Voort afgelopen zondag niet ver verwijderd van een stunt bij titelkandidaat Foreholte. Een nipte voorsprong bij rust werd echter weggegeven na rust: 2-1. Komende zondag wacht een ontmoeting met ROAC, dat afgelopen weekend een oorwassing van Wilhelmus te verduren kreeg: 2-6. ROAC bivakkeert min of meer in hetzelfde schuitje als Voorschoten, waardoor er zondag twee ploegen op zoek gaan naar de eerste overwinning op Sportpark Adegeest.

3A

Samen met Teylingen en Graaf Willem Vac gaat Meerburg met tien uit vier na vier speelrondes aan de leiding in 3A. Enkel FC Rijnland wist tot op heden de ploeg van Ron de Roode punten af te snoepen. Afgelopen weekend moest streekgenoot Stompwijk buigen voor Meerburg aan de Rijndijk: 3-1. Komende zondag wacht opnieuw een confrontatie met een club uit de buurt voor Meerburg. Promovendus Bernardus is dan de uitdager. De selectie van voormalig SJZ-trainer Ronald Rosdorff geldt als absolute underdog voor het thuisduel met Meerburg. Enkel tijdens de seizoensouverture verloor Bernardus niet. Het bezoek aan ASC leverde de Hazerswoudenaren toen een punt op door een spectaculaire 5-5 uitslag.

SJZ kruist zondag de degens met Van Nispen. De afgelopen twee confrontaties met de ploeg uit de Zilk op Sportpark Haasbroek leverde beide keren een 3-2 overwinning op. De meest recente ontmoeting tussen de twee clubs bepaalde dat SJZ zich definitief handhaafde voor de derde klasse. Dit seizoen hopen Rob van den Wijngaard en zijn pupillen zich in een eerder stadium van het seizoen veilig te noemen. Voorlopig zijn de Zoeterwoudenaren op de goede weg door twee overwinningen in de eerste drie duels. Afgelopen zondag boekte SJZ een fraaie zege bij het tot dan toe ongenaakbare Alphen: 2-3.

Terwijl Erik van Manen vond dat UDO op basis van de tweede helft recht had op meer dan de uiteindelijke 0-0 op bezoek bij MMO, was zijn collega-trainer Pascal Verschoor het daar allerminst mee eens: ,,Van UDO moeten wij kunnen winnen en de kansen daartoe hebben we ook voldoende gehad. Wij waren gevaarlijker en UDO mag zich in de handen wrijven met dit punt.” Feit is dat de Oegstgeestenaren nog altijd verstoken zijn van de eerste overwinning. De dag na 3 oktober hoopt UDO die te halen voor eigen publiek tegen promovendus Altior, dat wel al won. De geelzwarten zullen moeten waken voor onderschatting, want ondanks de nederlaag liet Altior ook tegen Teylingen (4-5) laten zien over heel wat voetballend vernuft te beschikken. Vooral aanvaller Mark van der Weijden kon na afloop rekenen op de nodige complimenten, terwijl de van Noordwijk overgekomen Anton den Haan van grote waarde is op het middenveld van de dorpsclub.

Mo Bougrine baalde ervan; zijn spelers kampten met ‘bier in de benen’ zoals hij het zelf verwoordde na de ontmoeting met UDO (2-2) tijdens de Veense Kermis. Komende zondag, twee weken later, staat hij met WVC tegenover FC Rijnland, een ploeg waarbij mogelijk hetzelfde verschijnsel zal worden geconstateerd na komende zaterdag. Het lijkt dan ook een pittige opgave te gaan worden voor de Leidenaren een eerste zege te boeken op de Roelofarendveenders. Voor Paul Pikaar zal het in ieder geval een bijzondere wedstrijd worden. Hij staat voor het eerst tegenover zijn oude ploeg, dat vorig jaar nog de naam Alkmania droeg.