Het eerste weekend van april is ingeroosterd als een inhaalprogramma. Sommige clubs spelen zelfs twee keer. En de belangen nemen alsmaar toe. Een wekelijks rondje langs de velden, of wel een voorbeschouwing op de wedstrijden in de derde klasse.

 
Zaterdag

 
3A
De achterban van Zwammerdam kan tijdens het paasweekend tot twee keer toe de gang naar het eigen sportpark maken om het eerste elftal naar de zege te stuwen. Komende zaterdag wacht de confrontatie met laagvlieger CVC Reeuwijk, terwijl twee dagen later streekgenoot BSC ’68 de tegenstander is in Zwammerdam. Op bezoek in Benthuizen won Zwammerdam tamelijk eenvoudig (0-2), maar in Reeuwijk verloren de groenhemden nog nipt (1-0). Mocht Damme desalniettemin de verwachtingen op basis van de stand op de ranglijst inlossen en daarmee minimaal één keer te zegevieren, dan klimt het over Kagia heen. Ook WDS kan gepasseerd worden, afhankelijk van hoe de Driebruggenaren presteren bij respectievelijk Oegstgeest en Roodenburg. De vijfde plek lijkt daarmee het hoogst haalbare dit seizoen voor de ploeg van Rob de Lange. De kopgroep, bestaande uit Koudekerk, SEV, UVS en Floreant, lijkt dit seizoen niet meer in te halen.

Zwammerdam komt twee keer in actie na eerdere afgelastingen. De ploeg van Rob de Lange won in het voorbije weekend van Gouda (2-1).
Zwammerdam komt twee keer in actie na eerdere afgelastingen. De ploeg van Rob de Lange won in het voorbije weekend van Gouda (2-1).

Ook Roodenburg en LSVV ’70 komen in drie dagen tijd twee keer in actie. Handhaving voor LSVV lijkt alleen te gebeuren als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Met vier punten uit negentien wedstrijden valt er niet veel meer te concluderen dat de gang naar de kelder van het amateurvoetbal onvermijdelijk is geworden. Roodenburg, dat zes punten meer bijeen raapte dit seizoen, koestert nog stille hoop op een escapemogelijkheid via de nacompetitie. Daarvoor zou het paasweekend soelaas kunnen bieden. Wanneer Roodenburg zich zaterdag ontworsteld van LSVV en CVC verliest bij Zwammerdam, kan maandag de rechtstreekse degradatieplaats die de ploeg van Patrick Heijmans al tijden bezit, eindelijk worden verlaten. Dan moet er wel gewonnen worden van WDS. Geen eenvoudige opgave, maar wie weet wat één van de laatste strohalmen met de Leidenaren doet. LSVV werkt na de uitwedstrijd bij Roodenburg toe naar een ontmoeting op eigen bodem met DoCoS. Twee stadsderby’s in drie dagen tijd dus voor het keurkorps van Freek Jansen. Eerder versloeg het DoCoS van Nico van der Salm LSVV in de Mors nog zonder grootste moeite; 4-1. Inmiddels wachten Van der Salm en zijn pupillen alweer drie wedstrijden op een zege. Na de winterstop gaat het allerminst crescendo met de witrode brigade. Allicht kan een zege op en bij LSVV DoCoS weer wat kleur op de wang teruggeven.

Tijmen Kruider scoort 1-0 vanaf de kalkstip tegen Roodenburg. Eindstand 3-1.
Tijmen Kruider scoort 1-0 vanaf de kalkstip tegen Roodenburg. Eindstand 3-1.

 

Een treffend contrast met dat van DoCoS, vormt het seizoen van Oegstgeest. De ploeg van Jerry Ubink kende een ronduit teleurstellende eerste seizoenshelft. Na de winterstop heeft Ubink de ploeg toch nog aardig aan het voetballen gekregen. Al blijkt ook voor de Voscuylbewoners de top vier een maatje te groot. Aanstaande zaterdag komt nummer vijf WDS op bezoek in Oegstgeest. Een mooie krachtmeting voor de plaatselijke VV om te peilen waar het nu echt staat. Bovendien vormt de ontmoeting met WDS, die eerder in 2-2 eindigde, een fraaie kans om verder afstand te nemen van de degradatiezone. Het gat met de elfde plek werd afgelopen weekend door een 3-1 zege op Roodenburg al vergroot tot zes punten.

Zondag

3A
Dankzij een ruime overwinning op het door blessures uitgeholde Van Nispen, is Meerburg inmiddels in poleposition voor een nacompetitieticket om een plek in de tweede klasse. Doordat Hillegom afgelopen weekend al het kampioenschap vierde, geeft de derde plaats die Meerburg nu bezit, recht op een promotiemogelijkheid. Hillegom zegevierde in de kampioenswedstrijd met speels gemak tegen MMO (6-1), de ploeg die aanstaande maandag de tegenstander is van Meerburg. Ook MMO is nog kanshebber voor nacompetitie, maar heeft net als Van Nispen te maken met een enorm verval. Na een glansrijke eerste seizoenshelft lijken de Hoogmaders sinds de jaarwisseling pap in de benen te hebben. De zaken lijken er dan ook anders voor te staan dan halverwege oktober, toen MMO nog aan het langste eind trok in Z’woude-Rijndijk (0-1) via een treffer van Richard Bakker. Desondanks blijft Meerburg ook dit seizoen kampen met wisselvalligheid. Zo ging het een week voor de 4-0 zege op Van Nispen nog hard onderuit bij laagvlieger Alkmania (4-1). Tegen MMO zal Meerburg moeten bewijzen dat het aanspraak maakt op een klasse hoger.

Joeri van der Voort is verbaasd over een getrokken gele kaart tijdens de heenwedstrijd van Meerburg tegen MMO
Joeri van der Voort is verbaasd over een getrokken gele kaart tijdens de heenwedstrijd van Meerburg tegen MMO