Gloort er toch nog hoop op de nacompetitie voor RCL? En een klasse lager; kan DoCoS revanche nemen op UVS, dat eerder nogal geflatteerd won? Komt Oegstgeest verder in het nauw of volgt er een eindsprint en is het over twee wedstrijden gedaan? En dan Roodenburg. Blijft het derde klasse, hoewel die weg nog lang is, of daalt de club uit Leiden-Noord af naar de kelder van het amateurvoetbal? De belangen op zondag zijn niet minder groot. Van de ‘LAV’- clubs speelt enkel Meerburg nergens meer om, maar voor de withemden staat nou juist de derby tegen SJZ op de rol. Dus tja, ook de Rijndijkers zullen gas gaan geven. Zoals Voorschoten’97, SJZ en GOL Sport dat sowieso verplicht zijn te doen gezien hun positionering. UDO, dat zich voor volgend seizoen ook heeft aangesloten, speelt ook nog ergens om. Spanning alom dus. Een wekelijks overzicht.

 
Zaterdag

 
2C
In de laatste twee speelrondes van de competitie hoopt RCL nog wat aan te kunnen richten. Daarbij is het afhankelijk van de resultaten van de opponenten bovenin. De ploeg van Ben Kottenhagen heeft de zaken niet in eigen hand. Feit is in ieder geval dat twee zeges zo goed als zeker behaald moeten worden, willen de Leiderdorpers aanspraak maken op ‘iets’. Racing Club Leiderdorp maakt zich op voor voorlopig de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In het Westland vormt LYRA de te nemen vesting. Een overwinning voor de thuisploeg zou betekenen dat LYRA zich definitief veilig speelt. Ook daar dus de nodige belangen. Op de Bloemerd eerder dit seizoen leed RCL haar eerste puntverlies van de competitiejaargang. Spits Thom Wijnalda bracht RCL hoogstpersoonlijk een 2-0 voorsprong met rust, maar na de pauze kwamen de Lierders terug tot 2-2. Ondertussen is Stefan Luijckx, volgend seizoen de man aan het Leiderdorpse roer, op de achtergrond bezig met het formeren van zijn aanstaande team. Zo vertrekt Bob den Hollander (VV Oegstgeest) komende zomer mogelijk als opvolger van Ronald Mink naar de roodwitten.

Wordt het balen voor RCL of wordt het seizoen toch nog verlengd?
Wordt het balen voor RCL of wordt het seizoen toch nog verlengd?

 

3A
Op Sportpark Morskwartier staat een mooie Leidse derby op het programma. Wellicht betekent de ontmoeting tussen DoCoS en UVS meteen de laatste van de twee ontmoetingen in de zaterdag derde klasse. De eerdere, redelijk gelijk opgaande ontmoeting eindigde in 3-1 voor UVS. Zeker is dat de thuisploeg van komend weekend volgend seizoen wederom te bewonderen is in de derde klasse. UVS daarentegen maakt een goede kans op promotie. Het kampioenschap lijkt zaterdag vergeven te gaan worden aan SEV, maar deelname aan nacompetitie is zeker voor de Kikkerpolderbewoners. In aanloop daarnaartoe steekt UVS in grootse vorm. Ook afgelopen zaterdag verzaakte de ploeg van Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk niet. Door een fraaie treffer van aanvaller Ferry Kort passeerde het Zwammerdam met 1-0. Dat terwijl de opponent van komend weekend zich definitief veilig speelde door een 3-1 overwinning op Roodenburg, dat op haar beurt gaat proberen het kampioensfeestje van SEV proberen te verstoren.

 

De Roodenburgers zullen vooral hopen dat Oegstgeest niet verliest bij Gouda. Om niet weer op een directe degradatieplek te belanden, is Roodenburg ernstig gebaat bij een positief resultaat van Oegstgeest. De ploeg van Jerry Ubink heeft -gelukkig voor Roodenburg- zelf ook grote belangen bij het duel van zaterdag. Na een ontluisterende 5-1 nederlaag bij BSC ’68 zijn de Voscuylbewoners plots op een p/d-plek terecht gekomen. Niets meer dan een zege telt dan ook, want Ubink en zijn mannen zitten niet te wachten op een langer seizoen. Liever kijkt men in Oegstgeest vast naar volgend seizoen, waar het met een frisse start koers hoopt te zetten naar de tweede klasse. Mogelijk krijgt het daarbij versterking van buurman UDO. Aanvaller Bob Kikkert overweegt het zondagvoetbal te verlaten en is bij de zaterdagbuurman meer dan welkom.

Oegstgeest was aanvallend machteloos tegen BSC'68. Tegen Gouda en SEV, van beide opponenten werd eerder verloren, zal het anders moeten. Anders wacht de nacompetitie..
Oegstgeest was aanvallend machteloos tegen BSC’68. Tegen Gouda en SEV, van beide opponenten werd eerder verloren, zal het anders moeten. Anders wacht de nacompetitie..

 

Na de cruciale nederlaag bij SEV, heeft Koudekerk de moed op de titel weggegooid. Meer lijkt het team van Alex Redel al bezig met de aankomende nacompetitie, die het door het winnen van de tweede periode al veiligstelde. Voor Kagia zit dat anders. De Lisserbroekers spelen zeker geen nacompetitie dit seizoen en maken zich op voor de laatste wedstrijd voor eigen publiek. Op het eigen kunstgras toont Kagia dit seizoen een lastig te kloppen ploeg. Desondanks maakte SEV afgelopen zaterdag geen fout bij de oranjehemden; 0-1. Het betekende de tweede thuisnederlaag van het seizoen voor de selectie van Anton Wijsman. Uit verloor Kagia veel vaker. Eén van die zeven keren was bij Koudekerk, toen het 2-0 werd.

 

Zwammerdam ging zaterdag strijdend ten onder bij UVS (1-0). De formatie van Rob de Lange bivakkeert op de achtste plek en zou zich zaterdag officieel veilig kunnen spelen. Hoewel de buit op een haar na al binnen is. Daarvoor heeft het aan een punt genoeg als het op bezoek gaat bij Floreant. De Boskopers behaalden de eerste periodetitel en maken zich dus op voor nacompetitie. Averij in aanloop daarnaartoe zal Floreant niet willen oplopen, en dus lijkt er wel het nodige te halen voor Damme bij de streekgenoot, waar het eerder nipt het onderspit tegen delfde (2-3).

 

Het twee weken geleden gedegradeerde LSVV ’70 reist zaterdag af naar Benthuizen, waar het voorlopig de laatste uitwedstrijd speelt in de derde klasse. Voor gastheer BSC ’68 staat er nog het nodige op het spel, want directe handhaving kan nog steeds worden bewerkstelligd. De club waar John van Diggele onlangs zijn congé kreeg gaat samen met CVC Reeuwijk en Oegstgeest uitmaken wie er nacompetitie moet spelen om het vege lijf te redden. LSVV zal buurtgenoot Oegstgeest een uitstekende dienst bewijzen door mogelijk voor het eerst dit seizoen een zege uit het vuur te slepen.

 

Zondag

 

3A
Voor Mo Bougrine moet het een bijzondere stand van zaken zijn. De coach van Voorschoten ’97 is samen met zijn nieuwe club Alkmania in een strijd verwikkeld om de derde periodetitel. Zowel toekomstig als huidig werkgever vergaarden zeventien punten in de laatste periode tot nu toe. Vier punten meer dan de ploegen die volgen, met nog twee wedstrijden te gaan. Omdat Alkmania tegen het nog altijd oppermachtige Hillegom aantreedt, lijkt Voorschoten zondag alleen aan de leiding te kunnen komen. Daarvoor moet het dan afrekenen met GOL Sport. De Leidenaren zijn al vijf maanden verstoken van een zege en moeten na een jaar derde klasse meer dan serieus rekening houden met een aftocht naar het oude niveau. De laatste twee wedstrijden zijn ook meer dan lastig, want na Voorschoten wacht nog de uitwedstrijd bij Teylingen, dat in eigen huis pas twee keer verloor.

 

De altijd fraaie dorpsderby van Zoeterwoude vindt zondag plaats in het Rijndijkgedeelte. Voor Meerburg staat er na de 3-4 nederlaag tegen Teylingen niks meer dan de Zoeterwoudse eer op het spel. Dat terwijl SJZ nog altijd niet in veilige haven is. De ploeg van Rob van den Wijngaard ging zoals verwacht-hoewel zwaar geflatteerd onderuit tegen kampioen Hillegom (0-3) en zag tot zijn schrik concurrent UDO een strohalm met beide handen van de grond rapen in eigen huis tegen Nicolaas Boys; 3-0. Daardoor is het gat met twee wedstrijden te spelen weer drie punten, nadat SJZ een week eerder UDO nog ruim versloeg (4-1). SJZ, waar blikvangers Nils Slingerland en Daan Hoogbruin voorlopig hun laatste derby voor spelen, zal niet weer zoals vorig seizoen op haar laatste tenen nog nacompetitie willen spelen. Destijds zag een groot deel van de Meerburg-selectie hoe SJZ in een spectaculaire eerste deel van een tweeluik met NOC Kralingen op Sportpark Haasbroek haar rug rechtte; 4-3. De Zoeterwoudse derby was in de voorgaande editie dit seizoen een prooi voor SJZ: 4-2.

SJZ kreeg legio kansen tegen kampioen Hillegom, maar zoals wel vaker dit seizoen stond het vizier niet op scherp. Hier treft Frank Willemse geen doel..
SJZ kreeg legio kansen tegen kampioen Hillegom, maar zoals wel vaker dit seizoen stond het vizier niet op scherp. Hier treft Frank Willemse geen doel..