Als gevolg van het feit dat de zondag derde klasse A dit seizoen niet uit veertien maar uit vijftien clubs bestaat, wordt er in die afdeling tijdens dit beker- en inhaalweekend ‘gewoon’ een volledig programma afgewerkt. Op zaterdag komen UVS en Kagia in actie vanwege een inhaalwedstrijd cq over te spelen pot.

Tweede klasse zaterdag

De wedstrijd tussen UVS en SVC ’08 zou eigenlijk afgelopen zaterdag gespeeld worden, maar vond vanwege trieste omstandigheden geen doorgang. Wegens het overlijden van clubicoon, voormalig jeugdvoorzitter en bestuurslid Jer van Leeuwen vond de Leidse club het niet gepast in actie te komen, iets waar de KNVB uiteraard gehoor aan gaf. Komende zaterdag wordt het duel met de Wassenaarders ingehaald. Uiteraard zal dat op de Kikkerpolder op gepaste wijze gebeuren. Vanuit sportief oogpunt is het treffen met de runner-up overigens van groot belang voor de ploeg van Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk. Bij winst blijft UVS de top-3 in de nek hijgen, bij een nederlaag is het gaatje met de ‘onveilige’ twaalfde plaats – nu in handen van Be Fair – nog slechts drie punten. SVC’08 verloor tot op heden slechts eenmaal. Dat was in de eerste ontmoeting, op bezoek bij DSO. Daarna haalde de fusieclub acht keer punten achter elkaar waardoor op dit moment de tweede positie wordt ingenomen. Westlandia is lijstaanvoerder met drie punten voorsprong, maar speelde al wel een duel meer.

Derde klasse zaterdag

Een opvallend affiche in 3A: de wedstrijd Kagia-Floreant wordt niet ingehaald maar overgespeeld. Het resultaat van de eerdere ontmoeting, op 3 oktober resulterend in een 2-3 overwinning voor de bezoekers, werd ongelding verklaard. Reden daarvoor is dat bij de Boskopers trainer Leen van Steensel (oud-speler van o.a. FC Utrecht en Excelsior) inviel en dan staan de reglementen niet toe. Kagia kaartte dit bij aan bij de KNVB en werd door de bond in het gelijk gesteld. Bij de Lisserbroekers maakte dat besluit een gevoel van rechtvaardigheid los. In het eerste treffen werd de 3-3 van Alain van Kesteren, diep in blessuretijd, niet toegekend, terwijl de bal de doellijn toch zeker een halve meter gepasseerd was. ,,Een zuivere treffer, we zijn bestolen’’, riep Kagia-trainer Anton Wijsman destijds. Voor de Kagianen is de herkansing een uitgelezen mogelijkheid om aansluiting te vinden bij de huidige top-3. Als de oranjehemden winnen, komen ze op gelijke hoogte met Koudekerk en DoCoS en naderen ze koploper BSC ’68 tot op drie punten.

Derde klasse zondag

In de andere derde klasse A blijven de Zoeterwoudse clubs uitstekend presteren. Koploper Meerburg pakte de draad, na een vrij weekend, afgelopen zondag weer op met een ‘zakelijke’ 0-2 zege bij Van Nispen. Groots was het dit keer zeker niet wat de lijstaanvoerder liet zien, maar dat maakte de vreugde bij Ron de Roode niet minder groot. ,,Vorig seizoen lieten we in dit soort potjes punten liggen, nu pakken we ze wel.’’ Daar waren verdediger Mark van Diemen, met een frommelgoal uit een corner, en topschutter Mats van der Poel, met een rollertje over de doellijn, verantwoordelijk voor. ,,Lelijke doelpunten zijn het lekkerst’’, beweerde de rossige spits na de winst in De Zilk. Op bezoek bij staartploeg Nicolaas Boys zal de oud-speler van Katwijk en UVS zijn totaal dit weekend ongetwijfeld verder willen opvijzelen, al dan niet met een paar ‘draken’ van goals. J.l. zondag speelde Nicolaas Boys op eigen veld gelijk tegen FC Rijnland.

Dorpsgenoot SJZ is, na de 1-3 winst bij UDO, de naaste achtervolger van de club uit Rijndijk. Het elftal van Rob van den Wijngaard moet weliswaar ook Teylingen op de ranglijst nog voor zich dulden, maar de Sassenheimers hebben slechts een puntje meer en speelde bovendien ook al een wedstrijd meer. De betrekkelijke eenvoudige winst op UDO werd ingeluid door een doelpunt van Peter Wansink. Kort na rust pegelde aanvoerder Kevin Bos een vrije trap heerlijk in de linkerbovenhoek, waarna ook de dit seizoen toch al op dreef zijnde Frank Willemse in blessuretijd nog van zich deed spreken. Komende zondag wacht op de eigen Haasbroek een serieuze graadmeter. Dan komt Graaf Willem II VAC op bezoek. De Wassenaarders zijn op papier ‘slechts’ de nummer zes van de ranglijst, maar hebben evenveel verliespunten als SJZ (18 uit 9 om 21 uit 10).

Voor UDO blijven de problemen onverminderd groot. Erik van Manen constateerde na de nederlaag tegen SJZ dat zijn jonge ploeg nog stappen te maken heeft. ,,Het is iedere week hetzelfde liedje. We doen leuk mee, maar staan aan het einde van de rit toch weer met lege handen. Om wedstrijden te winnen worden soms dingen gevraagd waar wij niet aan kunnen voldoen.’’ Niettemin heeft de geplaagde coach goede hoop dat zijn spelers daar snel stappen in maken. Wie weet kunnen de Oegstgeestenaren zich deze zondag al oprichten. Met Alphen doet weliswaar de nummer vier De Voscuyl aan, maar het elftal van Rob Wolsleger verkeert niet in allerbeste doen, zo wees de verrassende thuisnederlaag tegen laagvlieger MMO van twee weken terug wel uit.

FC Rijnland tenslotte, neemt in het thuisduel met Bernardus genoegen met niets minder dan een driepunter. Zo kondigde Paul Pikaar na de puntendeling met Nicolaas Boys (1-1) al aan. In Nieuwveen voorkwam Arjan Kluivers de vijfde seizoensnederlaag voor de Leidenaren, die zich komende weken stevig in de middenmoot hopen te spelen. Te beginnen dus met een zege op Bernardus. Toch is dat op voorhand geen sinecure. De formatie van de sympathieke Ronald Rosdorff begon dramatisch aan het seizoen, leek na zeven speelronden (en 1 punt) de gedoodverfde degradant, maar richtte zich de afgelopen weken aardig op. FC Rijnland is alvast gewaarschuwd voor Devlin Harkes. De Hazerswoudse keeper kan niet alleen een aardig balletje tegenhouden, maar bewees onlangs ook over torinstict te beschikken. Tegen Teylingen volleerde hij in de dying seconds op prachtige wijze de 2-2 tegen de touwen.