Er staat wat kruimelwerk op het programma voor wat betreft het inhaalprogramma op zaterdag in de tweede en derde klasse. Toch is het belang voor respectievelijk RCL, Lugdunum en Kagia groot. Een dag later is er wel een volledig programma in 3A. Een wekelijks rondje langs de velden waar wel wordt gespeeld tijdens een inhaalweekend.

Zaterdag

2C:

VDL-RCL

Naar Maassluis afreizen om vier minuten van een eerste helft te spelen en daarna een volledige tweede helft; aldaar een 0-3 voorsprong vast te houden of in ieder geval de drie punten mee naar Leiderdorp te nemen, dat zijn de taken van RCL aanstaande zaterdag. Een zege is eigenlijk een must voor de brigade van Stefan Luykx. De onderste regionen komen angstwekkend dichtbij en een overwinning geeft voorlopig lucht. In het beperkte tijdsbestek zal de thuisploeg werkelijk alles geven om een inhaalrace te starten. Voor hen lonkt immers een tweede plaats. Voor RCL is het zaak uiterst scherp te beginnen. Voor nonchalance is absoluut geen ruimte. Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee zou je zeggen.

3A:

Lugdunum-Kagia

De groenwitten hebben opstartproblemen zo lijkt het wel. Eerst moet men achter komen om dan eens serieus te gaan voetballen. Ook afgelopen weekend tegen CVC Reeuwijk leek het pas na een 0-2 achterstand tot Lugdunum door te dringen dat er toch echt gevoetbald moest worden. Is het besef er eenmaal, dan kunnen de Leidenaren het iedereen in deze klasse het meer dan moeilijk maken. Lugdunum is een ploeg die de ambities niet onder stoelen of banken steekt. Een zege op Kagia levert een gedeelde derde plek op. Met minder willen de mannen van Wansink en De Cler het niet doen.

Kagia begon zeer voortvarend. Het team werd sneller dan verwacht een eenheid en de punten kwamen binnen. De nederlaag tegen Floreant kwam aan als een mokerslag, mede op de manier waarop deze tot stand kwam. Bij Koudekerk kwam de ploeg van Anton Wijsman in de buurt van een punt, maar ging de volle mep naar de formatie van Alex Redel. In de voorbije speelronde kwam men niet verder dan een gelijkspel tegen WDS. Dat zal de Lisserbroekers niet lekker zitten en de wedstrijd tegen Lugdunum moet dan maar weer eens een overwinning opleveren. Verlies betekent het contact met de subtop kwijt raken en verder naar onderen kijken.

Zondag

3A:

Bernardus-SJZ

SJZ wist kampioenskandidaat Teylingen in het weekend van 17 en 18 oktober knap op 1-1 te houden. Vorig jaar wist men amper het vege lijf te redden en zie eens waar de ploeg nu staat. Het arme Bernardus wist slechts een puntje bij elkaar te voetballen en in theorie zijn de bezoekers duidelijk favoriet. Daar schuilt het addertje onder het gras: onderschatting maakt ploegen overmoedig en kwetsbaar. Het is niet alleen de taak van Rob van den Wijngaard zijn ploeg daarvoor te waarschuwen,  het besef moet ook tot de selectie doorgedrongen zijn. Is dat het geval, dan krijgt Bernardus opnieuw een moeilijke middag. Saillant detail is natuurlijk dat Ronald Rosdorff eerder op de bank zat bij de groenwitten. En nog meer: Rosdorff was getuige op de bruiloft van Van den Wijngaard en de Pupil van de Week komende zondag is het kleine neefje van de trainer van SJZ…

Meerburg-ASC

Het pak slaag deed zeer. Met maar liefst 2-5 werd Meerburg afgedroogd door Alphen. In elk geval in cijfers, niet eens zo zeer qua verhouding in kansen. Een domper van jewelste na de fraaie zege op Graaf Willem II de week daarvoor. De Zoeterwoudenaren gaan voor een plek in de top. Verlies tegen het sterke Alphen was geen drama, maar moet zeker geen vervolg krijgen. De rug rechten luidt het devies en winst tegen ASC is dan ook noodzaak wil men werkelijk voor die absolute top gaan. Mannen als Van Vuren en Van der Poel hebben hele kleine mogelijkheden nodig om te scoren. Het bezoekende ASC zou daar wel eens slachtoffer van kunnen worden. Vorig seizoen werd het 2-0 aan de Rijndijk.

Stompwijk-FC Rijnland

Op vreemd terrein wist Rijnland nog geen punt te pakken. Stompwijk kon zijn faam nog niet waarmaken. Vooraf gekenmerkt als een club voor de bovenste plaatsen heeft het slechts zeven puntjes, even veel als Rijnland. Een ware zespunten wedstrijd dus. Verliezen lijkt voor beide ploegen geen optie.  Rijnland voelt zich wellicht gesterkt door de opvallende tweede helft tegen MMO. Voetballen kunnen de spelers van Paul Pikaar echt wel, maar het scoren gaat hen wat minder af. De tweede helft zondag jongstleden was echter veelbelovend. Stompwijk leek net als de Leidse ploeg op weg naar de winst, maar verspeelde een 3-1 voorsprong tegen het dapper strijdende UDO.