ZATERDAG

TWEEDE KLASSE C

UVS-VDL

De eerste winst voor UVS is binnen, hoewel dat er geruime tijd niet naar uitzag. SC Monster had al verzuimd de blauwwitten op achterstand te zetten voor de onderbreking, maar een minuut of tien na rust was het wel raak. Koen Hogenboom zou een speler van de hakken hebben gelopen en de bal ging op de stip. Het presentje werd uitgepakt, maar UVS had die tegenslag kennelijk nodig om ook in de wedstrijd te klimmen. In kort tijdsbestek werden de bordjes verhangen. Eerst knikte Thomas van Rest raak op aangeven van Rob van der Plaat en niet veel later scoorde Rico Westdorp zijn tweede treffer van het seizoen. Het bleek voldoende voor de winst. Met die zege op zak wacht nu VDL als tegenstander in Leiden. De mannen uit Maassluis stonden afgelopen zaterdag met 0-3 achter tegen RCL en op dat moment (41’) kon het duel niet verder vanwege een blessure van de scheidsrechter. Ervan uitgaande dat RCL, wanneer het duel eenmaal is uitgespeeld, de voorsprong zal behouden telt VDL op dit moment drie punten. UVS komt tot dezelfde score. VDL verloor uit van SVC’08, maar was wel te sterk voor SEV dat UVS al wel klopte in Leidschendam. UVS zal toe zijn aan de eerste thuiszege. Mocht dit lukken dan komt de formatie van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen meer op een positie die minimaal wordt nagestreefd.

RCL-SC MONSTER

Stefan Luykx gaf na het gestaakte duel bij VDL aan dat zijn ploeg ondanks de 0-3 voorsprong vlak voor rust, toen het treffen werd gestaakt, aanvankelijk best wat geluk had gehad. Anders had de wereld er wat anders uit kunnen zien voor de Leiderdorpers. Nu lijkt RCL hard op weg om in elk geval zes punten op het conto te hebben staan. Vooral Thom Wijnalda was goed op dreef met drie treffers en dus meer doelgericht dan een week eerder tegen GHC. Komende zaterdag komt SC Monster naar de Bloemerd toe. Die ploeg heeft pas een punt vergaard en staat laatste. UVS ondervond echter geruime tijd dat de Westlanders niet zo slecht zijn als de stand doet vermoeden. RCL is zonder meer gewaarschuwd. Vorig seizoen eindigde de fusieclub laag in de middenmoot. Op bezoek bij de Racing Club werd het liefst 6-1 voor toen nog de manschappen van Ben Kottenhagen. Wijnalda (2), Nick van Bemmel, Nick Scheurwater, Tommy Sinteur en Ronald Mink vonden het net destijds. Later in het seizoen behaalde SC Monster revanche en deed RCL zeer slechte zaken op de ranglijst.

SEV-GHC

Vooralsnog is het wisselvalligheid troef bij GHC. Ongetwijfeld inherent aan het feit dat Roberto Escudero en Kees van Tongeren nog zoeken naar de juiste balans, opstelling en poppetjes. Automatismen dienen nog ingeslepen te worden, want het gezicht van GHC is grotendeels anders dan in de voorbije jaren. In de voorbije speelronde werd GHC niet weggespeeld tegen SVC’08, maar na negentig minuten was de score wel 0-4. Een ‘geflatteerde’ nederlaag, zo meende onze verslaggever. Dat neemt niet weg dat assistent-trainer Van Tongeren genoeg verbeterpunten had gezien. In zijn ogen had de voorhoede een niet al te beste dag en daardoor kon het speeltuig niet vaak genoeg en langdurig in de frontlinie worden gehouden. ,,Er lagen weldegelijk mogelijkheden om ze pijn te doen”, maar die kansen hebben we niet gegrepen. In de omschakeling werden we vervolgens geklopt”, zo had Van Tongeren gezien. De Leidenaren beginnen zaterdag aan een nieuwe klus en wellicht tweede winstpartij, maar nieuwkomer SEV zal niet mee willen werken aan een feestje voor de sleutelstad. Eerder kwam UVS al van de koude kermis thuis na een bezoek aan sportpark De Kastelenring. De laatste onderlinge ontmoeting dateert van het seizoen 2008/2009. Toen gingen de drie punten mee terug naar de Vliet (0-2).

Mediaterplaatse_ghc_svc_19092015_Image00004

DERDE KLASSE A

HAZERSWOUDSE BOYS-BSC’68

,,Het wordt tijd dat we zelf ook tot meer aanvallen komen. Als ploeg moet je toch wel zes tot zeven kansen kunnen krijgen in een wedstrijd. Nu staan we nog steeds meer tegen te houden. Op zich ging dat goed tegen CVC Reeuwijk, maar misschien hadden we het ze zelf ook lastiger mogen maken. Ik vond niet dat je kon zien dat zij bovenin staan en wij in de onderste regionen”, oordeelde trainer Manfred van den Bosch na de 2-1 nederlaag in Reeuwijk. Halverwege was het nog 0-0 en eenmaal op achterstand zette Leo de Ruiter zijn ploeg weer terug op een punt. Die kon uiteindelijk niet worden vastgehouden. Komende zaterdag treft Hazerswoudse Boys BSC’68, een echte dorpsclash derhalve. De Benthuizenaren zijn nog ongeslagen en pakten al vijf punten, vier meer dan de zwartwitten. Scoren blijft vooralsnog een probleem getuige de drie goals voor. De opmerking van Van den Bosch snijdt dus hout. Eens zien of de Boys in speeldag vier in staat zijn om ook in offensief opzicht meer potten te breken.

KOUDEKERK-LUGDUNUM

Lugdunum is prima gestart bij terugkomst in de derde klasse, na een jaar afwezigheid. Eerst werd DoCoS verslagen met 2-3 na een 2-0 achterstand. In de beginfase hadden de kikkers het nu weer niet makkelijk met Floreant, maar nadat Sergio Vrede na pakweg twintig minuten de ban had gebroken via een fraaie treffer ging het los in de Kikkerpolder. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander en de Boskopers werden uiteindelijk met 7-1 op een hoop gespeeld. ‘Een overdreven uitslag’ meende ook Henk de Cler, maar genoten had hij uiteraard wel. Zeker ook van de fraaie ‘stift’ van broer Tim die ondertussen al op vier goals staat. Lugdunum is dus nog zonder puntenverlies en dat kan de komende tegenstander niet zeggen. Koudekerk heeft van alles wat achter de naam staan tot nu toe. Eerst was daar een, overigens onverdiende, zege op NSV’46, toen volgde een slappe beurt tegen CVC en j.l. zaterdag werd er gelijk gespeeld op bezoek bij Zwammerdam. De Koudekerkers speelden ruim een helft met tien man vanwege twee gele kaarten voor Richard Zuijderveld. Trainer Alex Redel heeft onder meer een verleden bij Lugdunum dus het kan in speelronde vier een leuke confrontatie worden aan de Gruttolaan. De laatste tweestrijd, we spreken over het seizoen 2013-2014, eindigde in een afstraffing van jewelste voor de Leidenaren. Koudekerk won toen met 8-2..

ROHDA’76-OEGSTGEEST

Oegstgeest toonde in de derde speelronde twee gezichten. Weliswaar kreeg DoCoS in de eerste helft al de nodige kansen, maar de ploeg van Jerry Ubink toonde zich dodelijk effectief: 2-0. Een weelde op De Voscuyl, want DoCoS wordt bij kenners gezien als een van de favorieten voor een hoge klassering. Ubink rekende zich nog niet rijk. Liever had hij gezien dat Joep Zenden koppend onder meer zijn derde had aangetekend. Dat zou wel teveel van het goede zijn geweest, maar nu kwamen de bezoekers kort na rust alweer terug in de wedstrijd. ,,Het eerste kwartier na rust hadden we ongeschonden door moeten komen en dat was ook de opzet. Als dat dan niet lukt weet je dat het lastig wordt en helaas klopte dat ook”, analyseerde Ubink na afloop van de tenslotte met 2-3 verloren tweestrijd. Oegstgeest hoeft natuurlijk niet te wanhopen, want DoCoS kreeg het dus niet bepaald cadeau. De geelroden gaan nu zaterdag op zoek naar de eerste zege van het seizoen in Bodegraven. Rohda’76 startte de competitie meer dan veelbelovend bij Zwammerdam (1-7), maar daarna werd er verloren van NSV’46 (0-1) en Kagia (2-1). Bij een driepunter zal Oegstgeest in elk geval voorbij komen aan Rohda’76, maar dan is het wel zaak om niet voor de derde keer een 2-0 voorsprong te verspelen dit seizoen.

Vrije trap DoCoS

WDS is gastheer van Zwammerdam. Onze redactie sprak kort over deze wedstrijd en de stand van zaken bij ‘ Damme’  met aanvaller Kevin Bergshoeff, terug te vinden op de website. Over het treffen tussen DoCoS versus Kagia wordt een lange voorbeschouwing gemaakt in de Klapperrrrr van de Week.

ZONDAG

TWEEDE KLASSE C

FOREHOLTE-VOORSCHOTEN’97

In Voorhout wordt er gespeeld tussen de nummer 1 en 12 van de ranglijst. Het verschil tussen de formatie van Marcel IJzendoorn en die van Laurens van der Voort bedraagt acht punten. De roodwitten wonnen relatief eenvoudig van DOSR in de derde speelronde, waarbij Sam Lemmers de absolute uitblinker was met drie goals. Voorschoten’97 graaide het eerste puntje binnen door RKDEO op Adegeest op 3-3 te houden. Wellicht betekent dit bemoedigende punt dat de Adegeest-ploeg de knop heeft kunnen omzetten nu het weer terug is in de tweede klasse. Eerder was het tegen BMT en DOSR een schiettent geweest, maar nu betekende de drie tegengoals dus geen nederlaag. IJzendoorn op zijn beurt waakt voor al teveel optimisme en zag onder meer dat zijn ploeg het zichzelf toch nog makkelijker had kunnen maken in de Veen. De laatste wedstrijd in competitieverband tussen de tegenstanders van komende zondag eindigde in het seizoen 2013-2014 met 2-2 onbeslist.

DERDE KLASSE A

MMO-UDO

MMO ontvangt UDO en dat zijn twee ploegen die vooralsnog terug te vinden zijn in de staart van 3A. Nicolaas Boys is de enige zonder punten en UDO is samen met ASC, Bernardus en FC Rijnland nog wachtende op een overwinning. De ploeg uit Hoogmade smaakte het zoet der overwinning al wel, maar verloor ook al tweemaal. Afgelopen zondag won SJZ door een strafschop van de ploeg van Pascal Verschoor. UDO leek ook een nederlaag te kunnen bijschrijven, want WVC deelde de lakens uit en kwam dan ook op voorsprong (2-0). Na de rust liet de ploeg van Erik van Manen de tanden wel zien en werd er gespeeld met het mes tussen de tanden. Uiteindelijk leverde dat een verdienstelijk punt op. Het vertrouwen zal dan ook enigszins zijn gegroeid bij de geelzwarten en dat steuntje in de rug kan in Hoogmade goed worden gebruikt. Eind oktober vorig seizoen ging UDO kopje onder bij Met Moeite Opgericht (3-1). In het seizoen 2012-2013 werd het 1-0 in het voordeel van MMO. Wiskundig gezien komt UDO dus dichterbij een zege. De vraag is nu of dat komende zondag het geval gaat zijn.

UDO-WVC 20-09-2015

AVV ALPHEN-SJZ

Avv Alphen kwam over uit een andere derde klasse, onder meer met Stompwijk, en voert brutaal en toch wel verrassend de ranglijst aan. De manschappen van Rob Wolsleger wonnen drie keer en dat presteerde geen enkele andere ploeg. SJZ kwam pas tweemaal tussen de lijnen en deed dat met wisselend succes. Eerst werd verloren van Meerburg en dat deed pijn in Zoeterwoude-Dorp. Afgelopen wekend vierde de club het 70-jarige bestaan en daarbij kwam het goed uit dat de hoofdmacht won. De ploeg van Rob van den Wijngaard was wel beter, maar slordig in de afronding. Er moest een strafschop aan te pas komen om MMO te kraken. Guus de Goede werd de gevierde man. Komend weekend zou SJZ dus qua verliespunten op gelijke hoogte kunnen komen met avv Alphen, maar die klus zal dus geenszins gemakkelijk worden. De Alphenaren wonnen al van ASC, Nicolaas Boys en j.l. zondag van Bernardus. Het scoren van doelpunten gaat tot nu toe crescendo en vooral Kevin Duthler, net als vorig seizoen, is een plaag voor menige defensie. Kan SJZ de angel eruit halen en succes boeken?

MEERBURG-STOMPWIJK

Meerburg morste de eerste punten van het seizoen. Op bezoek bij FC Rijnland, dat komend weekend vrij is, werd het 1-1. De Rijndijkers misten het nodige fortuin, want de lat stond diverse keren lelijk in de weg. Toch had de equipe van Ron de Roode het sowieso niet makkelijk. FC Rijnland, zo heeft het er alle schijn van, lijkt een aanwinst voor de derde klasse. De Leidenaren wachten nog wel op de eerste zege en hebben een achterstand op Meerburg van zes punten. Komend weekend wacht er weer een streekderby op het fraaie complex aan de A4. Weliswaar is Meerburg tegen SJZ dé pot, maar naar de confrontaties met Stompwijk wordt ook altijd uitgekeken. Die ploeg spelde twee wedstrijden. Er werd verloren van Graaf Willem II VAC, maar het Bernardus van Ronald Rosdorff werd eerder met 0-5 gesloopt. De laatste botsing tussen Meerburg en de ploeg van Ted van Berkel, het jaar voor het vorige seizoen, eindigde met 2-2 onbeslist. Zoals gezegd is avv Alphen nog zonder puntverlies. Meerburg, Teylingen en Graaf Willem II VAC volgen met zeven punten en willen uiteraard geen averij oplopen en minimaal in de buurt blijven van de Alphense koploper.

Foto’s met dank aan Wilco Devilee, Howard Misser en Paul Lichtenbeld