Tweede klasse zaterdag

Na twee gelijke spelen en een nederlaag, afgelopen zaterdag op eigen veld tegen HVC ’10 (1-2), is UVS wat weggezakt uit de bovenste regionen van 2C. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat het elftal van Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk weer eens een driepunter noteert. Daar lijkt het bezoek aan het aangeslagen Be Fair bovendien een ideale gelegenheid voor. De arme Waddinxveners kregen op bezoek bij RCL een mokerslag te verwerken: 8-1. Spits Thom Wijnalda prikte er rond de twintigste minuut in ijl tempo twee na elkaar binnen en voegde daar later nog een derde aan toe. De Leiderdorpers zijn de laatste tijd toch al bijzonder productief, want vorige week werd VDL met 1-5 verslagen. Al betrof dat het uitspelen van een eerder gestaakte wedstrijd, waarin RCL al een 0-3 voorsprong had genomen. Zaterdag wacht voor de ploeg van de net voor de tweede keer vader geworden Stefan Luykx (gefeliciteerd namens de red. van LAV) een bezoek aan de de laatste bedwinger van UVS, HVC ’10. Aan de roodwitten om het in Hoek van Holland beter te doen dan hun Leidse LAV-genoot afgelopen zaterdag. Even terug naar de blauwwitten: in uitwedstrijden werd tot nu toe tweemaal gewonnen, eenmaal verloren en bij KMD rolde er een remise uit. HVC’10 zegevierde thuis twee keer, waaronder tegen TAVV. De ploeg uit Ter Aar, opvallend genoeg, kwam nog steeds niet uit tegen een van de drie regiogenoten. Arnold Overdijk was afgelopen zaterdag reëel in zijn beschouwing. ,,In deze klasse komen de resultaten je niet aanwaaien dus we zullen er meer voor moeten doen. het begin was goed, maar daarna hebben we niet laten zien beter te zijn en dan moet je dus soms op de blaren zitten. Jammer, want je kukelt zo een aantal plaatsen na een nederlaag.”  RCL is een van de ploegen die juist een aantal stappen voorwaarts maakte. Op de ranglijst werd UVS gepasseerd. Het gaatje is evenwel met 1 punt verschil te verwaarlozen.

GHC boekte twee weken terug, uit bij SC Monster, eindelijk weer eens een broodnodige zege. Tegen het sterke DSO bleek zaterdag echter geen kruid gewassen: 1-3. Al kleefde aan de eerste twee Zoetermeerse goals een stevig buitenspelluchtje. In de negende speelronde nemen de elf van Roberto Escudero het op tegen een directe concurrent in de strijd onderin, LYRA. In het Westland zullen de tricolores het moeten stellen zonder doelman Michael Verhoef, die zaterdag een rode kaart kreeg. Michael de Roode speelde afgelopen zaterdag wel weer mee na een fikse schorsing, maar kon logischerwijs niet meteen een stempel drukken. Martijn van Leeuwen, een ander gezicht van de voorbije jaren, was er juist niet bij. Het laatste geluid is dat hij nog even uit de roulatie is. Opvallend genoeg presteert de Groene Hart Combinatie uit beter dan thuis. Aan de Vliet werden louter (vier, red.) nederlagen geleden.

Tweede klasse zondag

Voorschoten ’97 leek aan de betere hand, maar moest afgelopen zondag toch duidelijk zijn meerdere erkennen in Laakkwartier (4-0). Al kreeg het elftal van Laurens van der Voort – na een rappe 1-0 achterstand – een aantal prima kansen om de wedstrijd anders te doen verlopen. Die werden niet benut, waarna de Haagse doelpunten na de thee als rijpe appeltjes vielen. Dit weekend ontmoeten de groengelen opnieuw een titelkandidaat. Dan brengt het sterke SV Hillegom een bezoek aan Adegeest. Vorig seizoen stond dit duel nog twee keer op de rol in de derde klasse, waarbij de equipe van Bas Naber even zo vaak beduidend te sterk was voor de Voorschotenaren.
Derde klasse zaterdag

Kagia deed dit weekend dubbel goede zaken. Het won niet alleen van Hazerswoudse Boys (0-1, doelpunt Mark Zonneveld), maar werd door de KNVB bovendien in het gelijkgesteld i.z. de wedstrijd tegen Floreant (2-3 verlies). Daarin viel trainer/coach en oud-prof Leen van Steensel in bij de Boskopers en dat staan de regels niet toe. De bond heeft nu geoordeeld dat het duel overgespeeld dient te worden. Dat zal gebeuren op zaterdag 21 november. Het gevolg is dat de Lissebroekers daardoor nog maar één verliespuntje minder hebben dan koploper BSC ’68. Zaterdag ontvangt Kagia het Zoetermeerse DWO, dat in de middenmoot bivakkeert.

Ook Docos blijft volop meedraaien in de top van 3A. Het elftal van Nico van der Salm had meer moeite met hekkensluiter Rohda ’76 dan de uitslag deed vermoeden: 0-3. Na de hervatting brak Tim Gonlag echter (niet voor het eerst dit seizoen) de ban, waarna Nils Slingerland en Rob van Noort de rest deden. Dit weekend treffen de Leidenaars op de eigen Mors een Zwammerdam in vorm. Rob de Lange zag zijn ploeg tegen NSV ’46 flink uithalen: 8-1. Daarmee bevestigt ‘Damme’ nog maar eens dat het, na een moeizame seizoensstart, het lek boven lijkt te hebben. Docos is derhalve gewaarschuwd. Opvallend aan de zege van Zwammerdam was dat de ruststand nog 1-1 was. Onze redactie benutte al een verslag alsmede beelden om aan te tonen dat er zeven goals konden worden genoteerd in minder dan veertig minuten na de doelwisseling.

Ook VV Oegstgeest is aan de beterende hand. De formatie van Jerry Ubink pakte vier punten uit de laatste twee wedstrijden, verliet daardoor de laatste plek en heeft de aansluiting met de onderkant van de middenmoot weer enigszins hervonden. Tegen WDS wist het echter tot tweemaal toe een door toedoen van Roy Elkerbout en Rens van der Spek verkregen voorsprong niet vast te houden (2-2), waardoor de teleurstelling bij Ubink toch overheerste. Dit weekend ontvangen de Oegstgeestenaren op de eigen Voscuyl hoogvlieger CVC Reeuwijk. Die ploeg leed de eerste nederlaag van het seizoen door een benutte pingel van BSC68 en zakte meteen naar een vierde plaats.

Tot slot staat er zaterdag ook nog een fraai affiche tussen twee LAV-ploegen op het programma: Lugdunum fungeert als gastheer voor Hazerswoudse Boys. De twee waren vorig seizoen – in de vierde klasse – nog in een hevig titelgevecht met elkaar verwikkeld, waarbij laatstgenoemde uiteindelijk over de langste adem bleek te beschikken. De Leidenaren promoveerden via de nacompetitie echter alsnog vrolijk mee en spelen vooralsnog ook op een niveau hoger een rol van betekenis. Met 14 uit 8 verzamelde de ploeg van Jan Wansink, die de niet over de juiste papieren beschikkende Henk de Cler op de bank vergezelt, precies twee keer zoveel punten als de door collega Manfred van den Bosch getrainde Hazerswoudenaren. Lugdunum begint zodoende als favoriet aan het duel op de Kikkerpolder. Hazerswoudse Boys kampt al enige tijd met een aantal langdurig geblesseerde spelers.

Derde klasse zondag

Meerburg deed uitstekende zaken door een aanval van Teylingen op de koppositie overtuigend af te slaan. De ploeg van Ron de Roode trokken op de Roodemolen met 0-3 aan het langste eind. De goals kwamen op naam van het vertrouwde aanvalstrio: Joep van Vuren, Mats van der Poel en Joeri van der Voort. Voor Van Vuren betekende het zijn honderdste treffer in Zoeterwoudse dienst, waarmee hij bovendien Meerburg’s topscorer aller tijden is. Dit weekend staat de koploper stil en kan het misschien profiteren van misstappen, hoewel de directe concurrentie staartploegen treft.

SJZ, dat ook al uitstekend draait, moet wel aan de bak. Sterker, na het verlies in de derby in de (voor SJZ) eerste speelronde werd niet meer verloren. Op bezoek bij Altior had Rob van den Wijngaard misschien gerekend op meer dan een punt (2-2), maar na het laatste fluitsignaal telde de SJZ-trainer zijn zegeningen. ,,Meer zat er vandaag niet in en het positieve is dat we wéér niet hebben verloren.’’. Ondertussen is ook duidelijk dat de groenwitten in de volgende ronde van de beker uitkomen tegen de winnaar van Stompwijk versus Meerburg. Ongeacht de uitkomst van die wedstrijd dus sowieso en duel voor SJZ om reikhalzend naar uit te kijken.

UDO is, na de 1-3 nederlaag tegen Nicolaas Boys (en de eerste winst van Bernardus) veroordeeld tot de laatste plaats. De wedstrijd van komende zondag is er echter eentje op zich: dan ontmoeten de mannen van Erik van Manen namelijk de ‘buurman’. ASC begint als lichte favoriet aan de Oegstgeester dorpsclash, maar weet ook dat de bezoekers tot op de het bot gemotiveerd naar de Duivenvoordestraat zullen afreizen. ASC is op het eigen veld overigens nog steeds ongeslagen.

FC Rijnland tenslotte, verwelkomt dit keer Altior op de Mors. Thuis presteert het elftal van Paul Pikaar en Henk Brandt dit seizoen uitstekend, maar buitenshuis verloopt het een stuk moeizamer voor de geelgroenen. Zondag werd echter het eerste puntje op verplaatsing behaald, uit bij Alphen: 3-3. Danny Kromwijk nam de gehele Leidse productie voor zijn rekening, onder meer door twee keer uiterst koel te blijven vanaf elf meter. Wel kwam weer een oude ‘kwaal’ naar boven: Rijnland eindigde het duel met negen man, na rode kaarten voor Leonardo Ramirez en Arjan Kluivers.