Nog één horde scheidt Voorschoten ’97 van de tweede klasse. Een obstakel dat luistert naar de naam DOSR. Een lastige klus voor de ploeg van Mo Bougrine, die echter in blakende vorm verkeert.

 

Voorschoten ’97 en DOSR zijn bepaald geen onbekenden voor elkaar. In de voorbije seizoenen kruisten beide ploegen regelmatig de degens met elkaar. Hoewel de groengelen het altijd lastig hebben met de stugge Veenders, spreken de cijfers duidelijk in het voordeel van de Voorschotenaren: van de laatste tien ontmoetingen – in competitieverband – werden er vijf gewonnen, eindigden er vijf in een puntendeling en ging er niet eentje verloren. Het is misschien een cliché, maar successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dit seizoen bleken beide ploegen bovendien behoorlijk aan elkaar gewaagd. Zo eindigden beide ontmoetingen in een (terecht) gelijkspel: op Adegeest werd het 1-1, de return in de Veen eindigde in 2-2. En ook op de ranglijst deden de clubs nauwelijks voor elkaar onder. Voorschoten eindigde daarop als derde, met 47 uit 26, en DOSR werd vierde, met slechts twee punten minder.

 
Dankzij die klassering nam het elftal van Erwin van der Zee, als hoogst geklasseerde ploeg zonder periodetitel, de vacante eerste periode van kampioen SV Hillegom over. In de eerste ronde van de nacompetitie rekende DOSR gedecideerd af met Stompwijk ’92. De uitwedstrijd eindigde al in een 2-4 zege en afgelopen zondag deden de geelroden het op eigen veld nog eens dunnetjes over: 2-0.
Voorschoten had op zijn beurt geen kind aan Schipluiden. In de heenwedstrijd werd met een 5-3 winstpartij al een goede basis gelegd en de return in het Westland bleek al met al een formaliteit: 0-5.

 
De productiviteit van Bougrine’s ploeg staat niet op zich. Met Michael Kers, Niels van den Berg en ‘good old’ Mike Nikic heeft de naar WVC – zoals de uit (DOSR-buurman) Alkmania en SVOW ontstane fusieclub gaat heten – vertrekkende trainer drie aanvallers die met hun seizoenstotaal aardig in de buurt van de twintig goals komen. Dat scorend vermogen kan Voorschoten in de finale van de nacompetitie nog wel eens goed van pas komen. Te beginnen met aanstaande zondag op Adegeest, waar de eerste van de dubbele confrontatie met de Veenders op de agenda staat (aanvang 14.00 uur). De tweede afspraak, op sportpark Alkemade Oost in Roelofarendsveen, staat gepland voor een week later. Daar zal duidelijk worden wie het promotiefeestje mag gaan vieren.

 
Overigens is het ook niet ondenkbaar dat beide ploegen elkaar volgend seizoen een treetje hoger opnieuw tegenkomen. De verliezer van het tweeluik is namelijk nog niet uitgevoetbald. Door de terugtrekking van hoofdklasser Haaglandia uit het zondagvoetbal zullen de vier verliezend finalisten van de nacompetitie nog strijden om één extra plekje in de tweede klasse, vermoedelijk in toernooivorm.

Comments are closed.