zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 countert ASC de wedstrijd uit

Voorschoten’97 countert ASC de wedstrijd uit

-

Derde klasse A (zondag) – De 3-1 winst thuis op ASC (Ajax Sportman Combinatie) werd deze zonnige zondagmiddag op het uniek gelegen sportpark aan de Duivenvoordestraat in Oegstgeest niet dunnetjes, maar door Voorschoten’97 dik over gedaan. Onder het toeziend oog van ongeveer honderdvijftig voetballiefhebbers, waaronder een groot aantal trouwe supporters uit Voorschoten gezien hun verbale commentaren op de leiding, werd ASC slim counterend ingepakt. Aan deze 1-4 uitzege was niets af te dingen.

Voorschoten’97 is o.l.v. trainer Mo Bougrine met een prachtige serie voor de derde periode bezig. Door deze dik verdiende uitzege kan Bougrine elf punten uit vijf wedstrijden noteren (13-5) met nog vier wedstrijden te gaan. ,,We gaan ervoor en elke wedstrijd is een finale op zich. En zondag 19 april is Meerburg de volgende tegenstander waarmee we na een recente 2-1 nederlaag uit nog wat hebben goed te maken”, aldus Niels van den Berg die vandaag als diepste spits mocht acteren. Dat kwam mede door de schorsing van spits Mike Nikic, topscorer met dertien doelpunten, vanwege zijn vijfde gele kaart.

De opkomst van de matadoren op een zonovergoten en nog immer tot de verbeelding sprekend sportcomplex

Voorschoten’97 begon aan deze wedstrijd als zevende met 32 punten uit 21 wedstrijden (46-39) waar nummer acht Nicolaas Boys acht punten achterstand heeft. Een derde plaats hoort zelfs nog tot de mogelijkheden. ASC stond veertiende, en laatste, met drie punten achterstand op nummer dertien. Maar thuis heeft dit team wel een redelijke serie neergezet. Vooraf moesten ze hun derde wisselspeler nog vragen uit een ander team, maar de mouwen werden opgestroopt om het Voorschoten’97 zo lastig mogelijk te gaan maken.

Van den Berg: ,,Als Nikic er is, sta ik op het middenveld maar diep in de spits voel ik me heerlijk thuis. Met mijn snelheid kan ik voorin overal opduiken waar Michael Kers op tien ook een prima aanspeelpunt is.” Dat bleek zeker in deze wedstrijd want in de elfde minuut wist hij na eerder een kopbal op de lat, een schot net naast nu een lange bal naast de vierenveertigjarige doelman Ragnar Oosterhof in het doel van ASC te tikken, 0-1.

Spitsen Niels van den Berg (11) en Michael Kers (9) wachten op de lange bal van achteruit

Maar uit het niets kwam ASC op gelijke hoogte. Een vrije trap van ruim twintig meter van Ward Buijze belandde op één van de vele armen in de muur van Voorschotenspelers. Scheidsrechter Durgunsu legde de bal onverbiddelijk op de stip, toen deze in het zand was gevonden. Sebastian Schoenmaker benutte dit buitenkansje uitermate koel hoewel doelman Abdel Kader Lamrabette het lederen monster in de rechterhoek nog met de keepershandschoen toucheerde, 1-1.

,,De fout in de eerste helft was dat we met een stevige wind in de rug van achteruit de ballen hoog aanspeelden naar Kers en mij. Daar was geen lopen aan, vandaar dat ik aangaf mij laag aan te spelen. Met mijn snelheid kon ik de ruimte voorin makkelijk belopen. Maar die hoge ballen werden door de wind gedragen”, aldus de rappe Van den Berg. Gedragen werd ook, hetzij voor korte tijd, Kers die uit een schitterende voorzet van links van aanvoerder Kevin Hendriks perfect zijn lengte benutte en de 1-2 inkopte. Even later had de prima en fel spelende zeventienjarige Mohamed Maatoug de 1-3 op zijn schoen. Maar het werd weer een gevalletje ‘net niet’ zoals ook de andere kansen voor Voorschoten’97 in de laatste fase van de eerste helft. De supporter op de tribune ging er in de 43e minuut eens goed voor zitten, maar toen floot de scheidsrechter al voor de thee. Was die zo heet dat de spelers twee minuten extra kregen?

In de tweede helft leek het alsof Voorschoten’97 de pot rustig wilde uitspelen. Er gebeurde niet veel en op een enkel fraai afstandsschot van aanvoerder Wouter Strijker na kon ASC weinig zondagse potten breken. Ook de aanvallende wissels konden de broodnodige gelijkmaker voor ASC niet bewerkstelligen. Van den Berg: ,,Met de wind tegen vielen de lange ballen in deze tweede helft wel perfect voor Kers en mij. Zo kon ik met de rug naar de goal de bal aannemen en in de draai schieten waarmee ik de doelman duidelijk verraste. Want hij dook er overheen. Dat was dan ook mijn twaalfde treffer alweer van dit seizoen. Ik hoop dat ik deze laatste vier wedstrijden weer zo kan spelen, diep in de spits. Dit countervoetbal ligt mij wel.”

Een trotse spits Niels van den Berg kon weer twee doelpunten bijschrijven

Dat bleek in de extra tijd, er was geen hete thee maar een goudgele koude vloeistof na afloop dus er kon enige minuten worden doorgespeeld, toen Van den Berg met Kers de ASC verdediging dol speelde waarna Kers de 1-4 koel intikte. ,,We zijn een veredeld vriendenteam en gaan voor elkaar door het vuur in de strijd. En het speelt lekker samen met Kers voorin die er nu ook al elf in het mandje heeft liggen. Dat countervoetbal ligt ons wel”, sprak Van den Berg trots uit waarna hij de meegereisde Voorschoten-supporters langs de lijn ging bedanken voor hun aanmoedigingen.

Voorschoten’97 noteert met deze solide overwinning nu 35 punten uit 22 wedstrijden en maakt zich de komende week klaar voor de eerste van vier finales zondag 19 april thuis tegen Meerburg op sportpark Adegeest.

Opstelling ASC: Oosterhof, Walenkamp (85. Goudsmit), Strijker, Kroft, Schoenmaker (61. Van Zandwijk), Tas, Kuipers, Rousseau, Buijze (76. Poort), Dutrieux en Akerboom.

Opstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Toret, Van Veen, Van der Wijngaard, Adriaanse, Hogewoning, Elligens (64. Kloeke), Hendriks (82. Hilders), Kers, Maatoug (71. Van den Heuvel) en Van den Berg.

ASC – Voorschoten’97 1-4 (1-2). 10. Van den Berg 0-1, 18. Schoenmaker 1-1 (penalty), 32. Kers 1-2, 77. Van den Berg 1-3 en 90+1 Kers 1-4. Scheidsrechter: Durgunsu. Toeschouwers: 150

Note redactie: beelden van de hand van Milo Braun volgen op onze website