Nacompetitie- Voor de derde keer dit seizoen kwam er geen winnaar tussen Voorschoten’97 en DOSR. Met een gelijkspel kan Voorschoten’97 niet anders dan tevreden zijn. De spel- en kansenverhoudingen spraken misschien licht in het voordeel van DOSR, maar gezien de uitgangspositie is er nog geen enkele man van de ploeg van Mo Bougrine overboord.

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00100
Zuur was het gelijkspel wel, want de gelijkmaker viel rond de tachtigste minuut terwijl de groengelen 75 minuten lang een voorsprong hadden verdedigd. De valse linksbuiten van Voorschoten’97, Niels van der Berg, dacht hier net zo over: ,,Ik heb de tegengoal niet gezien want toen was ik aan het douchen, maar het is zonde om gelijk te spelen als je weet dat je het daar altijd lastig kan krijgen.’’

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00113
De wedstrijd werd via een vroege treffer opengebroken door, naar alle waarschijnlijkheid, een eigen doelpunt. Van den Berg: ,,Jordy van den Wijngaard schoot op doel, maar die bal werd honderd procent getoucheerd door een van de spelers van DOSR. Uiteindelijk maakt dat natuurlijk niets uit. Al schiet de verzorger de ballen erin’’ In de bestuurskamer ontstond er ook enige discussie, maar de speaker hakte de knoop door om en public Van den Wijngaard het doelpunt toe te kennen. Een droomstart voor de Voorschotenaren was het wel, zoveel was zeker.

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00112
Na de vroege openingsgoal verkrampten de groengelen een beetje. Er werd niet scherp door gedekt en de passes kwamen moeizaam aan. Dit resulteerde in een aantal corners voor DOSR, wat eenmaal uitmondde in een gevaarlijke kopkans, die door de lat gekeerd werd. Voorschoten zelf kwam minder toe aan kansen: ,,Bij ons lag het vandaag voornamelijk aan de eindpass. We waren slordig in de keuzes op het moment dat het erom ging. Als we vandaag scherper waren geweest, dan hadden we een beter resultaat neer kunnen zetten”, zo meende Van den Berg.

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00107
In de tweede helft werd van meet af aan duidelijk dat de geest bij DOSR nog niet uit de fles was. Door een aanvallender instelling werden de Veenders dreigender richting het doel van keeper Abdel Lamrabette. ,,Maar hierdoor kregen wij wel veel meer ruimte’’, zo pretendeert Van de Berg. ,,Alleen deden wij hier te weinig mee. Ik ging wel iets defensiever spelen de tweede helft, maar daardoor ontstond er wel meer ruimte voor een jongen als Radenko Nikic.  We spreken over snelle mensen die de ruimte in kunnen duiken.’’

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00111
Ruimtes of niet, Voorschoten is de tweede helft nauwelijks meer voor het Veense doel verschenen. ,,Wij wilden wel blijven voetballen, maar op een gegeven moment moet je de voorsprong koesteren en dat deden we goed. Overigens vond ik dat we vandaag, op Wout Adriaanse na, wel ver onder ons niveau speelden. We hadden geen goede dag vandaag.’’

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00106

Voor Van den Berg bleek dit eens te meer toen in de zeventigste minuut het spreekwoordelijke bordje omhoog ging met zijn rugnummer erop. ,,Ik weet niet waarom ik werd gewisseld, maar dat krijg ik denk ik nog wel te horen.’’ Dat Van den Berg gedreven is, blijkt uit zijn woorden: ,,Ik wil altijd negentig minuten spelen en heb er altijd wel de ‘p’ in als ik word gewisseld, maar bij een aanvallende speler gebeurt dit nu eenmaal vaker.”

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00105

Terwijl het doel van Lamrabette al langere tijd bestookt werd door de geelroden, bleek een penalty uiteindelijk soelaas te moeten bieden voor de aanvallers van DOSR. Dit gebeurde uit een onverwachts moment. Vanuit een vrije trap werd de bal op doel geschoten. Ogenschijnlijk kon Lamrabette de bal vangen, maar hij koos ervoor om de bal te stompen. Hierdoor bleef het leer hangen in het zestienmetergebied, waardoor opnieuw DOSR trachtte te scoren. Het schot werd echter gekraakt door een hand van een speler van de thuisploeg. De leidsman strafte dit, in de tachtigste minuut, met een strafschop. Terecht, maar zeer onfortuinlijk.

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00104
Hiermee werd tevens de eindstand bepaald, want in de resterende tien minuten gebeurde er niets meer. Van den Berg kijkt vooruit naar de return, aanstaande zondag. ,,Ik merkte vandaag dat we er moeilijk uitkwamen tegen deze ploeg. Zij zetten vrij hoog druk en op een enkele keer na kwamen wij er moeilijk uit.’’ Van den Berg denkt zelfs aan een aanpassing in de speelstijl/formatie: ,,Misschien zouden we wel iets anders moeten gaan spelen volgende week. Als je ziet dat iets niet werkt, dan kun je daarop ingrijpen.’’

Mediaterplaatse_voorschoten_thuis_tegen_dosr_310052015_image00099
Volgende week zal moeten uitwijzen wie de champagne mag ontkurken. Vooralsnog zijn beide partijen nog volop in de race voor het ticket in de tweede klasse. Mede doordat HMSH zich terugtrok uit het zondagvoetbal is het niet ondenkbaar dat de verliezer nog een kans maakt op een plek hogerop. Zover is Voorschoten gelukkig nog lang niet. Uit, in de Veen, moet een verlenging van het seizoen worden voorkomen.

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/