Nacompetitie- Het leek vooraf een makkelijke opdracht voor het zondagteam van Voorschoten’97 deze uitwedstrijd in het Westland. De eerste pot thuis tegen Schipluiden werd met twee doelpunten verschil gewonnen (5-3). Een tegenstander die komend seizoen niet doorgaat op de zondag, maar in de vierde klasse zaterdag. En de flow van zeven overwinningen op rij heeft trainer Mo Bougrine met zijn selectie in de knip. Nummer acht werd tweede pinksterdag gerealiseerd met een dik verdiende 0-5 zege op Schipluiden, nummer elf van de tweede klasse C. D.O.S.R. is zondag 31 mei en 7 juni de laatste hobbel voor promotie naar de tweede klasse.

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00012

Bryan Hilders, centraal verdediger van Voorschoten’97 en sinds tien wedstrijden vast in de basis: ,,Het ging in een sportieve wedstrijd redelijk gemakkelijk. Maar in de eerste minuut moest ik wel een inzet na een afvallende corner van de doellijn halen. Gaat die erin, dan speel je op zeker een andere pot. Want met een tweede doelpunt zou Schipluiden een verlenging afdwingen. Het eerste kwartier liep het niet bij ons. De trainer besloot van 4-4-2 over te gaan naar 4-3-3 en toen kregen we wel grip op de wedstrijd.”

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00010

 

De vraag voor alle toeschouwers en de bank van Voorschoten’97 was vooral wat er zou gebeuren als Voorschoten’97 op 0-1 zou komen. Over het antwoord hoefden ze niet lang na te denken. Niels van den Berg, de Henri Buitenzorg van zijn team, was wederom te snel voor zijn tegenstander. Aangetikt binnen de zestien, verdween de bal op de stip. In de geest van de wedstrijd leverde het de Schipluidense verdediger geen kaart op. Van den Berg nam zeer resoluut de bal onder de arm en tekende met een doffe knal voor de 0-1. Goaltjesdief Mike Nikic kon natuurlijk niet achterblijven en zorgde ervoor dat Voorschoten’97 met 0-2 de rust in ging. Supporters verdwenen huppelend de kantine in op zoek naar een goudgele rakker en een hartige hap.

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00009

 

,,Onze trainer hield ons met zijn praatje scherp. We moesten ons bekende spelletje blijven spelen en niet gaan breien. Met zulke spitsen moeten we ze goed aanspelen om hun snelheid en balvastheid te benutten. Voor ons was het ook lekker om hier de nul te kunnen vasthouden. Zo gingen we vol vertrouwen de tweede helft in. Ik merkte ook uit het contact tussen de lijnen met de voorwaartsen van Schipluiden dat de echte ‘sturm und drang’ bij hen er al af was. En wij pakten de opdracht van trainer Bougrine prima op”, aldus de trotse Hilders.

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00005

 

Centrumspits Kers zorgde voor de 0-3 en 0-4 waarna middenvelder Jordy van der Wijngaard met zijn 0-5 de supporters op de banken kreeg. Hilders: ,,Bennie Hogewoning, die bijna alles heeft gespeeld dit seizoen, werd in de 60e minuut gewisseld voor Roy Elligens. In de 74e minuut werd Kers door Leander van Veen, speler van het tweede, vervangen. En mooi om te beleven dat Jurgen Oerlemans, spits van de A1 en A2, zijn speelminuten kreeg. Hij traint al geregeld met ons mee en hij komt er zeker aan.”

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00008

 

Hilders: ,,We waren zeker blij met deze uitzege. Terug op sportpark Adegeest hebben we er natuurlijk een glas op gedronken. Opvallend was dat we allemaal beseften dat we nu pas op de helft zijn. Twee keer wacht D.O.S.R., een oude bekende uit onze derde klasse A, ons op en zondag 7 juni weten we wie er direct promoveert naar de tweede klasse.”

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00007

 

In de reguliere competitie werd er thuis tegen D.O.S.R. 1-1 en uit een 2-2 genoteerd. ,,Deze ploeg ligt ons toch wel, want ze willen ook voetballen. Ze hebben goede voetballers en met een fanatieke aanhang kan het altijd spoken in Roelofarendsveen. Ze rossen zeker niet alleen maar de bal naar voren. Wij gaan dan ook vast en zeker weer proberen ons vertrouwde spelletje te spelen met 4-4-2. Op eigen kracht na één jaar terug naar de tweede klasse met nog twee overwinningen. Daar gaan we voor”, zo blikt de enthousiaste Hilders beschouwend vooruit.

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00004

 

Dinsdagavond zal op sportpark Adegeest het bij de training vooral een kwestie van uitlopen worden. Op donderdag is de focus dan geheel op de thuiswedstrijd tegen D.O.S.R. En met directe promotie kan trainer Bougrine geen mooier afscheidscadeau krijgen (hij zal volgend jaar de selectie van Alkmania trainen).

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00006

 

Schipluiden – Voorschoten’97 0-5 (0-2). Van den Berg 0-1 (strafschop), Nikic 0-2, Kers 0-3, Kers 0-4 en Van der Wijngaard 0-5.

 

Opstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Adriaanse, Hilders, Hendriks, Toret, Van den Berg, Maatoug, Hogewoning (60. Elligens), Van der Wijngaard, Kers (74. Van Veen) en Nikic (74. Oerlemans).

Mediaterplaatse_schipluiden_tegen_vsn_25052015_Leiden_Image00003

 

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/