Derde klasse A (zaterdag)- Gelet op de ranglijst zou je mogen stellen dat vv Oegstgeest vooraf gewis getekend zou hebben voor een gelijkspel tegen een van de koplopers van het eerste uur. Uiteindelijk kwamen de ploeg van Jerry Ubink en CVC Reeuwijk een score in evenwicht overeen (1-1), maar dat voelde toch een weinig als een gemiste kans op een overwinning.

De werkelijkheid, ofwel hoe het er op het veld uitzag, kwam dus niet geheel overeen met de bespiegelingen vooraf aldus aanvaller Joep Zenden. ,,De wedstrijd werd behoorlijk beïnvloed door de scheidsrechter van dienst. Allereerst gaf hij Maurice Giliams zwaar ten onrechte een tweede gele kaart, zodat we geruime tijd met 10 man moesten spelen. Daarna liet hij veel te lang doorspelen in de blessuretijd en toen wij opeens konden uitbreken en in een 3 tegen 1 positie kwamen, floot hij subiet af. Dat gaf nogal de nodige commotie, maar gelukkig wist iedereen zich op tijd te beheersen. Misschien lag die negatieve houding van de man in het zwart wel een klein beetje aan onszelf. Wij hebben namelijk een aantal spelers die niet op hun mondje zijn gevallen en dus nogal wat kritieken richting die leidsman ten beste geven. Als je dat te veel doet, keert zich dat uiteindelijk tegen je. Maar achteraf zijn we best tevreden.”

Volgens Zenden speelde de thuisploeg in de eerste helft compact en stond het team goed, maar werd er nauwelijks iets gecreëerd. Dat gold ook voor de tegenpartij. Wel was er eindelijk passie en inzet in de ploeg en was er van de gelatenheid, in wat eerdere wedstrijden geëtaleerd,  niets meer te merken. Zonder dat er veel gebeurde werd de rust dus gehaald met de 0-0 stand.

De tweede helft leek een kopie van die eerste te worden, totdat de thuisploeg op zo’n 20 meter van het vijandelijke doel een vrije trap mocht nemen. Het hoofd van Joep Zenden beroerde weliswaar de bal, maar er was een Reeuwijk-speler nodig om de bal achter zijn eigen keeper te krijgen. Een eigen doelpunt dus, maar wel heel welkom voor de ploeg met de meest gepasseerde achterhoede van de derde klasse A. Toen kwam vervolgens omstreeks de 60e minuut die tweede gele kaart voor Giliams.

,,Zelfs de tegenpartij vond dit zwaar onterecht, maar door die omstreden beslissing moesten we toch verder met tien man. Er ontstonden veel kansen voor de bezoekers, maar met kunst- en vliegwerk wisten we op de been te blijven. Tot de 85e minuut. Toen werd de bal door onze achterhoede wat slecht weggewerkt en werd het alsnog 1-1. De tegenpartij voelde dat er misschien nog meer te behalen was en zette ons zwaar onder druk. We moesten overleven.”

Vervolgend: ,,We hielden het ternauwernood en toen ik aan de scheidsrechter vroeg hoe lang het nog was, zei hij nog drie minuten. Maar die drie minuten waren wel heel lang en toen wij na zo’n zes minuten extra tijd plotseling de mogelijkheid kregen om uit te breken en we in een kansrijke 3 tegen 1 positie kwamen, floot hij plotseling af. We voelden ons op dat moment behoorlijk bestolen, ook natuurlijk door die onterechte 2e gele kaart van onze speler. Maar nu we weer tot rust gekomen zijn moeten we eerlijk zijn. Vooraf hadden we voor deze uitslag getekend. Misschien moeten we voortaan ook wat meer op onze mondige mondjes letten.”

Trainer Ubink was ook ‘not amused’ aangaande de leiding, maar liet het vooral bij zijn visie over voetbal. ,,De eerste helft was aan twee kanten niet om aan te gluren. Na de rust hebben we met meer positieve agressie gespeeld. We hadden de wind mee en dat hielp ook wel mee. Na onze goal kwamen we wel weer in de problemen, vooral ook door die rode kaart. Het was geen terechte beslissing, maar we moeten in dat soort situaties ook slimmer zijn. We bleven er wel voor gaan en wat zou er zijn gebeurd wanneer we de uitbraak wel hadden mogen voortzetten in de slotseconden? Uit de laatste drie potten hebben we vijf punten behaald en ik zie een opgaaande lijn. Ja, we gaan volgende week naar koploper BSC’68. En nee, daar gaan we niet verliezen. We kunnen daar absoluut een resultaat halen. BSC won vorige week niet verdiend van CVC en daar hadden wij nu van kunnen winnen. Niet dat je zo mag rekenen, maar ik voel dat we deze teleurstelling volgende week gaan wegspoelen.”