Tweede klasse C(zondag) – Voorschoten ’97 (zo) is er wederom niet in geslaagd te winnen. Thuis was ROAC, dat slechts een punt meer had dan Voorschoten, de tegenstander. De uitgelezen kans om eens punten te gaan pakken na de teleurstellende start van de competitie.

Voorschoten’97 begon zeer aardig aan het vijfde competitieduel van het seizoen. Al na drie minuten was er een mogelijkheid voor Sam van Wattum. De aanvaller ontving de bal na een mooie crosspass van aanvoerder Bennie Hogewoning, maar een goed vervolg ontbrak: de inzet was makkelijk te pareren voor ROAC-goalie Bob Brugman. Jesper Kloeke zorgde niet veel later voor meer gevaar voor het doel van ROAC zonder dat het tot een doelpunt kwam. De Rippers probeerden het in de persoon van Martijn van Trigt tweemaal van afstand, maar de bal vloog beide keren op het terrein van de bijgelegen tennisvereniging.

In de twaalfde minuut was Van den Berg enorm dichtbij de 1-0. De Voorschotenaar kwam na een goede opening van Van Wattum een-op-een met keeper Brugman en probeerde het met een lobje. De bal ging rakelings over, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Het was een heerlijke actie van Van den Berg, die hem de titel doelpunt van het jaar had kunnen opleveren.

Voorschoten werd gevaarlijker en gevaarlijker onder andere via Radenko Nikic en Michael Kers. Halverwege de eerste helft besloot ROAC-middenvelder Thijs van Seggelen eens uit te halen. De rechtspoot schoot snoeihard richting de rechter bovenhoek, de redding van Voorschoten-keeper Abdel Kader Lamrabette was van grote klasse. Van den Berg was een kleine tien minuten later wederom dichtbij de 1-0. Nadat Brugman, die verder een foutloze wedstrijd keepte, de bal op sullige wijze los liet, kon de speler van Voorschoten ’97 de bal makkelijk binnen tikken. Een verdediger van ROAC kon de bal echter voor de lijn weghalen. Uit de corner die even later volgde was het dan eindelijk raak voor Voorschoten. Nadat Nikic de bal goed had gegeven, kopte Van den Berg, de gevaarlijkste man van het veld, de bal steenhard binnen: 1-0.

ROAC werd nog gevaarlijk uit een corner, maar keeper Lamrabette zat er uitstekend tussen. Zodoende vertrokken beide teams met een 1-0 stand richting de kleedkamers. Na rust was het wedstrijdbeeld compleet anders. Waar Voorschoten in de eerste helft domineerde en de grootste kansen had, nam ROAC in het tweede bedrijf de overhand. De ploeg van Erwin van der Lugt creëerde dan ook meer en meer kansen, wat resulteerde in een gelijkmaker. Na een panklare voorzet van nummer tien Van Seggelen, kon Loek van der Star de gelijkmaker makkelijk binnen tikken. Een tegenvaller voor Voorschoten, dat in de eerste helft nog zo goed begon.

De 1-1 bleek pas het begin van een teleurstellende middag voor de Voorschotenaren. Een kwartier voor tijd was het uitblinker Van Seggelen die vanaf de rechterkant voortreffelijk uithaalde. De nummer tien krulde de bal met gevoel in de linker kruising: 1-2.  Voorschoten gaf niet op en probeerde met lange ballen nog iets te forceren. Telkens was de aanname of vervolgpass echter niet goed genoeg.  Hogewoning probeerde het nog eens van afstand, maar de bal vloog hoog over. Nikic loste ook nog een schot, maar ROAC-keeper Brugman redde op atletische wijze. In de slotminuten besliste ROAC de wedstrijd. Weer was het Van Seggelen, die betrokken was bij het doelpunt. Hij ging op keeper Lamrabette af, legde de bal breed op Martijn van Trigt, waarna laatstgenoemde rustig afrondde: 1-3, wat ook gelijk de eindstand was.

Bennie Hogewoning (Small)

De eerste drie punten voor ROAC en opnieuw een forse teleurstelling voor Voorschoten ’97. Er was namelijk meer uit te halen voor Voorschoten vond ook aanvoerder Hogewoning (foto). ,,Dit valt behoorlijk tegen. In de eerste helft speelden we lekker, maar in de tweede helft gaven we het eigenlijk vrij makkelijk weg allemaal’’, sprak hij na afloop. ,,In de rust zeiden we tegen elkaar dat we zo door moesten blijven gaan, compact moesten spelen en ervoor moesten zorgen de counter eruit te halen’’, ging Hogewoning verder. De centrale verdediger gaf verder aan ,,die snelle nummer tien”, Van Seggelen, harder aangepakt had moeten worden in de duels. Dit lukte echter niet echt want de spits was betrokken bij alle drie de doelpunten van ROAC. ,,De ruimtes werden te groot en dan is hij zo weg.’’

Afsluitend: ,,Na die 1-2 kwamen er nog wat jongens bij (Frank Heuvel en Bryan Hilders, red.) en dan hoop je nog dat er nog wat kan gebeuren. De laatste tien minuten pompten we de bal nog een paar keer naar voren, maar ook dat wilde niet echt lukken’’, concludeerde Hogewoning. Volgende week wacht middenmoter Delft, terwijl de Adegeest-ploeg nu hekkensluiter is. ,,Nieuwe kansen, het zou er toch een keer van moeten komen. De eerste overwinning is toch hard nodig.’’

Basisopstelling Voorschoten ‘97: Lamrabette; Toret (Hilders), Hogewoning, Van Veen, Adriaanse, Conradi, Kloeke, Nikic, Van den Berg, Kers, Van Wattum (Van den Heuvel).