Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum is een punt rijker, maar in de ogen van Henk de Cler meer twee punten armer. De Leidenaren kwamen niet voorbij WDS in de naar voren geschoven tweestrijd. Voor De Cler was het de laatste wedstrijd als hoofdcoach. Vanwege aangescherpte regels van de KNVB mag De Cler niet meer als hoofdcoach plaats nemen op de bank. Deze week kwamen de kikkers tot een verbintenis met Jan Wansink, vorig seizoen nog trainer van de zaterdagtak van Warmunda.

Eerst terug naar de wedstrijd. Lugdunum kwam op eigen veld niet als winnaar uit de bus tegen WDS(2-2). De ploeg uit Driebruggen kwam in de eerste helft op voorsprong, waarna Lugdunum volgens trainer Henk de Cler later aan de wedstrijd begon. ,,Niet voor het eerst startten we slap en afwachtend. Vervolgens kwamen we achter en gooiden we wel alle schroom van ons af. Na de 2-1 konden we de klus klaren, maar de paal stond in de weg en er werd een goal afgekeurd, waarbij enkel de scheidsrechter wist waarvoor. Het zou onder hinderlijk buitenspel vallen omdat er spelers in het zicht voor hun doelman stonden. Volgens mij waren dat echter spelers van WDS. Dat is dan heel zuur, want op dat moment was dat op zeker de beslissing geweest”, mokte de oefenmeester. Vlak na rust had hij broer Tim de gelijkmaker zien maken en bracht Ozan Isitir zijn ploeg op voorsprong. WDS kwam niet ver voor tijd alsnog op gelijke hoogte. De Cler: ,,En daarna mochten we nog van geluk spreken dat Kevin Wassenaar ons nog tweemaal op de been hield. Al met al vind ik dat we drie punten hadden moeten bijschrijven.”

Door het gelijke spel klom Lugdunum wel naar de gedeelde vijfde plaats. Op doelsaldo werden Koudekerk en NSV’46 achterhaald. De Cler nogmaals: ,,Na afloop kregen we niet voor het eerst dit seizoen de complimenten vanwege ons goede spel. Men had staan genieten omdat we leuk voetballen op derdeklasse niveau. Maar het gaat toch nog altijd om de resultaten. Ik snap niet dat we het maar weer een uur hebben kunnen opbrengen en niet gewoon negentig minuten. Van dit soort tegenstanders moeten wij kunnen winnen. Teveel spelers durfden aanvankelijk niet en dat moet eruit.”

De Cler stipte al aan dat de paal werd getroffen. Het had zijn broers tweede doelpunt kunnen zijn. Het buitenspeldoelpunt werd afgerond door Ozan Isitir, die dus ook twee treffers op zijn naam had kunnen krijgen. Zover kwam het dus niet voor de gastheer.

Van het feit dat De Cler dus per heden assistent-trainer wordt, ligt De Cler niet wakker. ,,Dat zijn nu eenmaal de spelregels en het schijnt dat de KNVB strenger gaat controleren op de naleving van de afspraken. Wansink heeft TC 2 en was meteen enthousiast, toen de club hem benaderde. Het was snel in kannen en kruiken. Ik ken Jan ook en de man past hier ook wel. We zullen ongetwijfeld veel samen doen met Henk Kersten als derde man. De eerste klus is duidelijk in elk geval. De angst moet eruit en we moeten uitgaan van onze eigen mogelijkheden. De nalatigheid heeft ons nu al wat punten doen laten verspelen.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Brandt, Schaafstra, Van den Berg, Ajar, Vrede, Du Prie, A.Atif, O.Isitir, T.de Cler.