Derde klasse A (zaterdag)- Kagia startte goed na de winterstop en de top vijf kwam in zicht. Een vervolg bleef vorige week uit bij degradatiekandidaat Gouda en ook zaterdagmiddag bleven de Lisserbroekers steken op een mager gelijkspel bij WDS. ,,Ik mis een beetje de juiste instelling op dit moment. Kagia moet wel zover zijn inmiddels dat we winnen van ploegen als Gouda en WDS. Met alle respect, maar dat vind ik de twee minst voetballende ploegen van de derde klasse”, aldus oefenmeester Anton Wijsman.

De start van Kagia was nog redelijk te noemen, maar na een kwartier was het beste er vanaf. ,,Er kwamen toen al kleine irritaties op onderling en daardoor ging het steeds minder lopen. Vervolgens kwamen we ook nog op een 1-0 achterstand en dan speel je dus een lastige pot. WDS is een ploeg die strijd wil voeren en eigenlijk zijn wij daar niet zo van. Door die achterstand werd het er niet beter op aan onze kant.”

In de rust trachtte Wijsman zijn manschappen weer in het gareel te brengen. ,,Ik heb gezegd dat ze ballen moesten tonen. Vorige week verzuimden we dat ook en speelden we zwaar onder de maat. Ik zag het niet zitten om tegen een nieuwe zeperd aan te lopen.”

Kagia deed wel meer van zich spreken en Niels Ganzevles zorgde er met twee treffers voor dat de thuisploeg opeens op achterstand stond. ,,Toch vond ik de wijze waarop we de doelpunten vierden illustratief. Hoe ze erin gaan, maakt geen snars uit. Je komt terug in de wedstrijd en dan mag je best blij zijn. Op de een of andere manier zag ik daaraan dat het ook in deze wedstrijd niet goed zat.”

Daar kreeg Kagia de rekening voor gepresenteerd. Even voor tijd kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Door de puntendeling bleef WDS slechts op een punt steken van de oranjehemden, waarbij Waarder Driebruggen Sportvereniging ook nog twee duels dient in te halen.

Wijsman was dus allerminst tevreden met het resultaat. ,,Absoluut. Ik ging hier voor drie punten, zeker na vorige week. Tegen DoCoS speelden we laatst super en daarin lieten we zien gegroeid te zijn in dit seizoen. Als je dan vervolgens een punt ophaalt uit twee wedstrijden tegen in mijn ogen mindere broeders dan vergooi je weer krediet. Nu moeten we ergens anders extra punten ophalen. Kagia moet en kan absoluut beter dan dit. Ik heb het voetbalgogme gemist in de twee laatste ontmoetingen. De ploeg mag volgende week tegen BSC’68 laten zien dat het incidenten zijn geweest.”

Bij Kagia maakte jongeling Andy van Beek, als laatste toegevoegd aan de selectie, zijn debuut!

Basisopstelling Kagia: Goudriaan, Timmermans, Van der Lans, Robelus, Mahli, Clemens, Heuseveldt, Van Beek, Ganzevles, Ligtenberg, Lamboo.