Door een 3-1 zege op hekkensluiter Kickers ’69 is Meerburg nog altijd volop in de race voor het behalen van de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. De ploeg van Ron de Roode dankt de overwinning op Kickers aan de 16-jarige Levi Paulides.
,,Het ging wel aardig”, klinkt de gevierde Paulides uiterst bescheiden. Vlak voor de winterstop hevelde De Roode Paulides van de B1 over naar de selectie. Na een paar goede optredens zonder doelpunten, brak de jonge vleugelaanvaller tegen de rode lantaarndrager de ban. Een voorzet van Thijs van Wetten werd door Paulides van dichtbij binnengewerkt.
In het tweede bedrijf verdubbelde diezelfde Paulides de score na geklungel in de Leimuidense defensie. Nadat Kickers de aansluiting vond, bracht Paulides vlak voor tijd teamgenoot Barry Verboon in stelling om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. ,,Bij de 2-1 dacht ik: het kan nog spannend worden. Maar toen zij met tien man kwamen te staan nadat een speler van hun een bal in mijn gezicht gooide, zag het er al weer beter uit.”
,,De eerste helft was het een beetje rommelig. We waren niet fel genoeg, misschien een beetje te rustig”, analyseert Paulides de overwinning. ,,In de rust zeiden we tegen elkaar dat we harder ons best moesten doen, en dat pakte goed uit. We zaten er gelijk korter op.”

 

Levi Paulides op archieffoto tegen ASC (2-0)
Levi Paulides op archieffoto tegen ASC (2-0)

,,We wisten natuurlijk dat Kickers laatste stond, dus misschien was er aan de ene kant wel sprake van onderschatting in de eerste helft”, vervolgt Paulides. ,,Ikzelf had al gehoopt deze wedstrijd te kunnen scoren. Dat was nog niet eerder gelukt, misschien had het met de spanning te maken in de vorige wedstrijden.”
Paulides, die het naar eigen zeggen vooral moet hebben van zijn snelheid en zijn balvastheid, mocht alweer voor de derde keer opdraven als basisklant van de Zoeterwoudse formatie. ,,In de B1 pakte ik veel gele kaarten. Ik stoorde me er aan dat medespelers niet zo fel waren als ik. Ik was wat sterker dan de rest en dat viel op. Het was wel een grote stap naar de selectie, maar het bevalt me uitstekend. Ik speel nu met mijn oude trainers, Kevin de Jong, Gidion Loos en Christiaan Laan. Ze vangen me heel goed op.”
Terwijl een deel van de Meerburg-selectie vorig seizoen niet erg happig was om promotie af te dwingen vanwege de weinig derbyrijke tweede klasse, is dat dit seizoen anders volgens Paulides. ,,We hopen via nacompetitie wel naar de tweede klasse te kunnen komen. Ik denk dat Meerburg daar de komende jaren sowieso wel kan uitkomen. Zeker met de jeugd die er aan komt. Volgend seizoen komen er misschien wel een aantal van de A bij en ook in de B1 zitten goede jongens. Bovendien heb ik ook vrienden bij andere clubs die misschien wel naar Meerburg willen komen.”
Ondanks dat hij zich tot man van de wedstrijd kroonde, en met een publiekswissel het veld verliet, kende het duel met Kickers ook een smetje voor de benjamin van Meerburg. Volgende week moet Paulides van de zijlijn toekijken door een schorsing. ,,Ik pakte geel omdat ik de bal wegschoot nadat ik een overtreding maakte. Dat is gewoon stom en had ik niet moeten doen. Doordat ik in de B1 ook een aantal gele kaarten heb gepakt ben ik door deze kaart geschorst. Maar ik ben wel heel blij met deze wedstrijd, we hebben gewonnen en dat is het belangrijkst.”
Opstelling Meerburg: Bom; Smit, J. Verboon, D. van der Meer, B. Verboon; Brandsma, Van Vuren (Candido), Loos; J. de Jong (Weijers), Van Wetten, L. Paulides (K. de Jong)