Districtsbeker: Wat LSVV ’70 en Zwammerdam een dag eerder niet lukte, deed Voorschoten ’97 op zondag wel: het bereiken van de kwartfinale van de districtsbeker voor derde- en vierdeklassers in West 2. De ploeg van Mo Bougrine was duidelijk de meerdere van het bezoekende De Ster: 3-0.

Voorschoten bereikte de laatste zestien door overwinningen in de poulefase op Oegstgeest (5-2), FC Rijnland (2-1) en Leidsche Boys (9-0) en dankzij een zege in de eerste knock-outronde bij WDS, waar na een 3-3 eindstand de penalty’s beter genomen werden. In de volgende (tussen)ronde waren de groengelen vrijgeloot.

In competitieverband kende de degradant uit de tweede klasse een moeizame start, maar Bougrine en zijn mannen hebben de stijgende lijn te pakken en behaalden uit de laatste zeven wedstrijden het respectabele aantal van zestien punten. De Voorhouter benadrukte in zijn wedstrijdbespreking dan ook het belang van dit bekerduel. ,,We willen de goede lijn doortrekken. Bovendien kun je in het bekertoernooi vaak schorsingen uit de competitie ‘wegspelen’ en blijf je in dit soort weekenden lekker in je ritme. En natuurlijk is dit een unieke kans om ver te komen in de beker. Als je al zover bent gekomen, ga je voor de finale ook natuurlijk.’’

Michael Kers had een flink aandeel in de bekerzege van Voorschoten'97
Michael Kers had een flink aandeel in de bekerzege van Voorschoten’97

Zijn elftal bleek de boodschap begrepen te hebben, want Voorschoten ging furieus van start en nam al binnen tien minuten een comfortabele 2-0 voorsprong via Michael Kers (fraaie volley) en Ahmed Fernane (intikker na een vloeiende aanval). Daarbij moet opgemerkt worden dat De Ster – een Haagse middenmotor uit 3C – er in verdedigend opzicht een potje van maakte. Omdat de bezoekers er in aanvallend opzicht niet aan te pas kwamen, was de angel daarmee eigenlijk al meteen uit de wedstrijd. Zeker toen Kers vijf minuten voor rust zijn tweede en Voorschotens derde binnen prikte.

De tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. De thuisploeg kreeg daarin legio kansen om de score verder op te voeren, maar de echte scherpte was er wel van af. Dat kon Voorschoten zich ook makkelijk veroorloven, want De Ster bleef onmachtig. Bougrine: ,,We hebben gedaan wat we moesten doen. Een degelijke overwinning, al had die wel wat hoger uit moeten vallen. Maar we gaven achterin niks weg en daar ben ik blij om. Bovendien is iedereen heel gebleven. Volgende week gaan we naar Van Nispen en dat is voor ons een belangrijke pot. Om de derde plek niet uit het oog te verliezen, moeten we daar winnen. Maar het bekeravontuur is natuurlijk ook leuk. We kunnen nog op twee paarden wedden.’’

Voorschoten ‘97: Lambarette; Toret, Hilders, Van der Wijngaard, Adriaanse; Van den Berg (Van den Heuvel), Hogewoning, Van der Maas (Elligens), Nikic; Kers, Fernane (Van der Veldt).