Tweede klasse C (zo) – Zondagmiddag was hét moment voor Voorschoten ’97 om eens punten te pakken. Tegen middenmoter FC Lisse zou het geen makkelijk duel worden maar drie punten pakken zou tot de mogelijkheden behoren, zo dacht men ook in de bestuurskamer van de Voorschotenaren. ,,Vandaag moet het gebeuren’’, klonk het.

FC Lisse begon het duel op Sportpark Adegeest enigszins dominerend. De ploeg van Stephan Spruijt was al in de tweede minuut dichtbij de 0-1 via Johan Prins. De verdediger kreeg de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten na een vrije trap van Stefan Tibboel. Nog geen minuut later was het Lissenaar Joey van Beelen die na een goede steekpass van ‘nummer tien’ Marco Segers uit kon halen. Van Beelen schoot de bal echter teleurstellend naast.

Met Niels van den Berg was Voorschoten ’97 vlak daarna gevaarlijk. De buitenspeler kon uithalen na een mooie crosspass van aanvoerder Bennie Hogewoning, maar het schot van Van den Berg werd jammer genoeg voor Voorschoten ’97 en de aanwezige toeschouwers, geblokt door een verdediger van FC Lisse. In de twaalfde minuut kwam de eerste grote kans voor de mannen van Voorschoten ’97-trainer Laurens van der Voort. Vleugelaanvaller Radenko Nikic kwam met een mooie actie langs zijn directe concurrent en schoot de bal met gevoel naar de rechterhoek. Waar menig supporter al de 1-0 al had geteld, kwam de bal via de paal in de handen van Lisse-keeper Sander Hogervorst terecht. Zowel Voorschoten als Lisse kregen in de eerste helft nog enkele mogelijkheden, maar écht gevaarlijk werden beide ploegen niet. Zodoende vertrokken de elftallen met een 0-0 stand richting de kleedkamer.

Voorschoten ’97 leek goed te beseffen dat er zondag ‘gewoon’ gewonnen moest worden van Lisse. Twee minuten na rust werd dit besef dan ook bevestigd door een doelpunt Bryan Hilders. Na wat gerommel bij zowel Voorschoten en Lisse kreeg de lange verdediger de bal na een corner plots voor zijn voeten. Hilders twijfelde niet en tikte de bal beheerst binnen: 1-0. Voor Voorschoten was het zaak om de voorsprong vast te houden en zakelijk de overwinning binnen te slepen. Dit bleek echter geen makkelijke opgave tegen het stugge FC Lisse. Laatstgenoemde ploeg gaf niet op en was telkens zoekende naar de gelijkmaker.

De Voorschotense defensie was echter solide, waardoor de Lissenaren er maar lastig doorheen kwamen. In de counter werd de ploeg Van der Voort nog gevaarlijk. Kansen kwamen er voor onder meer Nikic en spits Michael Kers, die nog een doelpunt maakte. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Henneveld; er zou hands zijn gemaakt door een speler van Voorschoten. Vlak voor tijd was het captain Hogewoning die zijn ploeg overeind hield. De centrale verdediger van Voorschoten kon de bal van de lijn halen nadat keeper Abdel Kader Lamrabette – niet voor de eerste keer – aan het klungelen was bij een aanval van Lisse.

Via een vrije trap werd Lisse in de slotminuten nog gevaarlijk. Na een overtreding van Bas Conradi slingerde invaller Stef van Dijk de bal het zestienmetergebied in. De bal bereikte echter geen ploeggenoot waardoor 1-0 de eindstand betrof. Een enorm belangrijke maar ook verdiende zege voor Voorschoten ’97. De ploeg heeft na zeven duels eindelijk de drie punten te pakken, waardoor de ploeg nu vier punten heeft en weer wat ploegen in het vizier heeft gekregen.

Opstelling Voorschoten ’97: Lamrabette; Toret, Hogewoning, Hilders, Adriaanse; Kloeke, Nikic, Conradi; Van den Heuvel, Kers, Van den Berg.

Luister naar een interview met Bryan Hilders, de enige doelpuntenmaker in deze streekderby (ook te beluisteren via onze app!)