Derde klasse A (zaterdag)- Na twee spelronden zijn alle ploegen al van de hatelijke nul af. Zo loodsten Hazerswoudse Boys en Zwammerdam hun eerste punt binnen, in de onderlinge confrontatie werd het 1-1. Zwammerdam herstelde zich daarmee ten dele van de slachtpartij tegen Rohda’76, terwijl de ploeg van Manfred van den Bosch de nederlaag van tegen DWO qua resultaat een beter vervolg gaf.

22_HazBoys_VVZ_1_1 (Kopie)

Al na vier minuten kwamen de bezoekers op 0-1 via Maarten van Riessen. Een droomstart dus zou je zeggen, maar ‘Damme’ bleek niet in staat om de score uit te bouwen. Rechtsback Milan Spruit daarover: ,,Ik denk dat we de gehele wedstrijd vrij dominant hebben gespeeld en het speelde zich allemaal hoofdzakelijk af op hun helft. Het probleem was echter dat we onszelf nauwelijks beloonden met kansen en dus laat staan doelpunten. Het hielp ook niet dat zij uit een standaardsituatie de 1-1 maakten. Deze pot hadden wij moeten winnen. Dit is dus een teleurstellend resultaat.”

Justin Meijer, doelpuntenmaker namens de thuisploeg op aangeven van Rens Louwers (na een minuut of twintig, red.), was de mening toegedaan dan zijn ploeg maximaal een punt verdiende. ,,In de eerste helft deden we het goed, maar je zag na rust wel dat onze krachten wegvloeiden. We konden de bal moeilijker aan elkaar kwijt en ik vond ook dat Zwammerdam gewoonweg een prima ploeg heeft. Eigenlijk onbegrijpelijk dat zij er met 1-7 af gingen vorige week. Ik heb niet zoveel zwakte gezien bij hun spelers.”

36_HazBoys_VVZ_1_1 (Kopie)

Spruit, overgekomen van ARC, komt nog even terug op de zeperd van de week ervoor. ,,We hebben er uiteraard over gesproken, want het was een regelrechte afgang. We lieten enorme gaten vallen en dat mag niet meer gebeuren. Ook maakten we om de haverklap de verkeerde keuzes. Zeker nadat het 1-4 was, speelden we als een kip zonder kop. Nu leek die vroege 0-1 ons te helpen, maar je kunt zeggen dat het lek nog niet boven is. Zoals gezegd waren we veel beter, maar echt pijn hebben we Hazerswoudse Boys ook niet kunnen doen. In de rust bespraken we dat we de kalmte moesten bewaren aan de bal en zo door moesten voetballen, maar de uitvoering was niet in orde.”

24_HazBoys_VVZ_1_1 (Kopie)

Meijer: ,,Dat we het moeilijk zouden krijgen, was voor ons niet verrassend. Natuurlijk waren zij er op gebrand om zich te revancheren. Wij verloren weliswaar ook, maar tegen DWO was dat geen schande. Aan de andere kant; die verloren nu ook dik en dus bekruipt mij wel het gevoel wat het dit seizoen moet worden. We krijgen het heel zwaar en moeten elke wedstrijd benaderen als een finale. Volgende week krijgen we bijvoorbeeld CVC Reeuwijk. Die werden niet zo hoog getipt, maar winnen wel van en in Koudekerk. (2-4,red.) Wat ik zeg; we kunnen aan de bak dit seizoen. Wij zijn zeker nog niet zover als Zwammerdam. Zij waren niet voor niets ook subtopper vorig seizoen. Natuurlijk zijn wij nog wat zoekende in deze afdeling. Dat mag ook als nieuwkomer. Nu misten we drie man, maar hun werk is prima ingevuld. Wij hebben echt een man of zestien die goed mee kunnen komen, daarna wordt het wel lastiger. We moeten gaan zien wat deze uitslagen allemaal waard zijn. In elk geval is er vertrouwen. Conditioneel zit het wel snor bij ons en we kunnen er echt staan als een team. En hoewel we het moeilijk hadden tegen Zwammerdam mogen we trots zijn op het feit dat we eigenlijk heel weinig hebben weggegeven.”

 

De meningen van de twee spelers stroken dus wel met elkaar, waarbij de pijn dus met name bij Spruit zit. Toch was de jongeling een tevreden speler. ,,Vorige week zat ik nog op de bank en nu kreeg ik mijn kans van de trainer. Die heb ik denkelijk met beide handen aangegrepen. Ik ga hier voor mijn kans. Ik heb mijn hele jeugd bij ARC gespeeld en kwam vorig seizoen uit in het tweede. Daar heb ik echter heel veel op de bank gezeten en daarom heb ik de overstap gemaakt. Het is nu aan mij om mezelf op te stellen, al blijft die beslissing bij de trainer.”

35_HazBoys_VVZ_1_1 (Kopie)Basisopstelling Hazerswoude Boys: De Jong, Plaisier, Moerman, Van Leeuwen, Meurs, Kastelein, Schoonwater, Louwers, Meijer, Windhorst, L.de Ruiter.

Basisopstelling Zwammerdam: Van Valen, Spruit, Van Zoest, Van Dorp, Peters, Ruiter, T.Kremer, L.Kremer, Bons, Van Riessen, Bergshoeff.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters