Het seizoen in de derde klasse A zit er ook op. Een mooi moment om terug te kijken met een tweetal spelers die Zwammerdam, nummer vijf,  gaan verlaten. Onze verslaggever Sergio Rademakers sprak met de scheidende spelers, te weten Mitchell Henkes en Mark Noorlander.

Mitchell bijt het spits af:,,Na vijf seizoenen bij ‘Damme’ vond ik het genoeg geweest. Ik ben indertijd overgekomen van ARC, maar ik voelde me meteen op mijn plaats bij Zwammerdam. Echt een hechte club waar persoonlijkheid voorop staat. Dat zie je echt bijna nergens meer. Vanaf het eerste moment dat ik instapte bij Damme had ik dit gevoel al. Het is niet voor niets dat ik hier vijf jaar heb gespeeld. Maar er komt een moment in je leven dat je weer een andere stap moet zetten. Onlangs ben ik vader geworden en wil meer aandacht aan mijn gezinnetje besteden. Oude vrienden waarmee ik in de selectie heb gespeeld bij ARC trekken al langer aan mijn hemd. Ik was daarentegen te prestigieus gericht en had nog het strijdgevoel. Bij Zwammerdam heb ik gelukkig nog vijf jaar kunnen knallen en alles gegeven als voetballer. Komt de tijd, komt de deugd. Ik keer terug naar ARC en ben overstag gegaan en ga weer spelen met de jongens uit tijden van weleer. Een win/win situatie..lekker ballen op een redelijk niveau.”

Mitchell Henkes, Thijs Kwakkenbos (kwam helaas niet aan het woord) en Mark Noorlander worden bedankt voor alles, het ga jullie goed
Mitchell Henkes, Thijs Kwakkenbos (kwam helaas niet aan het woord) en Mark Noorlander worden bedankt voor alles, het ga jullie goed

 

Mitchell vervolgt:,,Ik ben Zwammerdam echt dankbaar voor de geweldige jaren. Damme is echt zo’n club waar een ieder meewerkt. In 2012 heb ik een beenbreuk gehad, ook toen stond de club er voor me. Iedereen heeft wat voor elkaar over. Ik heb er echt een fantastische tijd gehad. Ik maak een diepe buiging. Ik zal ze altijd blijven volgen.”

Teamgenoot Mark Noorlander vult aan: ,,Spelen bij Damme is fantastisch. De hele organisatie zit goed in elkaar. Voorzitter, verzorger en terreinman. Echt one big family. Net als Mitch ben ik ook onlangs vader geworden. Prioriteiten vervagen ten aanzien van trainingen en deed ons beseffen dat we een stap terug moesten doen. Uiteindelijk een moeilijke keuze na zoveel warmte vanuit de club.

Noorlander vervolgt:,,Afijn, keuzes moeten gemaakt worden en dat hebben we gedaan. We vliegen allebei weer uit naar ons oude nest ARC. Absoluut een moeilijke keuze. Maar ik denk dat ik niet mijn beurt vooruit praat als ik zeg dat Damme in mijn hart zit alsmede in het hart van Mitch. Volgend jaar ballen we op lager niveau bij de club waar we vandaan kwamen. De stap naar Damme is meer dan fantastisch geweest. Wat een geweldige club. Namens Mitch en Mark en eenduidig: ,,Damme bedankt!”