Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam wacht ook na speelronde zeven nog op de eerste driepunter, maar de resultaten van de laatste weken geven de ploeg van Rob de Lange hoop en vertrouwen op betere tijden. Vorige week werd een doelpuntloos gelijkspel bereikt bij CVC Reeuwijk, op dat moment de koploper. De nieuwe lijstaanvoerder was nu de tegenstander en ook BSC’68 kreeg ‘ Damme’ er niet onder: 1-1. Volgens middenvelder Reijer Peters zat er eigenlijk ook wel meer in voor zijn ploeg.

151017_05_BSC_VVZ_1_1 (Kopie) (Small)

Na een moeizame start van de competitie krabbelt Zwammerdam dus op en de vraag is of het lek boven is en er betere tijden op komst zijn. Peters: ,,We zijn de voorbije weken telkens niet de mindere geweest, terwijl we tegen ploegen spelen die bovenin meedraaien. Voor ons gevoel gaat het dus zeker beter, hoewel we natuurlijk wel eens moeten gaan winnen. De resultaten van de laatste weken zijn bemoedigend. Enkel zullen we wat overtuigender moeten gaan worden in de afwerking.”

Tegen het in de competitie sterk gestarte BSC’68 deed Zwammerdam niet onder vond Peters. ,,BSC was in de eerste twintig minuten wel beter, maar echt gevaarlijk werden ze amper. Daarna hebben wij het spel overgenomen. Na rust hadden zij weer even de overhand, maar vervolgens namen wij het weer over. Enkel was de eindpass te vaak niet goed om heel gevaarlijk te kunnen worden. Wel schoten we diverse keren op doel met onder meer Kevin Bergshoeff en vooral Nick van den Berg.”

1510117_27_BSC_VVZ_1_1 (Kopie) (Small)

Tegen de verhouding in kwam de koploper na ruim een kwartier op 1-0, maar de vreugde voor de Benthuizenaren was van korte duur. Kevin Bergshoeff egaliseerde drie minuten later voor de gasten. Toch kon ‘Damme’ daarna niet doordrukken. ,,Dat is jammer, want zij stonden al even voor rust met tien man na een rode kaart. Dan moet je ze dus eigenlijk kapot kunnen spelen, maar dat vermogen hadden we helaas niet.”

Ook de bezoekers eindigden het duel niet voltallig. Kevin Ruiter had haast in de slotfase en BSC vertraagde het spel. De invaller duwde een speler weg en deed dat nog eens dunnetjes over bij een andere speler in zijn optiek, maar dat bleek de leidsman te zijn. ,,Niet slim, maar ook wel begrijpelijk. Kevin had verder geen kwaad in de zin en het viel allemaal wel mee. Maar goed; rode kaarten pakken moeten we zien te vermijden.”

Peters speelde vorig seizoen veelal linksback, maar komt nu uit op het middenveld. ,,Daar heb ik op zich al eerder gespeeld en die verschuivingen nu hebben te maken met blessures. Op zich vind ik het prima zo.”

151017_19_BSC_VVZ_1_1 (Kopie) (Small)

Zwammerdam moet dus minimaal wachten tot de laatste dag van oktober voor de eerste winst. Peters voelt dat de zege er aan komt. ,,Niets is natuurlijk vanzelfsprekend, maar we gaan voor de winst tegen NSV’46. Dat is nodig om weer aansluiting te krijgen. Dit is een rare competitie, waarbij er geen makkies bestaan. Maar kansloos zijn wij ook tegen niemand. Nee, ook niet tegen DoCoS, een week later. We gaan ons nu echter eerst richten op de beker. We spelen tegen Perkouw en nemen ook die pot serieus. Vorig seizoen kwamen we best ver en dat willen we graag evenaren. En volgende week winnen betekent ook dat we verder aan vertrouwen winnen, dus het is zeker geen oefenpotje voor ons. Laten we wel zijn; wij horen niet op de laatste plaats te staan.”

Basisopstelling Zwammerdam: Van Valen, Spruijt, Van Asselt, Schmand, Van Dorp, Van den Berg, Peters, L. Kremer, Bons, T.Kremer, Bergshoeff.

1510117_61_BSC_VVZ_1_1 (Kopie) (Small)