HomeBekerWouter van Valen de held van VV Zwammerdam

Wouter van Valen de held van VV Zwammerdam

-

Districtsbeker- VV Zwammerdam heeft zich ten koste van de oude rivaal Perkouw geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. In de traditie van de laatste tien jaar was Elgar Mudde van Perkouw beslissend in het treffen van de oude rivalen. De oude rot zat VV Zwammerdam in het afgelopen decennium altijd dwars met zijn bijzondere kwaliteiten als aanvaller, maar nu was hij beslissend in ons voordeel. Mudde miste de beslissende laatste strafschop. Daarmee werd doelman Wouter van Valen, al zo vaak de uitblinker bij ‘Damme’ , de absolute matchwinner met drie gestopte penalty’s.

DSC_0052 (Small)

De wedstrijd begon buitengewoon spectaculair. Na een gemiste kans voor Perkouw was het de thuisploeg die de score opende. In de 1e minuut kon Kevin Bergshoeff afronden na een bekeken voorzet van Justin Bons. Nog geen minuut later stond het al 1-1 door een eigen doelpunt na een corner voor Perkouw, die niet kon worden verwerkt. In de 5e minuut volgde een uitbraak van Perkouw die door de scheidsrechter door mocht gaan ondanks zware verdenking van buitenspel en dito vlagsignaal van de grensrechter. Doelpunt: 1-2. Overigens floot de leidsman een voortreffelijke wedstrijd. De conditie waarover hij beschikte overtrof die van menig speler en de waarneming van kleine overtredingen was hem toevertrouwd.

Perkouw had daarna het betere van het spel. In de 27e minuut moest de verdediging van Zwammerdam de bal van de doellijn weghalen. Daarna kwam VV Zwammerdam beter in het spel. Met het vernieuwde middenveld met Reijer Peters, Nick van den Berg en Justin Bons kwam er veel naar voren gericht voetbal op de grasmat. Tussen minuut 33 en 36 kreeg VV Zwammerdam door toedoen van Bergshoeff en Peters drie mooie kansen op een afronding, maar dat lukte net niet. In de 45e minuut was het wel raak. Peters leverde een prachtige schuiver af die door de doelman van Perkouw niet goed kon worden verwerkt. Fabian Wattimena was er als de spreekwoordelijke kippen bij om af te ronden: 2-2.

DSC_0240 (Small)

Na rust hetzelfde beeld. VV Zwammerdam schiep zich de beste kansen. In de 58e minuut was de mooiste aanval van de middag te zien. Peters lanceerde op schitterende wijze Jordi de Groot die Wattimena wist te vinden. Hij raakte de paal. Op het eind waren de partijen weer meer in evenwicht. Perkouw raakte op zijn beurt de paal. De eindstand was 2-2 en dus werd het penalty schieten. Perkouw miste er drie en VV Zwammerdam slechts een. De uitblinkersrol was er voor doelman Wouter van Valen die zeer geconcentreerd de serie inging en er als overwinnaar uitkwam.

Alles overziend kan er een conclusie worden getrokken. De invallers uit het 2e elftal hebben met hun enthousiasme en goede spel de ploeg een boost gegeven. Verder was het middenveld gedurende lange perioden in de wedstrijd voetballend de meerdere van de tegenstander. Een leuk discussiepunt over met de punt naar voren of naar achteren spelen, of iets daartussenin. Dat laatste was het geval en betaalde uit.