Hoofdklasse B (Zaterdag) – ,,Het was zeker niet onze bedoeling om ‘de bus’ voor ons doel te parkeren, maar in de tweede helft gingen we teveel mee met de opportunistische lange halen naar voren van Sportlust’46. In plaats van de draad van het voetbal van de eerste helft weer op te pakken, gingen we achteruit lopen. Dan ben ik als keeper blij dat ik kort voor tijd met een lekkere redding de bal via de lat uit mijn doel kan ronselen,” aldus de enthousiast vertellende keeper Peter Messemaker van FC Rijnvogels.

Na een lekkere oefencampagne, waar het inpassen van de nieuwe spelers belangrijker was dan het resultaat, stonden er in de uitwedstrijd tegen Sportlust’46 op sportpark Cromwijck vijf nieuwe spelers bij FC Rijnvogels, nu eens in het blauw gehuld als ode aan de Blauwe Tram van Katwijk Binnen, tussen de lijnen. Vier ervan begonnen zelfs in de basis. Messemaker: ,,Het is gaaf om te zien hoe de in totaal zeven nieuwelingen zich manifesteren. We zijn als  selectie breder geworden. Waar vorig seizoen bij blessures de bank niet altijd optimaal was bezet, hebben we nu in de breedte een kwalitatief goed team staan.”

Dat heeft FC Rijnvogels, voor het tweede seizoen in de hoofdklasse B, zeker nodig. Want vorig seizoen was er naast het opdoen van veel ervaring bij de technische staf en supporters ook het gevoel dat er af en toe ook onnodig puntverlies was en het spel niet altijd even goed was. En dan is deze 0-1 uitzege op Sportlust’46, vorig seizoen de kampioen van de eerste klasse B met 59 punten uit 26 wedstrijden (52-21), een prima start. ,,Ze gaven vorig seizoen weinig doelpunten weg, hebben voorin ook snelle jongens lopen dus het blijft opletten tegen zo’n ploeg die ook de lange bal hanteert. Maar onze aanwinst Gert Labots, vorig seizoen nog speler bij Sportlust’46, kon onze trainer Hein van Heek natuurlijk ook vooraf bij de wedstrijdvoorbereiding wat influisteren.”

Rijnvogels_2015_3859

Waar Mitchel Beijersbergen op De Kooltuin het predicaat opgespeld heeft gekregen van ‘de ongekroonde koning van de streep’ bij een te nemen vrije trap, was het nu Rob Zandbergen die achter de bal ging staan. ,,De vrije trap kort voor rust moest net buiten de zestien worden genomen en hun keeper zette een Berlijnse muur neer met zeker zeven spelers. Een ‘streep’ kan je dan niet benutten en daarom maar ‘de krul’ van Zandbergen inzetten. Schitterend hoe hij de bal laag met een lekkere snelheid om de muur heen krulde… juist in de hoek waar de keeper stond. Hij verwachtte het totaal niet dus de bordjes konden op het scorebord worden verhangen, 0-1. En op de training flikt hij het ook zo,” aldus een trotse Messemaker.

Zaterdag 12 september is Haaglandia voor FC Rijnvogels de tegenstander thuis op sportpark De Kooltuin in Katwijk Binnen. Messemaker: ,,Ik heb ze op TV West 3-3 zien spelen tegen Zwaluwen na een snelle 3-0 voorsprong. Van Heek raadt altijd de spelers aan om ook naar de beelden te kijken als komende wedstijdvoorbereiding. Maar hij stuurt ook altijd een ‘mannetje’ naar de volgende tegenstander om ze te analyseren. Wij kennen deze club ook nog van twee jaar geleden toen we kampioen werden in de eerste klasse.” Haaglandia was vorig jaar in de poule van Sportlust’46 derde geworden met 44 punten uit 26 (50-35) en gepromoveerd door als tweede periodekampioen de nacompetitie te winnen.

Messemaker: ,,Ik ben heerlijk uitgerust in de zomervakantie en heb zin in dit nieuwe voetbalseizoen. Dus laat Haaglandia maar komen. Wij hebben ‘de krul’ van Zandbergen.”