Vierde klasse A (zaterdag)- Langzamerhand begint het elftal van gelegenheidstrainer Anouar Hamdi vorm te krijgen. Voorlopig hoogtepunt was de klinkende zege op de tot dan toe ongeslagen koploper Blauw Zwart jongstleden zaterdag (1-3). ,,We hanteerden, zo steekt Hamdi van wal, ,,een andere manier van voetballen. Het ging niet om een paar voetballers die erbovenuit staken, maar om een teamprestatie. Dat is waar ik vanaf het begin van het seizoen naar toe werkte.”

Zoals bekend mag worden geacht was het een treurig seizoen voor de zaterdagafdeling van Boshuizen: het team werd uit de competitie genomen tegen het einde van het vorige seizoen. Met frisse moed en nieuw elan startte men dit jaar opnieuw. Aan Hamdi de taak om van de nieuwe groep een eenheid te smeden. De resultaten zijn grillig, tegen de puike zege op Blauw Zwart steekt de 2-7 nederlaag tegen LSVV schril af. ,,Het is het bekende probleem dat je bij sporters van hoog tot laag aantreft: tegen de top is de motivatie voor honderd procent, tegen de kleinere jongens brandt het vuurtje maar matig. Bovendien heb ik te maken met een smalle selectie en als er een paar niet kunnen heb ik een probleem. Ik voetbal dan zelf ook wel weer eens mee.”

Anouar Hamdi (Small)

Dat de oud-prof het voetballen niet verleerd is laat hij dan weer eens zien. Trainer Henk Buijn van Roodenburg liet zich al eens ontvallen dat hij Hamdi graag in zijn team zou willen hebben. Voetballen is ook eigenlijk het liefste wat de voetbalman in hart en nieren ook het liefst zou doen. ,,Absoluut. Ik wil eigenlijk gewoon zaterdags lekker ballen. De club had echter een trainer voor de zaterdag hard nodig en ik heb schoorvoetend ja gezegd en toegevoegd dat het om een tijdelijke zaak zou zijn. Ik ben hier ook meer dan trainer alleen. Ik zorg dat de tegenstander en scheidsrechter ontvangen word, zorg dat de tas voor en na de wedstrijd in orde is enzovoort enzovoort. Al die verantwoordelijkheden kosten geweldig veel energie.” Zijn takenpakket roept herinneringen op aan de inmiddels legendarische Pieter van Schie van Football Factory. Niets lijkt dan te veel voor deze ras clubmannen. Thuis bij Hamdi wachten zijn kids Nourayn en Jabir die ook aandacht vragen. Die leveren juist weer energie; een mooi tegenwicht.

Heimwee naar het ongecompliceerde voetballen wordt wellicht nog versterkt bij het zien van een paar ware klasbakken in zijn selectie. Armon Dzulakian, Oktay Gezici en Victor Leonora laten wekelijks de liefhebber smullen. Dzulakian en Gezici hebben inmiddels respectievelijk elf en tien keer gescoord. Een elftal dat als team opereert en kan beschikken over een paar spelers die wat extra’s geven kan wel eens hoge ogen gooien. Hamdi tempert te hoge verwachtingen. ,,We staan pas aan het begin. Voetballend valt er samen nog steeds veel te leren. Heel stiekem denk ik wel eens aan een periodekampioenschap. Laten we eerst de wedstrijd tegen Leiden maar eens afwachten. Zij moeten echt winnen gezien hun ambities, wij gaan daar gewoon lekker voetballen. Met die instelling  kunnen ook wij ver komen. Of ik eind van dit seizoen hier nog trainer ben? Ik zei je al dat het tijdelijk is en ik het liefst gewoon in het veld sta.”

Of er inderdaad iemand zal opstaan om de taken van Hamdi over te nemen is maar zeer de vraag. Het vraagt een zeer bevlogen iemand met een eindeloze hoeveelheid energie, die ook nog eens kijk op het spelletje heeft. Een lastige zoektocht.