Vierde klasse A (zaterdag)- Maar liefst zes basisspelers moest de rode brigade uit Leiden missen: Jaap Schilthuizen, Elmer Weekhout, Menno Ooiendijk, Regilio Nooitmeer, Emrah Kaya en Kay Oudenaarden. Het was passen en meten voor trainer Houssin Bezzai die zelf de kicksen noodgedwongen weer aan moest trekken en dat tegen een van de gedoodverfde kampioenskandidaten.

Het was aanvankelijk pover, maar werd uiteindelijk een heerlijke voetbalmiddag voor beide partijen, de scheidsrechter en ook voor de honderd kijkers. Het begin van het treffen was duidelijk wel voor Blauw Zwart met een aantal venijnige aanvallen die allen door Colin Oudenaarden op een puike manier gepareerd werden. De mannen uit Leiden lieten zich het kaas niet van het brood eten en toonden bij vlagen goed tot zeer goed voetbal, waaruit een aantal behoorlijke kansen voort kwamen. De Boys misten het kleine beetje geluk wat je nodig hebt om te scoren.  Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander bleek wederom: een mooie aanval werd beheerst afgerond door de voorwaartsen van Blauw Zwart.

Steeds beter kwamen de twee teams uit de verf met soms echt leuk voetbal dat je in de vierde klasse maar zelden tegen komt. Het verschil op de ranglijst was nauwelijks op het veld terug te vinden. Het jonge elan van Blauw Zwart tegen het ervaren team van Leidsche Boys wogen prima tegen elkaar op. Na een kwartiertje werd dat evenwicht ook in de stand zichtbaar toen Houssin Bezzai aan mocht leggen voor een vrije trap, ongeveer van twintig meter: met een vervelende stuit voor de keeper verdween de bal achter de goalie van Blauw Zwart. Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: twee goed voetballende ploegen met inzet en passie en dat leverde een heerlijk schouwspel op. Toen Bezzai, wederom uit een vrije trap, de 1-2 maakte hing er een verrassing in de lucht. Snel werd het echter weer gelijk uit een penalty veroorzaakt door Nicky Neuteboom. De strijd golfde op en neer tot de defensie van Leidsche Boys dacht dat het uitdelen van cadeautjes al begonnen was. Aarzeling en besluiteloosheid gaf Blauw Zwart de kans de 3-2 te maken, snel gevolgd door de 4-2. Het uitvallen van Neuteboom zorgde ervoor dat Leidsche Boys ook nog eens met tien man kwam te staan. De uiteindelijke 5-2 deed er niet meer toe.

Al met al een heerlijke voetbalmiddag met twee sportieve teams, een goed leidende scheidsrechter en mooie doelpunten.

Basisopstelling Leidsche Boys: Oudenaarden, Derksen (47. Netjes), Schilthuizen, Frankhuizen, Neuteboom, Kevin Lafeber, Netjes, Schouls, Vintges, Bezzai, Bouda.

Ingezonden door Hen Noordervliet