HomeZaterdagVierde klasseBoer ziet 'zijn' Woubrugge in extra tijd in het gras bijten tegen...

Boer ziet ‘zijn’ Woubrugge in extra tijd in het gras bijten tegen Sportief

-

Vierde klasse C (zaterdag) – ,,Het is gewoonweg niet te bevatten, want met onze vier honderdprocent kansen het eerste kwartier gaan we thuis in Woubrugge toch met 0-1 de rust in tegen Sportief. Vervolgens staan we na tien minuten in de tweede helft zelfs met 3-1 voor. Maar komt er na de extra tijd toch een 3-4 eindstand op het scorebord. En dan hadden wij de laatste minuten nog alle kansen om de drie punten te pakken”, aldus de zeer teleurgestelde aanvaller Dennis Boer van Woubrugge. Na een eerdere thuiszeperd dit seizoen tegen laagvlieger Alphia (1-4) was dit nog een grotere mokerslag voor het team van trainer Erwin van der Zee en alle aanwezige supporters op sportpark Bateweg Noord in Woubrugge.

Met vijftien uit zeven nam Woubrugge bij aanvang zaterdag 7 november een stevige derde plek in bezit waar Sportief met elf uit zeven zesde stond. Beide teams hebben elkaar de afgelopen seizoenen meerdere keren ontmoet. Vorig seizoen werd het een doelpuntrijke 5-4 thuiszege voor Woubrugge waar ze in Noorden kansloos met 3-0 door Sportief aan de zegekar werden gebonden. Van der Zee had nu zijn team op drie plaatsen gewijzigd. Keeper Sven Tourné, verdediger Chris Verhoef, tweede in ons spelersklassement, en Twan van der Geijn stonden nu in de basis. Met Sportief trof Woubrugge zeker een pittige tegenstander want zij hadden de laatste wedstrijd thuis koploper Nieuwkoop op 1-1 gehouden, hun eerste verliespunten dit seizoen.

Boer: ,,Voor Tourné was het zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij kwam terug van een zware knieblessure. Absoluut goed om hem weer onder de lat te zien staan. Maar we maakten hem niet vrolijker door het missen van vier grote kansen in de eerste vijftien minuten. Dan scoort Sportief in de 20e minuut ook nog uit een vrije trap  de onverdiende 0-1. Maar de rest van de eerste helft waren we het helemaal kwijt. Dat leidde bij onze spelers weer tot onnodige verbale irritaties en dat kwam ons spel helemaal niet ten goede.”

Van der Zee hield in de rust zijn team voor dat er goed was gevoetbald in het eerste kwart. Met de tactische wissel van verdediger Jasper Mourits (gekomen van ARC) voor middenvelder Jimmy van der Weiden werd het veld na de thee weer opgezocht. En wat in de eerste helft niet lukte, ging nu van een leien dakje tot tevredenheid van elke groen-witte supporter in Woubrugge.

Dennis Boer (Small)Complex Woubrugge

,,In de 46e minuut scoorde aanvaller Joris van de Hoorn de gelijkmaker, 1-1, uit een prachtige voorzet van Thom Buntsma. Het was zijn derde al van dit seizoen. En twee minuten later zorgde ik voor de 2-1 na een pass van Emiel Buntsma. Dat betekende mijn vierde alweer dit seizoen. Beter konden we niet uit de kleedkamer komen. En als dan in de 54e minuut op mijn pass Emiel Buntsma de 3-1 aantekent dan weet je dat je dit nooit meer uit handen mag geven”, aldus Boer.

‘De bal is rond’, ‘de magische krachten in de sport’ en ‘het kan spoken op sportpark Bateweg Noord’; het zijn zomaar wat kreten die in de voetbalwereld worden geslaakt. Maar voor Woubrugge-spits Boer en zijn teamgenoten werden deze bittere waarheid deze wedstrijd. Zijn trainer paste wat omzettingen toe die niet direct even duidelijk bleken te zijn voor de spelers van Woubrugge. Boer: ,,Sportief ging direct na de 3-1 één op één spelen en we kwamen niet meer aan ons goede spel toe. In vergelijking met vorig seizoen hadden ze aardig wat nieuwe spelers. Ik kende alleen hun aanvoerder nog. Met hun snelle aanvallers en technisch balvaardige middenvelders was het voor ons zeker nog geen gewonnen pot ondanks deze tussenstand.”

Invaller Mourits was in de 65e minuut duidelijk te laat met zijn verdedigende actie in de zestien. De terecht toegekende penalty, zonder een kaart uit te delen, werd feilloos ingeschoten door Sportief, 3-2. En het werd vier minuten later nog erger voor Woubrugge, en Mourits zal nog lang aan deze invalbeurt terug denken, want hij kopte de bal uit een voorzet van Sportief achter zijn eigen keeper Tourné. Zou Woubrugge deze 3-3 met nog een kwart wedstrijd te gaan nog kunnen veranderen in net zo’n thuiszege als vorig seizoen?

,,Het was niet te geloven, alles zat tegen op het eind. Ik kreeg in de 89e minuut een dot van een kans. Waar ze er op de training in vliegen, ging het nu echter mis. En dan liet Buntsma een minuut later de bal ook nog op de lat boven de Sportief-keeper belanden. Hoeveel pech kan je hebben in die laatste minuten? Maar als in de derde minuut van de extra tijd Sportief de 3-4 scoort uit een counter waar hun snelle aanvaller per ongeluk de bal heel lekker mee kan nemen? Dan stort je voetbalwereldje op zo’n zaterdagmiddag toch ineen”, aldus de nog steeds aangeslagen doelpuntenmaker van Woubrugge.

Nu was Woubrugge wel twee weekenden niet in competitieverband actief geweest, maar afgelopen dinsdagavond werd er wel geoefend tegen de zondagderdeklasser KDO. Boer: ,,De eerste helft tegen dat team leverde zelfs het beste voetbal van dit seizoen op. Maar we konden het niet doortrekken naar deze thuiswedstrijd. Het enige positieve na afloop was dat we nu eindelijk een wedstrijd met elf spelers konden beëindigen. Dat is ons ook in veel wedstrijden niet gelukt.”

Woubrugge is door deze uitslag gezakt naar de vierde plek op de ranglijst in deze vierde klasse C met vijftien uit acht. Komende zaterdag is Linschoten uit, vijfde met vijftien uit negen, de tegenstander van Woubrugge. Hopelijk krijgt Van der Zee zijn team nu wel op de rails, wetende dat Linschoten vandaag uit tegen de koploper met 6-2 klop kreeg, want een ploeg als Woubrugge moet toch me kunnen dingen om de prijzen? Vorig seizoen waren ze immers tweede geworden en lukte het niet om via de nacompetitie te promoveren. Dat schept dus wel verwachtingen bij alle supporters van deze levendige vereniging. Boer: ,,Linschoten heeft al 23 tegendoelpunten, dus daar moeten voor ons komende zaterdag zeker kansen liggen. Eerst deze kater maar eens wegspoelen.”

Woubrugge – v.v. Sportief 3-4 (0-1).

Basisopstelling v.v. Woubrugge: Tourné, Van Luling, Verhoef, Van der Geijn, Van der Weiden, Van de Ley, Verwoerd, Van de Hoorn, Emiel Buntsma, Boer en Thom Buntsma.