Vierde klasse C (zaterdag)- In alle bekerduels met Meerburg (5-1 verlies), NSV’ 46 (4-3 winst) en Koudekerk (1-1) was Dennis Uithol éénmaal trefzeker voor Woubrugge. En dat terwijl de van Alphia overgekomen aanvaller vorig seizoen slechts één keer scoorde. In het eerste competitieduel van dit seizoen schoot Uithol echter niet raak. Weliswaar niet met een doelpunt, droeg hij uiteindelijk toch zijn steentje bij aan de 3-0 uitzege op Oudewater.

In de eerste 45 minuten had de ploeg van Erwin van der Zee veel moeite met de tegenstander. Oudewater hield het erg compact en speelde de lange bal. Bij Woubrugge verliep het spel daardoor erg stroef. ,,We kregen maar een paar kleine kansen’’, aldus Uithol. ,,Je moet dan een beetje geluk hebben dat de bal erin valt, want je weet dat het bij een voorsprong makkelijker voetballen is tegen zo’n tegenstander. Verder werden we niet heel gevaarlijk in de eerste helft. Het was gewoon moeilijk om tegen te voetballen.’’

Gelukkig voor de bezoekers duurde het niet lange voordat de eerste goal viel. Ongeveer tien minuten na rust opende Emiel Buntsma de score uit een voorzet van Uithol. Niet lang daarna was het exact hetzelfde duo dat acteerde bij de 2-0: Uithol versierde de penalty en Buntsma schoot binnen. Nadat een speler van Oudewater ook nog een rode kaart kreeg, was het duel gelopen. Justin Verberg zorgde voor het slotakkoord: 3-0.

,,Toen het eerste doelpunt eenmaal viel, werd het voor ons makkelijker voetballen’’, vertelt Uithol. ,,Zij moesten risico’s gaan nemen en dan gaat het lopen bij ons. Maar goed, tegenstanders als Oudewater zullen we nog wel vaker gaan tegenkomen tijdens dit seizoen in de vierde klasse.”

Uithol verwacht dat Woubrugge dit seizoen bovenin kan meedraaien. De selectie is flink versterkt en het begin belooft veel goeds. In de beker en in de voorbereiding werden immers ook al goede resultaten geboekt, zoals onder andere tegen derdeklasser Koudekerk (1-1). ,,In de voorbereiding was de selectie vaak nog niet eens compleet. Dus we wisten dat we nog niet eens op het sterkst waren. Als de selectie veel compleet is dit seizoen, dan gaan we zeker hoog eindigen. Maar dan moeten we bij elkaar blijven.’’

Dus weekendjes weg, blessures of wat dan ook, moeten zo min mogelijk voorkomen. Bovendien moeten Van der Zee en zijn mannen het nog maar een heel seizoen volhouden zonder wisselvallig te zijn, want juist dat was de afgelopen seizoen vaak het struikelblok in de jacht naar promotie. In ieder geval is Uithol weer terug op het oude nest. In het verleden speelde hij in de F-jeugd van Woubrugge. ,,Het is mooi om weer terug te zijn. Ik ken de club, dan is het makkelijker om aan te sluiten’’, besluit Uithol.

Komend weekend komt Rijnstreek over de vloer. De ploeg uit Nieuwerbrug kwam tijdens de openingsronde niet in actie, omdat het duel met Sportief werd afgelast. Rijnstreek eindigde afgelopen seizoen als hekkensluiter in 4D. Bij Woubrugge waren Joris van der Hoorn, Jim van der Weiden en Martijn van Luling nog niet inzetbaar. Bob van der Geyn sluit pas over een half jaar weer aan in verband met studieverplichtingen.

Opstelling Woubrugge: Van der Post, Van Leeuwen, Verhoef, Mourits, T.van der Geyn, van der Salm, E.Buntsma, Van der Ley, Uithol, Boer, T.Buntsma.