Zoals bekend werden er ook dit weekend veel wedstrijden afgelast. Op de zaterdag lagen de eerste tot en met vierde klasse er zelfs geheel uit, een beslissing die afgelopen vrijdag al werd genomen door de KNVB. Een dag later komen er ook nog afgelastingen voor, maar het treffen in 4A tussen Stolwijk en Leidsche Boys had wel gespeeld kunnen worden. Dat treffen kreeg echter de opvallende kreet b.n.o. mee, wat wil zeggen dat de bezoekers niet zijn komen opdagen.

Onze redactie sprak vervolgens met woordvoerder en captain Raymond van Es van de Leidse vierdeklasser. ,,Dit heb ik ook nog nooit meegemaakt, nee. Het feit dat we hebben moeten afzeggen is natuurlijk een dieptepunt te noemen. Te weinig spelers voor handen, je verzint het niet. Al j.l. maandag was duidelijk dat we maar acht spelers beschikbaar zouden hebben voor het eerste elftal. Marko Spasic, Jan Willem Besselse, Chris Wassenaar, Danny Velthuys, Leonardo Ramirez, Jan de Groot, Michael Derksen en ik. Dat hebben Michael Sels, Richard de Graaf en ik meteen bij het bestuur aangekaart. Vervolgens is er een mail uitgegaan via de Technische Commissie naar de andere teams naar ik heb begrepen, maar we hebben er verder niets meer van gehoord. Vervolgens zouden we zondag om 12 uur op de club zijn en toen bleek dat er verder niemand beschikbaar was uit andere elftallen, ondanks afgelastingen van lager spelende teams.”

Vervolgend: ,,De overgebleven jongens wilden nog wel afreizen, maar ik heb aangegeven dat ik er geen trek in had om me daar met acht man te laten afslachten. Zijn het er tien dan zeg ik nog vooruit maar, maar dit had zo voor mij geen zin. Daarna heeft de club contact opgenomen met de tegenstander en zullen we dus punten in mindering krijgen. Dat is allemaal heel erg jammer. Door de verhoogde kans om te promoveren, zat een plek bij de eerste zes er nog in. Maar op deze manier gaan we het niet halen natuurlijk. Heel erg triest voor de welwillende spelers. Ook de komende weken blijft het lastig, want er zijn nog steeds langdurige blessures. Daar kwamen nu ook nog schorsingen bij en privé-omstandigheden. Wanneer we thuis speelden in de voorgaande wedstrijden, viel er altijd nog wel wat te regelen met spelers van lagere teams. Nu was dat blijkbaar ondoenlijk. Afwachten wat de nabije toekomst nu brengt. Het is niet anders, maar leuk is het zo allemaal niet.”