Vierde klasse A (zaterdag)- Optimisme en vastberadenheid bij de ploegen voor de wedstrijd. De thuisploeg zag de concurrentie vorig weekend verliezen en een mooie positie op de ranglijst was het vooruitzicht. Boshuizen had met een nieuw voetballend concept de koploper verslagen; het lek leek boven. Nieuwe zeges konden niet uitblijven. Na afloop somberheid bij Leiden en volop optimisme bij Boshuizen.

De bezoekers kenden, zoals dat heet, een droomstart. Na een minuutje of twee liet Murat Bayrak de 0-1 aantekenen. Leiden leek op dat moment nog niet helemaal wakker. Balverlies op het middenveld leidde tot een dieptebal op de rappe Bayrak. Keeper Sven Vinkeles kwam heel ver zijn doel uit om de bal te onderscheppen om vervolgens te zien hoe de Boshuizen aanvaller de bal langs hem heen schoof in het verlaten doel.

Leiden liet zich niet ontmoedigen en creëerde een enorm veldoverwicht. Geheel naar de nieuwe strategie vond Boshuizen dat best en leunde op de defensie, die helemaal niets weggaf. Gevaarlijke situaties ontstonden eigenlijk alleen uit standaardsituaties. Zo was er een vrije bal van de in de eerste helft sterk spelende Marco van Schie die door de wind gedragen onder de lat dreigde te belanden. Met een uiterste krachtsinspanning wist Kirac de bal tot corner te verwerken. Een andere serieuze kans kwam via Ivo Nolet. Hij kopte een voorzet in waarbij Kirac een vrijwel identieke redding moest verrichten. Dat waren in feite de enige wapenfeiten van de ploeg van Maurice Jansen. Toegegeven, Leiden voetbalde zondermeer goed. De combinaties werden van achteruit opgebouwd en de flanken volop benut.

Dichtbij het doel stokte het echter allemaal. Dat was ook het manco in de tweede helft. Met de inzet en de beleving was ook niets mis, het was de effectiviteit die de thuisploeg de das om deed. In de eerste minuten van die tweede helft had topscorer en spits Armond ‘Bolli’ Dzulakian al bijna laten zien hoe het wel moest. Tot twee of drie keer toe was hij heel dichtbij een doelpunt. Het was aan de uitstekende reflexen van Vinkeles en kordaat optreden van good old Sietse Fokkema te danken dat Leiden nog in de wedstrijd bleef. Het laatste kwartier was het pompen of verzuipen. Leiden drong fel aan en gooide zijn laatste krachten ertegenaan om minimaal een gelijkmaker te forceren. Nog eens moest Kirac een bal onder de lat vandaan halen, maar ondanks de druk bleef een doelpunt van Leiden uit. Sterker nog; het was Boshuizen dat vlak voor tijd de uitslag op 0-2 bracht. Bij een razendsnelle counter gaf Dzulakian de bal goed en strak voor. Daar stond trainer/coach en invaller Anouar Hamdi om de bal feilloos in te schieten.

Leiden is voorlopig van zijn illusies beroofd. Een kampioenschap lijkt vooralsnog te hoog gegrepen en een periodetitel lijkt het hoogst haalbare. Voor het effectieve en met een paar uitstekende voetballers gezegende Boshuizen liggen de kaarten anders. ,,Let op mijn woorden”, zei spelverdeler Oktay Gezici na afloop, de tweede periode is voor ons.”

Leiden: Van Schie, Fokkema (65. Middelkoop), Van Duivenbode, Schreuder, Van Egmond, Donders (71. Heppener), Van der Meel, Boot (62. Lakhal) ) , Nolet, Devilee, Vinkeles.

Boshuizen: Kirac, Bayrak, Belkema, Bouhchial, Dzulakian, Oktay Gezici, Tuncay Gezici, Jannens, Kouskous (60. Demirbag), Leonora, Mahesh (75. Hamdi).

Scheidsrechter: Belmkadem. Toeschouwers: 50.

Via onze app zijn twee interviews te beluisteren!