Komende zondag kan FC Rijnland promotie afdwingen naar de derde klasse en dat uitgerekend in het 25-jarige bestaan van de club. Wanneer er wordt gewonnen of gelijk gespeeld tegen Toofan kan het feest losbarsten. Zelfs een nederlaag met een 1 treffer verschol volstaat om de champagne te ontkurken bij de Leidenaren. Vooruitlopend op het komende seizoen is de club ook al druk bezig met volgend seizoen. Er zijn ondertussen vier aanwinsten binnen.

Danny Kromwijk komt over van Valken'68
Danny Kromwijk komt over van Valken’68

De goede prestaties van het huidige FC Rijnland vertalen zich door in de overschrijvingen. De club die er dit jaar een kwarteeuw op heeft zitten, lijkt dit jubileumjaar te gaan bekronen met een promotie naar de 3e klasse. Daarnaast is FC Rijnland vastberaden om er in de 3e klasse een lang verblijf van te maken.

'Gio' Koelink maakt de overstap van Roodenburg naar FC Rijnland
‘Gio’ Koelink maakt de overstap van Roodenburg naar FC Rijnland

De huidige selectie heeft een nieuwe trainer in Paul Pikaar die samen met de huidige trainer Henk Brandt de groep op een hoger plan gaat brengen. De combinatie van prestatie en plezier blijven hierbij de belangrijkste ingrediënten voor Pikaar en Brandt.

Jan de Groot verruilt het rood en wit van Leidsche Boys voor het geel en groen van FC Rijnland
Jan de Groot verruilt het rood en wit van Leidsche Boys voor het geel en groen van FC Rijnland

Naast de huidige sterke selectie komen een aantal spelers over van andere verenigingen, die passen binnen de cultuur van FC Rijnland. Een langer verblijf in de 3e klasse lijkt FC Rijnland op deze manier ook in de breedte waar te maken. Zo komen Jeffrey van Dijk en Jan de Groot samen over van Leidsche Boys zondag.

Jeffrey van Dijk stapt, net als Jan de Groot, over van de Vliet naar de Morsch.
Jeffrey van Dijk stapt, net als Jan de Groot, over van de Vliet naar de Morsch.

Daarnaast komt Danny Kromwijk over van Valken ’68 en als laatste versterking komt Giovanni Koelink over van Roodenburg zaterdag. Deze versterkingen zijn in overleg met de sterkhouders van de huidige ploeg tot stand gekomen. FC Rijnland gaat het komend voetbaljaar dan ook met bijzonder veel vertrouwen tegemoet en kijkt uit naar een naderende promotie.