HomeZaterdagVierde klasseFC Rijnland haalt revanche op Warmunda

FC Rijnland haalt revanche op Warmunda

-

Vierde klasse A (zondag) – ,,Ze hebben het zo verdiend, dat ene doelpunt. Want ze voetballen nu echt lekker in die tweede helft. Het is gelukkig een vriendenploeg, maar je wilt ook wel weer eens winnen”, aldus de vader van Toon van de Wetering, rechtsback van s.v. Warmunda. Hij kwam in de rust aan met de tussenstand 0-1. En we namen met een 1- 2 eindstand afscheid van elkaar, waar een gelijkspel een betere uitslag zou zijn geweest.

Voor de wedstrijd was duidelijk geworden dat de technische staf van zowel Warmunda als FC Rijnland niet ruim in de spelers zat. Maar dat de tactiek door beide coaches voortdurend werd aangepast bleek uit het feit dat vier van de in totaal vijf wisselspelers werden ingezet. Zo kwam Nick Smith in de 46e minuut bij s.v. Warmunda als rechtshalf voor Sjoerd Kivits binnen de lijnen, maar was hij veelvuldig ‘op tien’ te zien. Een zeer doelgerichte speler, dienstbaar aan zijn team en voor de verslaggever van dienst met keeper Mario van der Pluym van FC Rijnland ‘the man of the match’. Smith: ,,Door een vakantieweek en niet kunnen trainen, begon ik op de bank. Zo zijn de afspraken bij ons. Natuurlijk blij om te mogen invallen, en dat ging lekker.”

Boudewijn Kamphues (9) was weer eens van waarde voor de Leidse ploeg

Lekker ging het ook bij FC Rijnland, want Warmunda had niets in te brengen in de eerste helft. Keeper van der Pluym, zesde in het spelersklassement (19 pt.) en getooid met korte mouwtjes  bij een frisse bries, kreeg nauwelijks iets te doen. Daar zorgde vooral spits en aanvoerder Boudewijn Kamphues, negende in het topscordersklassement (13 doelpunten), wel voor. Coachend, leurend en sleurend en niet van de bal te krijgen nam hij zijn team op sleeptouw met Arjan Kluivers, ook zesde in het spelersklassement, in een positief opvallende rol bij een aantal doelkansen. In de 23e minuut kon de goalie voor het eerst zijn handen warmen aan een intikkertje van Kivits, dit na een spaarzame counter. Het idee leefde dat Warmunda zo spelende er in drie wedstrijden geen één zou maken. Er slopen ook verbale irritaties in het spel waarbij de opvallendste die tussen rechtsback Jeroen Witteman en de aan het eind van het seizoen vertrekkende trainer Stephan Spruijt was.

In de veertigste minuut werd een beauty van een steekpass van Piet Brandt doeltreffend afgerond door Kamphues, zijn veertiende alweer. Dan ga je met een goed gevoel de kleedkamer in. Wat Spruijt zijn spelers heeft verteld onder het genot van de dampende thee ligt niet op straat. Maar zeker niet hoe ze vanaf de aftrap in balbezit moeten blijven. Want Warmunda verspeelde rap de bal en een schitterende dieptepass op Mark Cerdijn, die knap keeper Wout van Winsen omspeelde, leverde een 0-2 score op. ,,Ook die tweede heb ik niet gezien, want ik was nog in de slag met mijn kop koffie die ik wel had verdiend na de fietstocht uit Oegstgeest”, aldus pa Van derWetering. ,,Ik hoop toch dat ze er minstens één kunnen maken. Ze hebben het zo nodig.”

Hij werd op zijn wenken bediend. Warmunda had de tweede helft zeker zeventig procent balbezit. FC Rijnland kwam niet meer bij keeper Van Winsen in de buurt en kwam louter in beeld door te verdedigen onder het motto ‘pompen of verzuipen’. Ook de wissels Benny Lens voor Stefan Distelvelt (59e minuut), Guido Gieling voor Janus v. Putten (83e minuut) en Mike v. Leeuwen voor Arjan Kluivers (89e minuut) konden de bakens niet verzetten. Warmunda beheerste het middenveld waar men de voorwaartsen nu wel ondersteunde door goed aan te sluiten. Falk van Grieken, de doelpuntenmaker van Warmunda in de op 21 september met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Rijnland, beviel prima in de tweede helft.

Supersub Nick Smith kijkt uit naar Roodenburg uit onder het mom 'daar moet gewonnen worden'.
Supersub Nick Smith kijkt uit naar Roodenburg uit onder het mom ‘daar moet gewonnen worden’.

Smith namens Warmunda: ,,Helaas kon ik als invaller niet scoren, maar ik was er een drietal keren heel dicht bij. Maar als we zo blijven spelen als in de tweede helft dan moeten we zondag 15 februari uit tegen Roodenburg wel de punten pakken.”  De paal stond de aansluittreffer na een vrije trap in de weg, maar de beslissende rol speelde keeper v.d. Pluym. Hij was de ongekroonde koning in zijn doelgebied. Vader van de Wetering werd er zelfs bijna wanhopig van toen zijn zoon bij een vrije trap in de 67e minuut zijn kopbal onder de lat net overgetikt zag worden. ,,Het scheelt mij wel een beloofd kratje bier dat die bal er niet in ging”, aldus de trotse vader. Maar in de 93e minuut kwam nog wel de 1-2 op het wedstrijdformulier via Tim Kortekaas. Volledig in lijn met de tweede helft.

Kort erna floot de strak leidende scheidsrechter Van Gerdingen af. Voor Warmunda staan er nu 14 punten uit 18 wedstrijden (27-41) genoteerd. En de spelers en technische staf van FC Rijnland waren meer dan blij met deze uitslag, wat voor hen 26 punten uit 17 wedstrijden (33-28) oplevert. Zondag 15 februari wacht hen het laag geplaatste Cabauw in een thuiswedstijd. Met het voetbal van de eerste helft moet dat weer drie punten kunnen betekenen. En als het aan invaller Smith van Warmunda ligt, gaan die komende week ook in de Warmondse knip.

s.v. Warmunda; een gezellige zondagclub met duidelijke ambities voor komend seizoen wanneer de zaterdag-en zondagtak zullen samensmelten en onder de bezielende leiding komen te staan van Alan Campfens. FC Rijnland;  nog altijd kanshebber voor een plek in de nacompetitie en jubilaris!

Opstelling s.v. Warmunda: Van Winsen, van de Wetering, Kortekaas, Groenewoud, Witteman, van Grieken, de Taeye, Dijkstra, Smit, Pont en Kivits (46. Smith).

Opstelling FC Rijnland: v.d. Pluym, v. Putten (83. Gieling), Ferry v. Leeuwen, Mink, Luiten, Kluivers (89. Mike van Leeuwen), Smeele, Brandt, Kamphues, Distelvelt (59. Lens) en Cerdijn.

s.v. Warmunda – FC Rijnland scoreverloop:

40. Kamphues 0-1, 46. Cerdijn 0-2, 90.+3. Kortekaas 1-2

Scheidsrechter: Van Gerdingen. Toeschouwers: 100. Pupil van de Week: Zara Wijnmaalen

Zara Wijnmaalen, pupil van de week, wordt in de watten gelegd door het Warmondse bestuur