Vierde klasse A (zondag)- Er werd maar liefst negen keer afgetrapt vanwege een doelpunt aan de Hoogeveenseweg in Boskoop. Floreant kwam tot vier treffers, maar FC Rijnland maakte er vijf. De Leidse ploeg maakte het zichzelf na de 0-2 en later na de 2-5 nog lastig, maar de punten gingen mee naar het Morskwartier.

Daarmee houdt de flow dus aan voor de ploeg van Henk Brandt. Sinds de winterstop werden achttien punten behaald uit zeven ontmoetingen. De als vervanger van Ronald Mink aangestelde trainer heeft het dan ook ernstig naar zijn zin. ,,Er is wat gaande binnen de groep. Iedereen heeft er veel plezier in en iedereen wil er weer bij horen. Dat maakt dat ik met plezier werk, maar daarbij gaat de dank zeker uit naar Ronald Mink en Robert Dros. Dros is oud-speler en die geeft me ook support. Als we ons koppie blijven gebruiken, zit er misschien wat leuks in.”

De bezoekers waren van meet af aan beter en dat werd vertaald in goals van Boudewijn Kamphues (strafschop) en Maik de Rooij. De Boskopers stelden daar weinig tegenover en de Leidenaren hadden volledige controle. Na afloop beaamde de collega van Brandt dat FC Rijnland eigenlijk gewoon had moeten weglopen. Dan was het klaar geweest. Floreant profiteerde van het feit dat de productie stokte bij de nummer vier en op slag van rust werd het zo zelfs 1-2.

Na de rust pakte FC Rijnland de zaken weer energiek aan en Kamphues wist ook raad met een tweede pingel vanaf elf meter. Toch stribbelde de gastheer weer tegen en weer werd de marge verkleind. Het leidde tot nervositeit bij het tot dan toe dominerende team van Brandt. Mark Cerdijn kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. ,,De scheidsrechter gaf na afloop aan dat hij fout zat met de tweede gele kaart. Eerlijk, maar welk zuur natuurlijk”, stelde Brandt.

Daarna demarreerde de ploeg van Brandt juist weg via een wonderschone goal van Joop Oomen, al dan niet volgens plan, en een tweede doelpunt van De Rooij. ,,Toen leek het boek gesloten en hadden we het moeten uitspelen. Echter kregen we met nog vijfentwintig minuten op de klok andermaal een rode kaart. Nu was Pablo Luiten de boosdoener voor de arbiter met twee gele kaarten, maar opnieuw had Brandt moeite met de zware straf. ,,Daarna moesten we zorgen dat we het dicht zouden houden, maar ze scoorden de 3-5 en niet ver voor tijd de 4-5. Vervolgens redde Mario van der Pluym ons met een geweldige reflex op een kopbal. Anders is het ook nog 5-5 en dat zou absurd zijn geweest gezien het krachtsverschil.”

De gelijkmaker bleef dus uit en andermaal kon FC Rijnland dus drie punten bijschrijven. ,,Heerlijk, wat een middag. Natuurlijk is het doodzonde van die kaarten, maar er was absoluut geen sprake van gemene overtredingen. Pablo wilde ik juist gaan wisselen, want ze waren er op uit om hem zijn tweede gele kaart te laten pakken. Ik was dus helaas net te laat. Ik vind dat we uiteindelijk knap overeind zijn gebleven, hoewel we het al veel eerder hadden moeten beslissen.”

FC Rijnland bleef vierde, maar profiteerde van het gelijke spel tussen Hillegersberg en Bodegraven. ,,We kruipen iets dichterbij en hebben nog een wedstrijd tegoed. Maar eerst volgende week Bernardus. Dat is een linke ploeg. De ene week is het daar niks en in de andere wedstrijd verbazen ze vriend en vijand. We proberen de lijn nu door te trekken. Ik werk met hele goede gasten, die het besef hebben gekregen dat het heel erg leuk zou zijn om te promoveren in het jubileumjaar. Dat is nu ook een droom van mij. En daarna ga ik heel graag weer in de luwte werken. De club heeft Paul Pikaar aangesteld en daar heb ik prettig mee gesproken. Hij kan hier op voortborduren, hoe het ook afloopt. De missie nu is in elk geval om te proberen de club een cadeau te geven. Het kan echt. We hebben nu een ultieme kans.”

Basisopstelling FC Rijnland: Van der Pluym, Luiten, Cerdijn, Van Leeuwen, Oomen, Mink, Smeele, Kluivers, Van Putten, De Rooij, Kamphues.