dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagVierde klasseFC Rijnland put moed uit nederlaag tegen koploper

FC Rijnland put moed uit nederlaag tegen koploper

-

Vierde klasse A (zondag)- FC Rijnland verloor door twee ongelukkige momenten van koploper ASW in een overigens uitstekende wedstrijd onder zware omstandigheden. De ploeg van trainer Henk Brandt gaat zich nu volledig focussen op de derde plaats wat direct promotie inhoudt.
Op een glad en zwaar veld opende de thuisclub ijzersterk en kreeg in de derde minuut al de gewenste voorsprong. De vrije trap van de sterk spelende Arjan Kluivers werd door Jeffrey Smeele doeltreffend afgerond. De gastheren konden na de voorsprong de door trainer Brandt gekozen tactiek spelen. Brandt: ,,We moesten de ruimtes klein houden en compact blijven spelen gezien de rappe buitenspelers van de gasten, en vervolgens in de omschakeling snel de aanval zoeken.”
De Gouwenaren hadden veel meer balbezit maar konden geen opening vinden in de hechte defensie van de thuisclub. De gelijkmaker viel evenwel toch uit een strafschop in de 23 ste minuut. Kluivers haalde binnen de zestien de snelle aanvaller van ASW onderuit: 1-1. Inmiddels was Joop Oomen in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Demian Gerritsen. In de aantrekkelijke eerste helft, waarin beide ploegen de aanval zochten, moest op slag van rust doelman Mario van der Pluym gestrekt naar de bovenhoek om zijn ploeg van een achterstand te behoeden.
Direct na rust kregen beide ploegen een honderd procent kans om te scoren. ASW spits Hidde van Eijk miste een levensgrote kopkans en Oomen van de thuisploeg kon enkele tellen later een uitstekende aanval niet afronden. De 52ste minuut werd Rijnland fataal. Een onschuldige vrije trap werd door Dexter Pardon met het hoofd van richting veranderd en verdween achter de kansloze Van der Pluym: 1-2.
Brandt ging met de ingevallen  Maik de Rooij voor Mark Cerdijn één op één spelen met als gevolg dat er handenvol kansen voor beide ploegen ontstonden. Distelveld had zijn ploeg op de verdiende gelijkmaker moeten schieten maar schoot te onnauwkeurig in. Daarvoor hadden de bezoekers de wedstrijd al op slot kunnen of misschien wel moeten gooien, maar Van der Pluym hield zijn ploeg overeind. De uiterst sportieve wedstrijd (de scheidsrechter hoefde geen enkele kaart te trekken) eindigde voor de thuisclub enigszins teleurstellend.
Trainer Henk Brandt en uitblinker Kluivers hielden ondanks de nederlaag geen kater over aan dit duel. Brandt: ,, Ik ben apetrots op mijn jongens. Zij hebben zich voor honderd procent ingezet. Het zegt voldoende dat de spelers na afloop elkaar feliciteerden voor de strijd die ze geleverd hadden. Kluivers op zijn beurt: ,,Jammer voor de twee goals die we hebben weggeven. Als de neuzen dezelfde kant uitstaan, dan hebben we een sterke ploeg. We willen en moeten dit seizoen promoveren. Over het resultaat ben ik niet tevreden maar wel over onze instelling.
FC Rijnland: Van der Pluym; Luijten, Van Leeuwen, Mink, Pardon, Kluivers, Smeele, Brandt, Kamphues, Cerdijn, Gerritsen.